Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 853
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
  • в 1001-та нощ
При 3 ФМ се гледа основни мозъка, вентрикули и прочие, евентуално може да се огледат и вътр. органи, ако е имало пропуск или нещо не се е видяло, но акцентът е над мозъка. При мен доки го огледа на прегледа преди 2 седмици и се отказах от 3 ФМ  Peace

Dao, в Токуда можеш да направиш платена ехография - 30 лв, плащаш на регистратурата (абдоминална ехография), обсъди с лекаря дали е необходимо и кога д абъде, при мен доки го пожела, понеже се притесни, че не изглеждам голяма, но се оказа, че всичко е наред  Peace

Гертруда Смехуркова - през бременността кожата може да стане фоточувствителна - това е хормонално обусловено и моят съвет е да не предприемаш никакви самоинициативи, защото продуктите, които се борят с пигментни проблеми - са за изчистване на вече формирани пигменти участъци, имат "избелващ" ефект - те повишават фоточувствителността още и така проблемът ще се задълбочи, предвидени са да се ползват при "балансирани хормони"  Peace

В най-добрия случай се консултирай в добра клиника за естетична дерматология, но съм 99,99% убедена, че ще ти предложат да имаш търпение и да предприемете мерки - след като спреш да кърмиш, имаш МЦ и хормоните са балансирани  Peace Защото всичко друго е като със затворени очи ....

Да ползваш шалове е добра идея - механичните/физични филтри са най-удачни, но както виждаш - проблемът не е от слънчевите лъчи, а вътрешен  Peace

Можеш да пробваш да правиш масажи в засегнатите зони, но във всички случаи, каквото и да обмисляш да предприемеш - обсъди го с лекар  Peace

# 61
Здравейте, и нашия бебок се е обърнал както трябва, ама голямо ритане пада в ребрата. Не се притеснявайте всички ще се обърнат. Ето ако някой иска да гласува за нас, за най-чаровна бременна:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=537110439729612&set= … ype=1&theater

# 62
При теб отшумя ли алергията?  Rolling Eyes Heart Eyes

Да, отшумя вече. Много упорита алергия! Пак се върнах към Мустелата след медицинските мазила Simple Smile
Вие добре ли сте?  Heart Eyes

Ние сме с главата надолу още от 18 г.с. Дано да няма изненади в последния момент. Крачетата са вдясно и не рита. По - скоро  е нещо като наместване на дупето, като 3 бала вълнение ми става корема, оттам побутва и крачетата. И хълцането. Понякога по 4 пъти на ден, продължително.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 21:53 от Nia_Nia_Nia

# 63
Днес видях моята мома  Heart Eyes Разположила се е главично, но главичката и е много ниско долу, едвам я измериха. Малко по- малка е, но ми казаха че всичко е наред.
Притеснявам се да не се появи по-рано, още не съм готова   Laughing

# 64
Е от всички прегледи  добри новини Simple Smile))
Само така занапред
И на мен пак ми става лошо Cry
Пише в нета че от седми месец с бебо ядем от една чиния и било много важно храненето
Adura направи ти завиждам приятелски аз съм почти 12 плюс
Simple Smile))))
Bunie
Аз имам често болки ниско долу но всеки път като ги спомена нямат причина свързана с бебо
Миже би умора а според док и променен център на тежеста Simple Smile
Лека вечер и красив уикенд Simple Smile

# 65
  • София
a.l.e.n.a., да, ще обсъдя с доки дали е навита за едно ехо; поне по това си съвпадаме - излишно да няма облъчване, но ще стане много дълъг периода, в който не сме се гледали, най-малкото трябва да се проверят отново позиция, плацента и т.н. Не знам дали ще се навие да ми направи снимчица на 3/4д, защото си имам само една от втората ФМ и то от Фемина.

