Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 954
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Nova Zagora
бебе под душа??? Shocked За мен къпането е ритуал,не го възприемам само като почистване на тялото. Загряваща баня,после масаж и накрая хапването. Трябва да доставя удоволствие и на бебо и на мама. Имам две племенници и двете изпитват ужас от къпането,но това се дължи изцяло на отрицателното отношение на родителите им,които го правят без желание. Присъствах на едно от къпанетата на по малката ми племенница и направо  #Crazy шок и ужас бе за мен. 2 пръста вода в коритото (хладка) и една каничка за изполиване.  newsm78

# 421
  • в 1001-та нощ
+1  за стойката за ваничката Peace аз след раждането и от кърменето бях с много проблемен кръст, не си представям да клеча над ваната  Peace

alegoria - секциото се планира до 2 седмици преди термина  Peace

babyboopk  Peace въпросът за бебетата трябва да коментираш с лице от неонатологията  Peace от родилното "не ги интересува" - тяхна отговорност са майките   Peace

Уговори си среща с някой от неото и си постави въпросите - отиди с подготвени питанки  Peace

# 422
И аз съм за стойката за вана. Удобството е много голямо и е стабилна.

# 423
Под душа с бебо и аз не си го представям.Първо-ако го изтърва/да пази господ/,второ после като излезем него ще го увия с хавлия,но кога ще се подсуша аз или ще си тичам из вкъщи гола и мокра да подсушавам,масажирам и обличам.Не знам...не е за мен тази работа.За баня според мен са необходими двама-единият къпе,другият помага поне първоначално.

# 424
За нас, бебка е второ дете.  С каката се справяхме по следният начин- тати полива, аз къпя, масажирам и обличам, а той "раздига къпалнята". Тъй като преди 12,5 г. не бях запозната със стойките за вана, слагахме коритото на кухненската маса и така си щадях кръста. Сега се оборудвах с комбинирана етажерка на три нива, за къпане и преповиване - първите 6 месеца,  а в последствие голямото корито от каката , което запазих или във ваната, ще преценим как ще ми бъде най- удобно. Като цяло опции много, не се притеснявайте, според мен, всяка мама ще намери собствен ритъм и най удобния за нея начин.

# 425
Може ли да качите снимка на стабилните стойки и ванички , моля ?

# 426
  • София
alegoria, доколкото знам плануваното секцио се прави 2 седмици преди датата на термина, защо = не мога да ти кажа

а! сега видях, че на следващата страница a.l.e.n.a. ти е отговорила

Sisinka87, всеки знае сам за себе си  Peace в нета има 1001 клипчета за къпане на новородени, 1001 се различават едно от друго, така че няма нищо възмутително:)

# 427
При нас бебето го къпеше баща му, аз асистирах, и след това той му правеше масаж и го обличаше. После аз кърмех, а той разчистваше след банята:) Това си беше техния специален момент от деня:)

# 428
Grinning вана с термометър и стойка 39,99лв. - магазин айко (и за мен този вариант е по-удачен, получихме такава като подарък  Crazy торбестият нямаше търпение  Laughing та я беше инсталирал за 2 дни да видим как стои в банята)

Мерси  Hug
Минахме днес транзит през айко , само че имаше само в жълтичко ваничка Sad Други няма от промоцията нали, примерно в синичко  Grinning ?
Утре ще ходим да я вземем ,че днес мм отказа заради Задушница да се взима за бебо...

Да ви споделя на каква безумица се натъкнахме в Айко по отношение на ваничките и чаршафчетата - розови , лилави и червени ванички - 16.90
сини - 19. 90
Абсолютно една и съща марка /модел /картинка ... На въпроса ми ЗАЩО момичето обясни ,че и друг път чисто ,,момчешките " цветове били по-скъпи ... Да бяхме в някоя друга държава да ги съдиш до дупка за дискриминация , ама айде  Tired

# 429
  • в 1001-та нощ
alegoria, доколкото знам плануваното секцио се прави 2 седмици преди датата на термина, защо = не мога да ти кажа

а! сега видях, че на следващата страница a.l.e.n.a. ти е отговорила

....

