Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 919
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
   И на мен стойката за ваничка ми беше много удобна.Първите няколко мес.го къпих в стаята,т.к в банята беше още студено,а след това в банята.Само вадих тапичката и водата се стичаше.От 2-я мес.натам се справях сама,защото ММ беше заминал в чужбина.Сега пак ще си я ползвам,нищо че е синя-не робувам на цветове.

# 436
  • София
alegoria при мен положението е ужасно с тези отоци. Както описваш ти и аз съм като бухтичка. Преди около 2-3 седмици положението се търпеше, но от няколко дни( особенно снощи) глезени нямам  ooooh! В четвъртък като ходя на ЖК ще питам лекаря какво да правя, защото е много неприятно  Naughty Blush

# 437
Добро утро
Ние бях е с държащи за вана
Нямахме е място за стойка и закрепвахме ваничката за ваната
Ваничката беше голяма с две разделения до 6 месеца и след
Много удобна ползвах е я докато не стоеше стабилен и почнахме да го къпем без вана
Бъни браво на теб това с плуването е страхотно Simple Smile
Нашата вана е с тапичка и се изтичаше във ваната много удобно
Сега на вилата ще ползваме държачите а в Согия нямаме вана и ще купим стойка иначе ще останем без кръст
Pisanka и нашата е синя ,но и още не робуваме на  цветове нашата количка е много красиво лилаво и все си мислеха , че съм с момиче с баткото Joy
Аз след 2-3 дни останах сама тати се връщаше за къпането и сам се справяше но после се наложи сама:)
Сега пак оставям на него тази задача сега ще се включва и баткото Simple Smile
Хубава неделя

# 438
  • София
Bunnie, това с плуването е страхотна идея, но нямаме вана. Иначе в нета по едно време се разпространи и много хубаво клипче за таласо терапия на бебе, ама засега такива екстри ще пропуснем май. Да си призная да няма страх от водата и да може да плува са ми много важни. Пък за къпането - да това имах предвид, според родителя, бебето и ситуацията, всеки ще си намери начин.

a.l.e.n.a., не знаех, че това е причината за изтеглянето на секциото, но също съм на мнение, че като че ли е добре да започне раждане, за да се инициират поне отчасти всички останали физиологични процеси и да има по-добър контакт мама-бебе после

И нещо, което ми  беше интересно да науча: все още няма научно доказано кой е инициаторът на процеса на раждане, но напоследък все повече изследвания застъпват идеята за това, че бебето е в началото - неговият мозък започва да отделя окситоцин и стимулира този на майката да започне да го прави. Напълно съвпада с представата ми, че бебешоците сами избират кога да се появят дори и да е по-раничко или по-късничко и с това да ни тревожат, но те го правят за собствено добро така да се каже, колкото и да ни се струва невероятно.

Хубав ден на всички!

# 439
И аз винаги съм си мислела, че бебетата сами избират кога да се родят, а именно, когато са готови.

За къпането - първите месеци под чешмата, както в родилните домове ги мият. След това в корито със стойка. Достатъчно кръст не остава от повиване, вдигане от колички и легла ... Ако няма място за стойка в банята може ваната да се слага на маса в кухнята, например.

Не знам за вас, обаче при мен положението е страшно. Почти никаква храна не ми понася и нищичко в стомаха не мога да задържа. Вече не ми останаха идеи какво да ям.

# 440
  • Nova Zagora
Алена аз нещо явно съм пропуснала,защо ще си секцио? Ние на 06.03. ще решаваме с моята доки как ще раждам. Аз съм навита за нормално,тя също,но се опасявам,че може да изскочи и предпоставка за секцио. Имам сраствания от предното и нямам представа това дали би било проблем,нито съм чела нито съм питала до сега.  Иначе и аз съм решила,че ако е такова раждането ми няма да планирам дата. Когато си тръгне раждането-тогава. Мисля,че така е най добре и за майката и за бебето!

