Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 956
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Ами аз лично се съмнявам да е точно така ... мойта майка е качила 30 кг с мен и сестра ми,сестра ми също е била качила 28кг,а аз до сега съм качила 12 в 8-мия месец.Иначе и двете са родили що годе добре!Но те са безстрашни(предполагам и повечето жени сме си такива) Simple Smile То си ни е в природата..

Вчера най-сетне се престраших и зададох всичките си въпроси на акушерките,доктора ми и още един доктор,втори,не знам за какво е,не му разбирам...
Леглата се намествали според удобството на родилката,бебето си седяло при мен от раждането,не се къпе веднага а на следващия ден(мн важно за мен!)Веднага се започва с кърмене и евентуално мъчене да потръгне кърмата.Ще му дадат мляко само ако не успее изобщо да яде няколко часа(мен ме устройва!)Бият само обезболяващо евентуално,друго нищо не ми дават(забравих му името).И така .... трябва да си нося абсолютно всичко за престоя там!До най-малкия детайл.Искат ми дори и сапун за бебето,но аз няма да им занеса защото не искам да ми къпят бебето със сапун Simple Smile
И така,не съм ходила да видя залата,но ще ида скоро.Уговорихме се и да съм сама в стая,мога да имам посетители постоянно (майка,съпруг).След разпита съм по-спокойна Simple Smile

# 406
И аз нещо взех да се притеснявам, много... и едни мисли ме обземат....  Shocked Аз мисля в МД да раждам с избор на екип... само дето още не съм избрала екипа  newsm78  Rolling Eyes

За МД съм чувала най добри отзиви за Дяволов
И за този който ще ми прави секциото Николов
Ако има мами раждали там може да те насочат  по добре
За Николов знам,че жена му е най-добрата неонатоложката в МД
И винаги когато съм на преглед като му звънат за нещо спешно казва че ще се консултира с нея
Което ми допада въпреки ,че е професор с име да търси съвет по тези въпроси със съответния специалист означава , че не се е самозабравил
Каза ,че ще планува секциото ми максимално рано когато неонатолозите преценят
Това са ми лични наблюдения не знам дали ти помогнах  newsm78
Лека на всички Simple Smile  bouquet

Да и аз за тях се чудя, една приятелка роди преди 2 седмици при Асен Николов и е доволна, но както казва тя, всичко си е божа работа, моля се на Господ аз и бебето да сме живи и здрави пък другото все ще мине, все ще се преживее  Praynig  Благодаря, за мнението  Peace

# 407
  • София
След разпита съм по-спокойна Simple Smile

bobi_e, много се радвам Simple Smile не трябва да ни е страх и да се притесняваме да задаваме въпросите си   bouquet

elfi80Hug

# 408
Даааа.... спокойствието и да не ни пука за болките, си е голяма работа !!! smile3501 Трябва да покажем на всички колко сме смели хаха  smile3534

# 409
Здравейте, мами! Мноого отдавна не съм влизала, сега набързо наваксах поне с последната тема Simple Smile

Аз се вълнувам най-вече от темата за педиатъра сега! Живеем в София, в Люлин, и ми е любопитно дали има и други мами в района и могат ли да препоръчат педиатър. Терминът наближава, а съм чувала, че е добре да се срещнеш с избрания лекар поне 3-4 седмици по-рано, за да се разберете ще "работите" ли заедно Simple Smile

# 410
Мами , въпрос  за стойките  за ванички  и самите ванички , че само с това се занимавам в последните дни .

Нужна ли е стойка  , стабилно ли държат ваничката , Съответно ваничката - с отвор за оттичане или без ? За момента имам едно столче за ваничка почти изцяло легнало ... взехме го зимата още че беше много симпатично , но ваничка си нямаме  Thinking
Гледах в магазини Штъркел ,че имат стойки за по 35 лв и се чудя вършат ли работа

# 411
Dao, Elfi,  Hug по принцип съм спокоен човек, но изведнъж осъзнах, че може би не съм направила правилния избор за раждането, както по отношение на лекаря, така и за болницата (Тина Киркова). Ние ходихме на отворени врати в болницата.... и около една седмица бях с колебания дали пък да не раждам в МД, защото условията ми се сториха.... недобри. Но после се оттърсих от тези колебания, защото все пак лекарката, която ме следи от самото начало изражда там, само положителни отзиви съм чувала за нея, а също и за неантологията там и реших, че "битовите" условия и несгоди ще ги пренебрегна  Thinking. Само дето съмненията ми пак се върнаха след онзи ден (може би прекалено драматизирам, но ми се стори, проява на незаинтересованост, като казвам, че кървя да не поиска да ме види... знам ли не очаквах такава реакция). Та накратко - бях наясно какво искам, къде и при кого ще раждам, но... вече не и се дразня и на себе си, че точно на финала се разколебавам и леееко паникьосвам.
AlenaHug благодаря ти за изчерпателния отговор. Колебанията ми са за раждането в ТК и заради липсата на инфо какво правят на бебоците.... такава не беше дадена и на отворените врати (питах си и лекарката... тя каза.. отидете на отворени врати...), и се съмнявам, че ще успея като теб да обясня какво са правили на детето ми след раждането.... ще го помисля до следващия преглед при лекарката и ще се постарая до тогава да не съм така истерясала  Crazy Момичета  Hug благодаря Ви (и че не ме нахокахте  Laughing).