За да се изпревари - непланирано секцио ..... след това е много вероятно раждането да тръгне и да стане "непланирано"  Blush

Лично аз - аз трябва да раждам секцио  предпочитам да тръгне раждане, хормоните и прочие - това подготвя и майката и бебето, а после - нека режат  Peace

# 430
При мен предния път беше така,трябваше да раждам със секцио поради висок диоптър.Аз бях в голяма дилема как сама да определя на коя дата да се роди дъщеря ми,струва ми се някак съдбовно да се месиш така.Но тя сама си избра датата,макар че по избърза роди се в 36г.с.,още не бяхме определили дата за секцио и ми изтекоха водите та набързо направихме едно непланирано секцио.Но слава богу всичко беше ок и наистина си стана естествено за организма,т.е.самия процес по раждането се задейства и съответно самото бебе явно си беше съзряло щом тръгна да излиза.Мъничка беше 2,800/48см,но бързо навакса.А и най-важното спестих си цялото нервно напрежение ако имах определена дата да я чакам и съответно да се притеснявам предварително:)))

# 431
И аз съм "за" стойката. Мислех да мина без, но така ме болеше кръста, направо се преродих с нея. Подариха ни я, ние си купихме само ваничката - розова Simple Smile Само такава имаше в магазина, а хич не ми се обикаляше за друга, какво толкова - цвят като цвят Simple Smile Тогава беше за баткото, сега за второто момченце пак с розовата ще си караме : )))

Иначе новородено бебе под душа е доста недобър според мен вариант. Като се намокрят стават толкова хлъзгави....

# 432
И при мен предния път си тръгна раждане и тогава се наложи секцио. Нямах проблеми с кърмата, бебчо беше дребен - 2900/49 см., но напълно развит и готов. Надявам се този път да родя естествено или поне да тръгне раждането, пък тогава ако се налага секцио, не ми е драма:)

# 433
Момичета има ли някоя от вас проблеми с отоци? И с предната бременност беше така и сега от 2 седмици вечер особено е нетърпимооооо! Имам чувството, че ще ми се скъса кожата.
Албумин нямам, кръвно също, но е ужас...не ям солено.
Пия шуслерови соли, които до преди седмица действаха, сега не.
Спомням си,че на брат ми жена му, беше така и док и изписа някакви неща  newsm78
Пусто не мога да се свържа скоро с нея....
Ако питате моята "док" която "води" консултациите - няма нищо, нормално е. Е, да ама не може да няма нещо, което да помага на майката да не бухва като бухта...
Оплаках се....

# 434
  • София
Вана със стойка имахме първият път, обаче хич не си спомням колко време я ползвахме и дали ни е била удобна. Нямам и идея къде е сега.Simple Smile))
Сега не мисля да си взимам. В банята нямам много място, защото имам нормална вана. Мисля да си я пълня и там да се къпеме с бебка, но като стане може би на 30-40 дена поне. До тогава на чешмата. Така си къпех и каката и не съм имала проблем. А бебка ще я пускам да плува във ваната. С каката плуването го почнахме малко късничко, на около 3-4 месеца , но пък тя така се кефеше. Слагахме един огромен леген, закупен специлано то Метро, на земята, таткото сядаше до нея на едно малко столче и започваше такова гмуркане. До ден днешен каката е безстрашна във водата. Още на 2г скачаше сама по басейните и се потапяше без грам страх:)
Но си мисля, че катос е роди бебето и почнем с ежедневните грижи около него всяка от нас ще си реши кое как й е най-удобно. Така, че нека никой не се засяга от споделено по-горе / примера с къпането на бебето под душа;)/
Алегория моите глезено вечер са леко отекли, но не много и до сутринта са си ок. На теб краката ли ти отичат? Може би е от задържане на вода....

Общи условия

Активация на акаунт