# 441
Алена аз нещо явно съм пропуснала,защо ще си секцио?

Не е Алена, аз съм. На мен отговори в поста си. Тя трябва да е нормално  Hug

# 442
А тези стойки до колко кг дете биха издържали? И ние сме до никъде с ваната и много го мисля изобщо струва ли си за 2-3 мес. да взимам стойка, след като първоначално ще я къпем под течаща вода, а като започне да сяда мисля направо под душа във ваната ѝ.  newsm78

# 443
  • София
Aludra, това неразположение е от бременността, а не от стомашно-чревен вирус, нали? Ти си знаеш де, ама аз да кажа - най-важното е да няма дехидратация и загуба на ценни вещества, затова си направи електролитна напитка, от нея пий по малко (рецепти в нета - бол, слагаш таблетка калций, магнезий, мед, лимон, сол, вода и т.н.). Ако е от бременността, повръщането идва, когато стомахът е празен. Не знам дали правилно го обясних, но и при мен беше така в началото и съм чела из разни статии, че не трябва да остава напълно празен, за да не ти се гади. Винаги са ми помагали сухари (не тези, дето са филии, ами едни плоски немски био се водят) и кисели храни. Разбира се яде се на малки порции, на често с много дъвкане. Дано не ти досаждам, сигурно си ги знаеш тези неща. По-важното е да се закрепи положението, защото трябва да имаш сили.

# 444
Не си знам, затова ти благодаря! Ше видя може да имам и от прахчетата на хумана, ако не ще търся рецепта.

Аз не съм повръщала досега, поне не толкова. В началото пък изобщо. От бременността е, сигурна съм. Почти всичко ми предизвиква киселини. Дори желязото не мога да си изпия Sad. Дънките постоянно ми падат. От днес съм на диета. Да видим дали ще подобрим нещо.

Нашата стойка издържа 3 годишно и 1 годишно Simple Smile Общо около 25 -30 кг + водата във ваната.

# 445
  • в 1001-та нощ
Да, в случая - отговарях по питането, но се притеснявам се за секцио, защото Руни беше седалишно - в края на януари, а на февруарския преглед - коментирахме други неща и не стана въпрос с доки, предполагам, ако пак беше седалищно - доки би го отбелязала изрично, но сега ще чакам следващ преглед - за да видим Simple Smile

Той се върти постоянно  Rolling Eyes по местата на които ме бутка го усещам как е застанал, мож Rolling Eyes би е по-важно след няколко седмици как ще застане и тогава, ако е насаден на трона с дупе - ще се надхитряме Simple Smile

Имам приятелки - родили естествено със седалищно предлежание, не мога аз да преценя колко е рисковано и какви последствия би имало. И изобщо - сега лекарите не са много навити май  newsm78 Rolling Eyes

Не ме е страх от рязане и упойки, но не искам безсмислено да ме режат  Peace

Аз също вярвам, че децата избират къде и кога да се родят, самото раждане - може би "негласно се обсъжда" с майката, има някакъв синхрон, който не  е нужно да ни е ясен  Peace

# 446
Почти всичко ми предизвиква киселини. Дори желязото не мога да си изпия Sad. Дънките постоянно ми падат. От днес съм на диета. Да видим дали ще подобрим нещо.

Преди време имах подобен проблем и минах на алкална диета  - за 3 дни се оправих и сега много внимавам какво ям. Да чукна на дърво, проблеми нямам.
Ето от тук черпих информация: http://daoin.com/feeding.php и http://www.spasovo-pyramid.com/hrani.htm

И както Дао е казала - малко храна и по-често хранене, ако изпитваш глад. На мен мястото вече ми е толкова малко, че редовно пропускам вечерята или я заменям с чай/плод. И с първата бременност бях така - с голямото ядене се приключи 8-ми месец...

# 447
Много благодаря!
Странно, че грейпфрута и лимона са ги сложили в списъка на алкалноте. Вит Ц си е киселина.

Аз да не кажа голяма дума, ама съм по-добре. Премахнах всички млечни, домати и кисели, както и обработени храни и не съм имала проблеми, освен от кафето (което реших вече да не пия).
За закуска сухари, за обяд пиле с ориз, за вечеря зелена салата с краставици и хляб, ябълка и банан. От банана сигурно пак ще ми стане лошо, но не можах да го пренебрегна Simple Smile)).

Да видим през седмицата как ще се справя в дните, в които ще ходя в офиса ...

# 448
Да, и аз много им се чудих, на мен не ми е приятно да ям лимон.
Иначе с банан закусвам, не би трябвало да ти е проблем. И киселото мляко ми действаше много добре, особено в офиса:)

# 449
Лимонът при храносмилането ставал алкален..  newsm78

Никакви млечни не мога Sad( . Хапвам ги с удоволствие и след час .. Сега ще се пробвам да ям много ограничено няколко дни, дано нещата се пооправят. За първи път в живота ми се опитвам да напълнея умишлено Simple Smile) и то...

Общи условия

Активация на акаунт