Bunnie, понеже чета една книжка на Трейси Хог за дечица и родителство, там жената обсъжда пет темперамента на новородените: ангелче, бебе по учебник, енергично дете, докачливко и сръдливко:) Твоето може да е ангелче и да е спокойно, както ти си спокойна:)

elfi80, maimun, на мен на няколко пъти ми се случва да имам сутрешно гадене, без повръщанел киселини никакви засега, по-скоро в 6-я имах на 2-3 пъти за по няколко часа и го отдадох към непоносимост към храна, понякога ми се струва, че ми се връщат усещнията от първия триместър, с тази разлика, че тумбакът е вече много наедрял; онзи ден едвам си направих педикюра, по едно време само се търкалях на дивана и махах с ръце и крака като бръмбар по гръб Joy

# 66
Добро утро ! Днес ми дойдоха многократните пелени от китайските Ezbaby. Изглеждат добре но ми се струват адски големи въпреки че са един размер ... какво мислите вие ?

# 67
babyboopk, Alena, благодаря ви за споделеното, ще изчакам и ще продължа в шаловете явно, но наистина е доста неприятно, все едно не съм се къпала .  ooooh!

На мен лошо не ми става, не ми тежи, нищо не ме боли... а все очаквам аха да започнат тези тегоби на последния триместър.  Crazy 
За подготовката - аз мисля до някой пазар да отида да потърся по-евтини нощници за родилното 2-3 бр., които после сигурно ще изхвърля. Поръчахме количката вчера и сега с баща ѝ само за това говорим, докато дойде. Чакаме и мебелите до 10тина дни, направо летим от емоции.  Heart Eyes

# 68
  • София
Запис в новата темичка, нямам време да ви изчета днес, но утре ще наваксвам Simple Smile  Blush

# 69
Здравейте тумбаци, как сте днес? Алена, ще ме добавиш ли във фейс групата, аз съм Kremena Borisova

# 70
Здравейте и от мен в новата тема Simple Smile
Моята бебка при последния преглед преди около седмица беше застанала напречно, уж има време да се обърне пък да видим... Много се надявам на следващия преглед вече да е заела правилна позиция. Лекаря ми препоръча колкото пъти на ден се сетя и имам възможност да стоя на 4 крака (корема да виси надолу) за по 3-4 минутки и го прилагам когато смогна.

# 71
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Ние сме на преглед във вторник и ще видим момата на къде се е врътнала...дано да е избрала правилната позиция  Praynig
От време на време усещам някаква странна болка около пъпа, обикновенно е вдясно от пъпа. Усещането е все едно беба притиска нещо и ужасно ме опъва... Незнам точно как да го обясня... минава ми сравнително бързо, но се чудя дали е възможно бебето да бута с краче/телце стената на корема ми и би ли могло така гадно да го усещам и да боли  newsm78 ще питам доки във вторник, но и вие споделете ако имате подобни странни болежки...  #Crazy

# 72
И аз на моменти имам едно неприятно усещане все едно ме дере с някакво кокалче отвътре.Няма нищо общо с ритничетата.Не знам как точно да го обясня,но не е никак приятно,но и то може да ме бута я с ръчичка,я с краче те няма да са много пухкави предполагам Heart Eyes

# 73
Добро утро
Хубав ден
За болката около пъоа се сетих ,че четох бебчетата си имат една основна играчка пъпната връв Simple Smile)
Може да е това:)

# 74
Здравейте, момичета! Хубава седмица на всички!

Днес бях на изследвания раничко и излязоха резултатите. Магнезият вече е ОК и утре като се видя с доктора предполагам, че ще ми спре магнерота:)Това СУЕ само при норма <25 ми е 27, но се надявам, че при тази малка разлика не е проблем. Всичко друго е в норма...Може би има връзка с това, че карах някакъв вирус/грип скоро..А днес съм и с хрема от 2 часа. Дано не съм прехванала пак някое вирусче.

Вечер ми става все неудобно като спя, а уж се старая да е на лявата страна. Вие взехте ли си някакви възглавници по-специални за спане?

Общи условия

Активация на акаунт