Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 886
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • в 1001-та нощ
Мерси, Момичета  Blush

SMari, ползвахме измивния продукт на URIAGE, непосредствено след раждането - докато свърши и после взех продукта, който е органичен и показах преди  Peace 

Не е имало реакция към URIAGE, тогава ме бяха посъветвали да е с помпа за мое удобство, стоеше в банята и при миене на дупе, къпане и прочие вършеше добра работа  Peace

Солта, ако действително е една шипка в 1 корито - едва ли ще се усети изобщо, може би има някаква логика да има соли в разтвора за къпане - като физиологичен разтвор  newsm78 не се бях замисляла от тази гл.т, но аз не съм солила за баткото и за малкия няма да го правя  newsm78

Мисля, че онези страшни случаи бяха от обтриване със сол  newsm78

# 616
Здравейте , мами ,
и аз не съм се включвала скоро , но не изпускам нищо Simple Smile
Имам и аз едно запитване за гърдите и подготовката им за кърменето?Започнали ли сте да правите нещо , кога се започва и изобщо има ли смисъл или не?
На мен една акушерка , която също е бременна каза , че си обтрива гърдите и зърната в банята с гъбата , не прекалено силно , но леко за да се подготвят и едва ли не да загрубеят , а друга моя приятелка ми даде едно кремче ланолин и каза от сега да почвам да се мажа ( аз почти влизам в 9-ти  месец ) за да омекнат ...и сега съм пред дилема какво да правя ....   newsm78

# 617
Алена, солта дехидратира кожата, освен всичко друго. Ако детето е с не толкова чувствителна кожа, едва ли ще усети щипка сол. Ако е като моят син (или по-зле) - неговата кожа изсъхна и се появиха петна по цялото тяло само заради ежедневната вана вечер. Представи си ако бях слагала и сол каква щеше да е реакцията.

Против миризмата на потта има и други средства, висока лична хигиена най-вече:)

# 618
Аз мислех да не се боря с вятърни мелници срещу щипка сол, ама вие съвсем ме навихте.  Mr. Green

Нощници си купих от пазара - по 12лв./бр., една с дълъг и една с къс ръкав. И двете имат копчета за кърмене и са свежи и семпли, не от ония типичните бели болнични одежди.
Открих в нета, ей такива са моите

За зърната
- мен сега ме болят при допир, какво остава да ги обтривам с нещо грубо. Ще ги мажа с крема за зърна, който съм взела, ама все отлагам момента, тия дни може би ще започна. Сигурно сте чували, но консултантите по кърмене отричат обтриването на гърдите като възможен причинител на преждевременни контракции най-вече.  Peace

# 619
За зърната, извинете, че се повтарям. Няма нужда нищо да се прави, освен, ако нямате плоски или вдлъбнати зърна. Тогава за успеха на кърменето е добре да правите подготовка. В блога на Хедра имаше статия какво да се прави.

# 620
Здравейте!Едва смогвам да изчета всичко и аз Simple Smile Хубаво е,че е толкова посещавана темата и всеки споделя полезни неща.От вчера сутрин съм с адски контракции,а река да стана и се почва.Доктора ми отговори:Така ще е.Каквото и да значи.Колкото до солта във водата според мен е опасно и излишно,после да се чудя как да го оправям  ooooh! A.l.e.n.a. изглеждаш наистина добре,аз съм 3 пъти колкото теб,едва се движа,нощем се будя от хъркането си.Дори мм избяга в другата стая.Остана още малко,лек и усмихнат ден желая на всички Simple Smile

# 621
за мен 3,4 и 6ти месец бяха кошмарни. Първите два заради непрестанното гадене и повръщане,което в моя случай беше сутрешно неразположение ,само ако сутринта трае 24 часа и то всеки ден  Simple Smile. Шестият месец беше дори още по-зле заради бъбречната криза,която продължи над 20 дни. На фона на мъките тогава ,нито коремът,който сега ми тежи,нито киселините,безсънието,болките в таза или кръста, не могат да се сравнят с тях. Алена,поздравления за начина ,по който изглеждаш почти в 9 месец. Аз с такъв корем бях сигурно в 6тия  Laughing,а сега имам чувство ,че могат да ме ползват като шамандура в морето  Mr. Green

# 622
Здравейте Simple Smile

За кърменето, тъй като нямам опит, а и не са ми чувствителни зърната, реших да не правя нищо засега. Беше ми интересно да изслушам този уебинар по темата (във връзка с това, което споменава и Aludra): https://www.anymeeting.com/WebConference-beta/RecordingDefault.a … srid=EA52DC82814A

От Ла Лече Лига организират и т.нар. Бебешко кафе (по градове), където неопитни бъдещи майки като мен могат да отидат и да зададат въпросите си на кърмачки и (което ми се струва доста смислено) - да видят, аджеба, как се кърми дете на живо. Дадох си сметка, че  в съзнателните си години почти не съм виждала кърменето като процес - как застава бебето, мамата и т.н. Simple Smile А сигурно е различно от картинките... Смятам да отида на бебешкото им кафе през март в София. Ако някой друг се интересува, ето тук можете да им следите графика: https://www.facebook.com/babycafe А тук има и други събития на организацията: https://www.facebook.com/lllbg

# 623
  • София
това със солта едва във форума го чух, ние не сме били третирани със сол никога и ми се струва абсурдно; но баба ми е правила нещо тип крем от пречистена мас и прясно мляко, с което са ни мазали - като заместител на сегашните преварени зехтин и разни други масла; обяснявам си го с това, че едно време е имало налично единствено слънчогледово олио, нямало е и козметика, а сега продукти - колкото душа ти сака, така че маста я пропускам по всички параграфи Simple Smile

