Мама на Априлчето говори:"Хайде с дупето нагоре!"

• 41 111
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, Майчета  Simple Smile решихте ли къде да раждате? Аз се спрях на Майчин дом, ще си платя за екип, но се чудя на кой лекар да се спра  Thinking Вчера бях на лекар, в 30 седмица съм, а бебчо още не се е обърнал  Sad дано да го направи скоро!

Аз мисля да е в Токуда, без избор на екип  Peace
Може ли така? Преди беше задължителен.
Ако попаднеш на Кръстанова, направо не слизай от колата. Simple Smile)

# 106
  • в 1001-та нощ
От лятото има опция за раждане без избор на екип - 800 лв  Peace

От Кръстанова имам много неприятно изживяване - когато отидох с кръвоизлива - започна да ми обяснява, че нищо ми няма и си измислям  Confused Crazy Ей така си ме отпрати и съм ходила с отлепване 2 седмици, всичко висеше на косъм, когато отидох на редовния преглед  Crazy Отделно ... какво преживях след това ... не ми се говори, но за раждане - какво имаш предвид, че е много груба ли?

Все още тая надежди да избегнем секциото  Blush

# 107
Anna p много хубави снимки, браво и на асистента  Party и аз се наснимах с неделя, че моя тумбак е доста голям и няма за къде повече да чакам  Whistling
Писиана и аз съм в Т. Киркова (с избор на екип), даже май сме с един и същи термин    Hug Моят 45-дневен болничен започва другия вторник, но аз ще поработя още (поне до края на месеца), че иначе доста ще ми дойде почивката (а и не смея да се отпусна още, че не знам какви габарите ще достигна ако спра работата и се залежа в нас).
За колана след раждане, има ли значение дали раждането е било естествено или секцио (предполагам, че има разлика)?
И аз не мога да спя добре вече, няколко вечери след ставането за нощното пишкане и след това няма заспиване  Crossing Arms случи се на няколко пъти за това да допринесат и госпожицата и баща й - докато единия ме риташе, другия ми хъркаше на уше....  Crossing Arms Mr. Green
И за финал да ви споделя резултатите от днешния преглед, малко съм....втрещена, не мога да преценя ситуацията притеснителна ли е или точно обратното. На кратко - малката върви голяма (и оставаше да не с това място дето й осигурявам), ама много голяма.... 2400 гр. е вече и седмица и половина напред. До тук добре (може би), но плацентата е почнала да калцира, което според моята доки може да е признак за наближаващо раждане, защото иначе се хранела добре, кръвоотокът бил добър...... и за финал - позата й не е като за нормално раждане - хем е с главата надолу, хем, обаче гърбът й не трябвало да е там (в дясно под гърдата ми), та и това трябва да се намества.... момичета, ще се радвам да споделите според вашия опит (и личен и теоретичен) тези размери на принцесата и калциращата ми плацента дали са проблем..?

# 108
Anna
Много си красива
Реших преди да прочета че са професионални снимки на модел Simple Smile))
Аз ще раждам в майчин дом
Секцио проф .Николов
Нямам дата когато вляза в деветия и неонатолози те преценят веднага защото едновременно ще ми оперират и хернията затова ми се размина щерев:(  bouquet
Ще е готино да се засечем с някоя мама:))) за док . Дяволов чувам само хубави неща по форумите Simple Smile

Елфи, много благодаря. Значи добре съм се правила с позирането и обработката:)
С доктор Дяволов родих първото си дете, минах през една неуспешна бременност и сега пак той ме следи. Преди няколко седмици сде ошашках, че не усещам бебето (срам!) и му звъннах в 7.10 сутринта. Веднага ме извика да ме прегледа - всичко беше наред. Аз много се притесних, че го тормозих рано сутринта за нищо и той ми каза, че няма проблем, те за това са там - да ни успокояват:) Много готино:)

# 109
Алена, прочети за номера с фенерчето. Много бил успешен.

Аз изобщо не съм се усетила кога се е обърнало човечето. Предните два пъти ги видях и ги усетих. Ама това само се бута насам натам Simple Smile и така и не съм разбрала. Може да те зарадват при следващия преглед, това имам впредвид Simple Smile).

Кръстанова се падна на смяна при първото ми раждане. Много е некадърна. Първо, няма да и мигне окото да ти 'помогне', при преглед за разкритие.
Второ, при мен реши да приложи скок в/у корема, но аз явно, когато съм на автопилот имам някакви инстинкти и я посрещнах подобаващо Simple Smile. Да ме беше предупредила Simple Smile. Водещият лекар, дори и се скара / това в мое присъствие/, че нямало нужда от тази манипулация.
Просто впечатлението ми е, че си прилага някакви хватки, без да се замисля оправдани ли са, само защото ги може.
На преценката и изобщо не вярвам като професионалист. Разбира се, лично е мнението ми.

# 110
Здравейте от мен. Аз също ще раждам в МД при д-р Хранов. Някой мнения за него?
Ще го видя за първи път другия месец  Embarassed, просто племенника се роди при него и аз там.
Ще съм секцио, изборът на екип ми го покрива допълнителното осигуряване и ...така.