# 412
  • София
Emalfy, за нас съм избрала да има стойка, защото няма да ми е удобно да клеча на земята, имам и дископатия и всякакви излишни навеждания и напъни не ми се отразяват добре. Банята ни е така направена, че няма върху какво друго да поставя ваничката, а не става да я ползвам върху масата за хранене или върху кухненският плот, плюс това самите ванички не са малки. Да ти кажа в самото начало ваничка няма да ти трябва, бебчо може да къпеш като го гушнеш в теб и двамата заедно под душа например с много лека струя - него/нея обливаш с ръка, не директно от струята. Има и други варианти, но така или иначе ваничка не се препоръчва докато не падне пъпчето и мястото не заздравее.

# 413
Относно стойките за ванички,аз съм много за.Стабилни са,много удобни за кръста на мама и татко-къпеш го прав,а не приведен на две.Дали да имат отвор за оттичане ти си прецени,ако ще го къпеш директно в банята така ще е по-удобно.Нашата баня е много малка,за да се мушнем аз,таткото и коритото,затова се къпехме в детската стая и за мен нямаше значение дали ще се оттича или не,така ли иначе моят мъж го носеше в банята и изливаше.И ние имахме шезлонгче за баня,но така и не го използвахме-първоначално бебо е много е малък и като го подхванеш го къпеш в ръцете си,не сме го слагали много да ляга,а после използвах само една възглавничка за баня,беше ми много удобна.

# 414
Dao  ,Kasia  , Мерси  Hug

И при нас няма опция за поставяне на ваничката на друго място освен на земята в банята , но там така или иначе е теснотийка , ако трябва и да клечим ще е още по -задушевно  Grinning
Щом са стабилни стойките , ще се взима Simple Smile  А мен определено ще ме е страх да хващам бебчо като се роди , пък да го държа на високо в хлъзгавата баня - съвсем си нямам доверие Sad

# 415
 Grinning вана с термометър и стойка 39,99лв. - магазин айко (и за мен този вариант е по-удачен, получихме такава като подарък  Crazy торбестият нямаше търпение  Laughing та я беше инсталирал за 2 дни да видим как стои в банята)

има и комплект шишета авент за новородено за 31,50лв и комплектчета от 2 бодита с дълъг и къс ръкав  Heart Eyes

# 416
babyboopk - много близка моя приятелка ще ражда в ТК. Тя не иска и да чуе за друга болница. Вмятам го, че всеки си има мнение или се опитва да си изгради свое.
Не се колебай - както казват Господ да е с нас. Praynig

Аз взех друго да се чудя - термина ми е 30.04, колко според вас ще се навият най-късно да е плановото секцио? На преглед съм средата на март и тогава ще го обсъждаме, ама аз нещо съм се настроила, че ще е след 23-ти. Като гледам обаче при повечето дните са доста повече от 7 преди термин  newsm78

# 417
  • Nova Zagora
Emalfy и аз така си мислех,но се превръща в рутина,а и защо трябва да е мокра банята???? При нас се мокреше, малкия като поотфръкна и започна да се плицика ...аз излизах мокра като кокошка  Joy

Последна редакция: сб, 22 фев 2014, 17:38 от Sisinka87

# 418
С две ръце съм за стойката за вана. Няма по-удобно от това да не си сгънат на две, а да си изправен нормално и да къпеш бебчето. За къпане с бебето под душа не бих се осмелила.

# 419
Пакетът за бебето преди 5 години беше 400 лв. В него влизаха 3 прегледа (трансфонтанелна ехография, преглед на тазобедрените стави и още нещо, което не помня), грижи за бебето, учат те как да го миеш и как да слагаш памперс. Не знам дали влиза в пакета, но правят кардиограма на бебето.
Прегледите, ако се правят отделно са по о/о 30 лв, поне този за ставите беше толкова.

Общи условия

Активация на акаунт