Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 40 874
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
 Здравейте мами и бебоци!
  Нашата мома е вече 2 кг.и 044гр.,главично е,много рита,2 пъти ми мериха тоновете,че беше много буйна.Иначе всичко друго е добре.На мен ми увеличиха дозата Магнерот,заради контракции,но индикации за преждевременно раждане засега няма.
   И на мен не ми е удобно да спя:нито на ляво,нито на дясно,всичко боли.Като разглобена съм,а имам още 7 седм.
   Тази болка около пъпа усещам я и аз понякога:сякаш го дърпа отвътре и е доста неприятно.

# 76
  • Варна
Привет и от мен, коремчета.  Heart Eyes

На прегледа в 28 седмица и 4 дни нашия момък тежеше 1400 гр. Главично си е застанал много отдавна, но аз мисля, че сякаш не е съвсем като за излизане, защото ме рита вдясно, но още не в ребрата. Другия път ще питам по-обстойно.
Иначе започва да става кофти вечер с това наместване и задух. Снощи ми се появи и коластра от едната гърда, но съвсем мъничко.
Утре ми е последният работен ден и не мога да се настоя, че повече няма да идвам на работа. Малко ми е странно честно казано, ще ми липсват колегите.  newsm50
Като се появи бебчо ще забравя за всички, но до тогава ще жалея сигурно социалния си живот.  smile3518
Дано всичко да е наред и да си седят на топло бебоците още малко и април вече да си ги гушкаме.  smile3504  А някои даже и март ще имат тази чест. Олеле, то дошло бе момичетаа.... newsm07

# 77
  • София
Е чак пък да ми липсват колегите...не мисля. На мен ми остават 3 седмици да поработя до края на този месец. Ако трябва да съм честна имам нужда вече малко по-леко да започна да я карам.

temptationf защо спираш работа, като още не ти е време за 45 дневния болничен? Аз съм в 31 седмица и ще работя до края на 33.

# 78
И аз ще изляза в болнични 2 седмици преди 45 дневния болничен, това седене на стол цял ден направо ме убива, даже малко съжалявам, че не излезнах по-рано...
Да ви кажа, освен, че лигавицата на носа ми е подута, имам чувството, че и езика ми е уголемен, както и слюнкоотделянето е повишено, чудя се дали не е някаква алергична реакция или е нещо нормално. В четвъртък съм на преглед и ще питам докторката, но все пак да питам и вас Simple Smile

# 79
elibeth а изсъхва ли ти носа? Аз по цяла нощ не мога да дишам, все едно нямам от къде newsm78. И аз си мисля за някаква алергия, по принцип имам астма на алергична основа, която скоро не се е появявала.

# 80
И аз ще изляза в болнични 2 седмици преди 45 дневния болничен, това седене на стол цял ден направо ме убива, даже малко съжалявам, че не излезнах по-рано...
Да ви кажа, освен, че лигавицата на носа ми е подута, имам чувството, че и езика ми е уголемен, както и слюнкоотделянето е повишено, чудя се дали не е някаква алергична реакция или е нещо нормално. В четвъртък съм на преглед и ще питам докторката, но все пак да питам и вас Simple Smile

И аз бях така
Няколко лекари минах
Накрая ми каза док уши нос гърло ще си така докато родиш newsm78
Отминава после пак се появява
Но питайте аз само споделям че се бях притеснила
 Имах чувството че са ми надули балон в носа
И не можех да дишам
Вече ми те и корема и се задъхвам
И все ми се спи и се чувствам като слон Simple Smile)
 Хубава вечер
В София е лято
Дано и утре е прекрасен денят за разходки:))

# 81
Тук съм и аз  Hug
При мен бебата си е главично от 26 седмица и не се завъртала повече и дано си остане така до края де.Аз пък да се оплача ,че  вече 2 вечери не мога да спя,бебата много се върти и получавам силнички контракции и се страскам на сън Sad дано тази вечер ме остави да си поспя.
Другото което ме тревожи малко е ,че от изследванията днес СУЕ ми е повишено,но май е нормално при бремнност.Хемоглобина е паднал от 111 на 102 въпреки ,че пия желязо от 2 месеца,та май ще увеличавам дозата

# 82
В момента в който си легна и носа ми се запушва, изсъхва, да, но никога не съм имала каквито и да е алергии, за това го отдавам на бременността. Нали казват, че всичко, което не е нормално иначе, се приема за нормално в този период.