# 111
anna_p -  много готини снимки  Heart Eyes
Момичета,защо си взимате отпуската сега,мен преди да изляза болничен,всички ме посъветваха да си я оставя за след майчинството.Че тогава съм щяла да имам повече нужда ,но все пак вие си знаете най добре !
avgust13 и браво на бебчо,дано да се е наместил удобно вече  Simple Smile
До колкото знам,тези 45 дни са си задължителни,но може и да греша Simple Smile .А за изместването на термина няма проблеми,поне при мен така ще направим,ще го изместим с 3 дни.
За сега съм решила да раждам планирано секцио при д-р Велев ,което пък означава,че трябва да е в Шейново  Simple Smile
Това от мен ,лека вечер и спокойни сънища,без много ставане до тоалетна и прочее Simple Smile

# 112
.А за изместването на термина няма проблеми,поне при мен така ще направим,ще го изместим с 3 дни.

Това от мен ,лека вечер и спокойни сънища,без много ставане до тоалетна и прочее Simple Smile

Аз исках да го изместят с почти месец , но док ми обясни ,че няма как да стане повече от няколко дена ... и има логика , на всички прегледи до момента съм с една статистика и изведнъж да върна месец назад в развитието е странно Simple Smile Другото е че в картона са ми отбелязали 2 болнични за по 2 дена и на всеки присъства гестационната седмица към момента ... ама здраве да е   Hug

# 113
Здравейте, мамчета!  Heart Eyes
Аз все още не съм решила, къде ще раждам и ще се радвам, ако ме посъветвате.
Тези които ще раждат в Майчин дом без избор на екип ще заплащат ли нещо или по спешност?
А в Надежда как стоят нещата? Познати ми препоръчват Окръжна болница, но и там незнам какво е положението. Знам само, че с избор на екип е 700 лв.  Rolling Eyes

# 114
Здравейте, мамчета!  Heart Eyes
Аз все още не съм решила, къде ще раждам и ще се радвам, ако ме посъветвате.
Тези които ще раждат в Майчин дом без избор на екип ще заплащат ли нещо или по спешност?
А в Надежда как стоят нещата? Познати ми препоръчват Окръжна болница, но и там незнам какво е положението. Знам само, че с избор на екип е 700 лв.  Rolling Eyes

Еми то с избор на екип навсякъде в държавните болници е горе-долу една цената.

# 115
  • в 1001-та нощ
Aludra *   Hug много благодаря  Heart Eyes ако е тя на смяна - направо ще се обадя на моя лекар  Peace

А номерът с фенерчето е нещо за обръщането ли? Аз също усещам многократно завъртане насам-натам, но не зная как ще реши да се позиционира финално  Crazy

# 116
  • София
Здравейте,мами!
След последния преглед изоставаме малко,но се надявам да догони другарчетата.В 30 г.с. е 1 250гр.С главичката надолу и телцето му към дясната ми страна.Плацента,води,шийка всичко е ок.Ние изтеглихме термина с 2 дни напред,защото точно толкова не ми стигнаха,
за да се застъпят 180 дневния с майчинството.Ще се раждаме в Надежда по ЗК най-вероятно секцио без избор на екип за 1 750 лв.Това изобщо не ме притеснява,защото отблизо съм се убедила в професионализна на работещите там.
За Дяволов съм чувала само хубави неща,който е при него е късметлия Peace
Днес разглеждах сайта на Пакостник,има готини неща и в събота или неделя ще се разходим до там.

# 117
Babyboopk
Не мога да кажа но знам , че оценяват степеннта на зрялост на плацентата
 Може би девойката си върви напред и плацентата също
Знам че е важно за храненето и трябва по често следене ако е преценил доктора
Това за гръбчето не го знаех мислех че е важно да е главата на горе
Няма за какво да се притесняваш ако лекаря е спокоен вярвам че всичко ще е наред
Аз съм утре на преглед

Illy
Стискам палци да нямаш проблем с кръвното и всичко да е наред
Само да влезем в деветия месец и да отдъхнем
Още мъничко остава Simple Smile)) много мами сме за МД
За надежда чувам само прекрасни неща:)
За токуда и тина киркова нямам инфо
Велев го познавам лично и е страхотен
Една приятелка ражда и двете деца при него
А на мен ми помогна при първата бременост Simple Smile
Хубава вечер

# 118

А номерът с фенерчето е нещо за обръщането ли? Аз също усещам многократно завъртане насам-натам, но не зная как ще реши да се позиционира финално  Crazy

Алена, мисля че Aludra имаше предвид това: "Обърнах дъщеря си в 37 г.с. седмица по следния начин - бях на колене и лакти, а мъжа ми движеше едно фенерче по корема от към гърдите до таза. Повтори го бавно няколко пъти и в един миг чудото стана.
Бебетата са любопитни и следят светлината. Съветът тогава ми го даде гинеколога ми." Цитатът е от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292215

# 119
Добро утро, момичета!
Babyboopk , моят преглед се отложи за 18.02, но и моят юнак върви една седмица напред, в 27 г.с. беше 1100 грама, а сега като се гледам сигурно още доста е поотраснал, а и те в тези седмици качват най - много.Марти го родих 10 дни преди термин 3400 грама, 51 см.Вероятно ще си родим преди термин.
Мисля, че вече е главично, усещам доста силни ритници в областта под гърдите, но коремът ми е доста по издаден от дясно, а и аз съм чела, че трябва май гръбчето да е в ляво.Да се надяваме, че ще се разположат правилно до раждането. Praynig
И аз като се събудя през нощта, няма заспиване.
За болничния, смятам да си го взема, когато ми се полага, но ще продължа да работя, колкото мога.
 anna_p , страхотни снимки, но като гледам колко ти е малко коремчето май аз ще си направя само портретни такива Joy

Общи условия

Активация на акаунт