# 624
elibeth, много ти благодаря, че сподели. И аз искам да вземем столче на Cybex, писах на официалния вносител, писах и на Рая Тойс, никой не ми отговори. Би ли ми казала дали основата е задължително да се купи ако колата има Изофикс система, или си трябва само столчето? Или основата е включена в цената на столчето и се продават заедно? 30% е супер намаление Simple Smile

За щипка сол във ваничката и аз се сетих както Алена - това си е чист физиологичен разтвор в домашни условия. Околоплодната течност е същото, така че не вярвам да навреди. Но и не виждам за какво ще помага, това са потта ми звучи абсурдно Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 12:21 от Sun~shine

# 625
  • София
От Рая Тоис си взехме някой неща с това намаление и съм много доволна. Купихме си аксесоарчета и дреболийки - лъжички, нокторезачка и т.н. Заслужава си  Peace
Относно солта във водата съм против и не искам да осолявам, не виждам смисъл и ще гледам да се преборя с бабите по този въпрос. Същото е положението с мазането с мас, яйца и т.н. Както някой беше казал: " няма да си готвя детето! "
Козметика мисля да заложа на Мустела и Себамед - чувам добри отзиви, но все пак си е до кожа Wink
Неразположенията ми по време на бремеността като че ли бяха най-силни в началото с гаденето, после в 5ия месец лежах в болница за задържане и също беше много гадно. Сега ме мъчат многото качени килограми, киселини и отоците по краката... ooooh!
Мисля и аз да стягам багажа за родилното, че ще ми е по - спокойно, пък и знае ли човек кога ще реши малкото да види бял свят  Heart Eyes
По въпроса кога искаме да се роди бебето - моя термин е на 11. 04. , но аз искам да е мартенско бебе и 25 като дата , защото тогава е родена леля ми , която ужасно много обичам и е невероятен човек, а пък и 25 е благовещение, много хубав, светъл празник  Peace Или на 22 март - с първа пролет  Blush  Само нека сме живи и здрави и да прескочим 8ия месец, че сега да няма изненади, а пък нека човечето само си реши кога да му е рождения ден  Blush Heart Eyes

# 626
Здравейте мамчета, няколко дни не съм влизала и тук и не мога да смогна да прочета всичко, не знам как успявате да следите и тук и ФБ newsm78 , явно аз съм много неорганизирана  Rolling Eyes

Алена, страхотно изглеждаш, едва ли някой би ти дал повече от 5 месец  Sunglasses

На мен най-трудно ми беше в първия триместър - гадене, непрестанна умора.. и баткото беше по-малък тогава. Мислех че ще е така цялата бременност, но към 14-15 седмица се нормализираха нещата Simple Smile И сега ми е трудно заради корема вече, но пак е песен в сравнение с първите месеци Simple Smile

За солта във водата при къпане, не съм слагала и нямам намерение да слагам, защото теорията за потта ми се вижда доста съмнителна, но не подценявам бабешките рецепти  Naughty Наскоро излекувах буквално за три дни хремата на сина ми, като му топлех краката във вода с морска сол, много бях доволна Party

За раждането, иска ми се да до началото на април, март месец не го обичам... но при мен най-вероятно ще е секцио, а терминът ми е 9.04., така че нищо чудно да ме планират за края на март. Все пак по-важно ми е Бебчо да се роди жив и здрав, а кога ще е...

...Раждането ще е във "Вита" и ако някоя от Вас също ще ражда там,нека сподели.

nadeishan, аз първия път раждах във Вита при д-р Славкова, много съм доволна, въпреки че сега още се лутам между Вита и Надежда   Thinking Ако те интересува нещо по-конкретно, питай Wink

# 627
На последната лекция в училището за бъдещи родители, което посещаваме, говориха за кърменето. Казаха, че подготовката на зърната чрез обтриване с груба кърпа е остарял и ненужен метод. Общо взето лекторките бяха на мнение, че по този начин по-скоро бихме си докарали проблеми, отколкото ползи. Да не говорим, че води и до контракции често. Преди раждане може да се ползва кремче, но пак не е задължително, ако не се налага.
Виждам, че някои мами искат да раждат на определена дата. За бебето колкото по-близо до термин се появи, толкова по-добре. Според добрите лекари планирано секцио се прави не по-рано от 10 дни, дори седмица преди термин, за да е максимално подготвено бебето. До колкото разбрах мозък и бели дробове се развиват до последно. Сега кога ще реши да се появи малкото си е Божа работа:)
Алена, наистина изглеждаш в много добра форма. Аз вече не се чувствам много добре. Лекарят ми не ме намира особено напълняла, но се чувствам като кит. Качила съм 12кг. Не ми се мисли как ще ги свалям:( А до края има и още време. Като знам как преди се побърквах и при 1-2 кг качени, сега ми е много тегаво. Но гледам да се храня пълноценно, за да расте здрава беба.

# 628
  • Nova Zagora
Е,не... Shocked докато изчета всичко забравих какво щях да пиша...  hahaha

# 629
 Sun~shine, не не е задължително да се купува и основата, и кошницата и изфикс основата се продават по отделно, а кошчего може да се закрепи за седалката и с коланите на автомобила. Ние взехме и двете - по 239лв. без намалението. Но, ви препоръчвам да отидете подготвени какво точно искате, не разчитайте на консултация от продавачките  Peace

Последна редакция: чт, 27 фев 2014, 17:05 от elibeth

Общи условия

Активация на акаунт