# 83
Тук съм и аз  Hug
При мен бебата си е главично от 26 седмица и не се завъртала повече и дано си остане така до края де.Аз пък да се оплача ,че  вече 2 вечери не мога да спя,бебата много се върти и получавам силнички контракции и се страскам на сън Sad дано тази вечер ме остави да си поспя.
Другото което ме тревожи малко е ,че от изследванията днес СУЕ ми е повишено,но май е нормално при бремнност.Хемоглобина е паднал от 111 на 102 въпреки ,че пия желязо от 2 месеца,та май ще увеличавам дозата
Пожелавам ти Simple Smileда поспите
Аз вземам биозин мама освен за имунитета спомага за по добро усвояване на желязото Simple Smile
Знам за утайката че при нас е двойно увеличена и се нормализира 2-3 седмици след раждане
Спокойна нощ;))

# 84
  • Варна
 dominikka7 Имам отпуск да позлвам и реших сега да си го взема, вече доста ми тежи това седене по цял ден. Но иначе сме голяма фирма и е супер готино на работа, за това ще ми липсват. Мисля,че бързо ще ми мине, но все пак съм доста свикнала с ежедневието си. По-скоро период на адаптация ще ми е нужен.

Иначе и моят нос е много изсъхнал, вечер хъркам доста (щом чак аз се чувам на моменти)  newsm09
Отделно имам чувството, че започват да ме болят ребрата, което е много неприятно, нооооо така ще е ....

# 85
И аз съм последни дни на работа, че от другия вторник ми започва 45-дневния болничен. Аз няма да го искам от тази дата де, а ще си ползвам отпуск, но ми се иска да си остана в къщи и да си почина. Предния път работих до началото на 9-тия месец и не успях въобще да разтоваря от служебното ежедневие преди да родя. Нито пък успях да си почина.

За искащите да си снимат - краят на 7-ми - началото на 8-ми месец е най-подходящото време за бременни сесии - коремчето вече е достатъчно голямо, без да е огромно:) Аз се наснимах сама (с помощ от мъжа ми):

# 86
anna_p, много си готина! Heart Eyes
Аз съм средата на Март на фотосесия, ама моят корем сега е като за 6ти мес, та дано не съм прекалено огромна до тогава.  Rolling Eyes
И аз излизам от 01.03 в 45-дневния, даже от 27.02, но ще изкарам до края на месеца, после от вкъщи. Шефът ми не иска да чуе, ама ще му се наложи, нямам намерение колегите да ме карат към родилното  накрая Crossing Arms .
Аз също започнах да не спя вечер, като се събудя след като съм ставала до ВЦ и докато звънне часовника съм ей така  Shocked, а това дете не спира да бълбука, шава, обръща се, чак дъхът ми спира и няма заспиване.
За щастие поне проблеми с носа нямам, че като ви чета всяка втора страда от това.
Днес пак съм на курса за родители, темата е за протичане на раждането, дишане , контракции, дано да е полезна.  Grinning

# 87
Здравейте и от мен.

И аз имам проблем със запушен нос вечер и все по-трудно заспивам плюс болката в ребрата от време на време. То и бебето само шава тогава.

Иначе ходих на преглед и вече е главично разположено. Дано си остане така.

Аз имам още няколко седмици да поработя, но и на мен ми тежи това стоене на стол по цял ден.

# 88
Аз съм средата на Март на фотосесия, ама моят корем сега е като за 6ти мес, та дано не съм прекалено огромна до тогава.  Rolling Eyes

Разбира се, че не е късно:) Сега си направих снимките средата на 8-ми месец (грубо), а с първата бременност коремът ми беше много по-малък. Това за края на 7-ми началото на 8-ми е ориентировъчно, всяка бременност и размери са различни:) Надявам се да покажеш снимки, като се наснимаш:)

И много благодаря за милите думи:)

# 89
И аз съм последни дни на работа, че от другия вторник ми започва 45-дневния болничен. Аз няма да го искам от тази дата де, а ще си ползвам отпуск, но ми се иска да си остана в къщи и да си почина.

Наистина много свежи снимки ! Simple Smile

anna_p, Исках да те питам за болничния , как така няма да го ползваш . Има ли опция да не се ползва. Аз пробвах да помоля АГто да ми смени датата на термина чисто документално , но се оказа ,че всичко било в ,,системата " , която си генерира автоматично начало на 45 дневния  , а не ми се занимаваше да ходя на друго място да се записвам на нова на преглед при друг АГ и така си останах

Общи условия

Активация на акаунт