Красотата на земята сме събрали в цветята! Зима-Тема 65

• 59 812
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
neli mar4, и аз взимам готови калдъръмчета, но си е друго сам да си насееш. Аз се ядосвам, че не успявам. Взела съм си пак едно пакетче и ще пробвам, пък каквото стане.  Crazy Латинки също съм си сяла преди и май още е рано наистина, защото поникват мн бързо.
Благодаря ти, че ми припомни за бегониите. Миналата година си бях взела от онези с дребничките цветове - скъсаха се да цъфтят цяло лято, много са издръжливи и на слънце, и на студ.
От есента съм си завъдила мушката от свеки. Всичките се хванаха и сега нямам търпение да ги извадя навън.  Laughing Няколко години се мъчих с едни гръцки мушката. Тая зима май измря и последното. Ами те са едни такива странни - с много ниски стебла, няма какво да откършиш, за да размножиш. Иначе голяма красота. Но май нашите родни са си най-добре.

Вкъщи съм изхвърлила всички стайни растения с изключение на трите орхидеи и едно авокадо, дето нещо се закучи в растежа. Котката ни умря. В началото съмненията бяха, че се е натровила от драцената. Затова се ядосах и ги изхвърлих навън в най-големия студ.

# 436
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Вкъщи съм изхвърлила всички стайни растения с изключение на трите орхидеи и едно авокадо, дето нещо се закучи в растежа. Котката ни умря. В началото съмненията бяха, че се е натровила от драцената. Затова се ядосах и ги изхвърлих навън в най-големия студ.

животинките са по-умни от хората, котките пък съвсем - не би изяло животинчето нещо отровно  Tired

# 437
По принцип, да. Но при драцените отровата се натрупвала в организма и постепенно увреждала черния дроб. А котките много обичали да ги пасат тия драцени.

# 438
Много ви е хубава темата,много полезна информация.
Искам да попитам някой отглежда ли водна лилия,искам да си закупя  и отглеждам и аз.Да сподели нещо особено за нея, и от къде мога да си поръчам.

# 439
  • София
Днес най-случайно получих подарък хоя Laughing Клончето е потопено във вода и ще чакам коренчета  Joy

# 440
  • Пловдив
Здравейте, бандата! Или хИлоу както се казва.  Laughing
Нямах възможност да пиша ден два, но пък много приятно се е раздвижила темата и ви започвам по ред на номерата  Wink
ku4o, "късата клечка" е уникален бонбон! Със страхотни бузки...  Heart Eyes Повярвай ми, колкото и невероятно да ти звучи сега, след време ще се радваш на тези бебешки ревове. Ще го разбереш като започнат детските такива.  Wink
Табакова, пиши ти. Аз обичам де те чета-като изчезнеш, не ми харесва Heart Eyes
Взаимно е  Heart Eyes Айде сега иди да сложиш едно кафе  Sunglasses
За градината ти Маце, гласувах и дори да не знаех, че е твоя пак щях да го направя- то гледаш и само "Ах! Ох! Леле!". А за на Мариетка градината също гласувах, без да знам, че е нейна. Виж, балкона го познах.
Нелка, относно руския и реализацията- няма да ти го споделя лично, а тук, за да може Мариета, например, чийто син учи руски, да прочете -
Скрит текст:
да, работила съм и така да се каже по специалността. Докато живеех в Бургас работех в агенция за недвижими имоти, а там пазара е насочен много към рускоговорещите и именно заради образованието ми ме взеха (добре де, не само, но се оказа решаващо). Така че не е било съвсем напразно, нищо, че основно се занимавам с друго.  Laughing
Писенце, чудесна е цикламата. Майка ми има такава отскоро, иначе умори няколко други преди това. Така че съвет за тези капризни принцеси от мен не чакай. Сигурна съм, че ще си я гледаш както си му е реда и ще ти се развива добре.
Izma , приказна е тази китайка!  Heart Eyes
Доника, те много хубави твоите бебета. Аз днес сложих сакъзчетата в сандъче- две от тях са си направо голи пръчки и изобщо не знам ще ги бъде ли.
При  daskal77 , Писенцето и Денима и пролетно..... При мен също- лютичето взе да се показва, лилиумите растат, а ето как се събужда детелината с пъпки и листенце- на заден план цъфтящата нова красавица

А тази разбрах кой ѝ е сорта, така или иначе ми беше в списъка със желания, така че грешката е вярна, така да се каже.

Днес бях до Пени- уж някакви луковици щеше да има, бяха показани лилиуми, а то -все същите останали лалета и нарциси от есента още. Да му се не види и тия шарени лилиуми, дето Нели ми ги вкара в главата- никъде не мога да намеря такива или подобни.  Crossing Arms Все още разчитам, че ще има нови зареждания в големите вериги, та.... чакам.  Laughing
По който въпрос не съм се изказала в темата- значи не знам отговора, не че съм пропуснала някой. Wink
Хубав ден от мен, цветки!  Hug

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 16:00 от t_tabakova

# 441
  • DE
Хоп-троп

Мариетка, ще снимаш и ще ни показваш този благодат Hug
Много обичам да гледам снимки на градини със зарзават, отрупани с плод дървета и натежели лози.
Доника, много добре изглеждат твоите мушката бебета.
Беше писала есента, че доста си насадила-успя ли да ги опазиш всички?
Изма, много дълго се застоя при вас зимата. Пожелавам И вече слънчице на красива Канада!
На Писето градината, чиста и подредена Peace
Денима, розите много ми харесаха. Ще намериш място къде да ги боднеш-не бой се Mr. Green
На картона им пишело екзотика, аз чета еротика. Брях, викам си-искам и аз такова hahaha
Дърто, кво да се прави Laughing

ana74 , на водната лилия и трябва "локва". Мисля,че има и някави мини сортове, които са за саксия, с едни дълги листа. Но, как се гледа не знам.
Също и за аквариум.
Потърси информация в нета.

Табакова, ме подпря Laughing
Допълвам: мляс по бузката Heart Eyes

# 442
  • София
Маце, на 90% оцеля разсада и съм много доволна от себе си Rolling Eyes От старите оцелелите са май към 50%, както и мушкатата. Доволна съм, че опазих жълтото и пъстроцветните - другите се намират лесно за захващане. От 4 вкоренени зокума 2 оцеляха...уж. Гледам вчера мушици в пръстта и стъблото по средата вдървено ли е засъхнало ли е...Дано корена е жив и да избие от долу друг клон, че цвета е много ярко цикламено.
За хоята да ви питам - вида е като на Изма. Клончето обаче е дълго. Ако го чупна на 2 дали и двата края ще пуснат корени, единия като ще е без връх?

# 443
  • на североизток от Рая

Нели,хоята дето я пратих върви ли? newsm78

Да. Има корени, но е още във вазичка с вода. Сега долях вода отново, ще я засадя съвсем скоро.

За хоята да ви питам - вида е като на Изма. Клончето обаче е дълго. Ако го чупна на 2 дали и двата края ще пуснат корени, единия като ще е без връх?

Мисля, че няма проблем. Хоята има прешленчета, от които излизат коренчета. Пробвай, пък ще кажеш после.

# 444
  • ГОре на черешата...
Танче, аз съм горещо ЗА изучаването на руски език - мога да говоря и пиша съвсем свободно, гледаме вкъщи доста руска тв и филми, а песните, особено на Любе - обожавам. Наскоро имаше в новините репортаж за Русия и висшето образование, което бг младежи могат да получат там, и то със стипендия. Така че това е чудесна възможност за децата ни - Матушка Русь е необятна и несъмнено - световна сила Peace. Била съм в Москва и Киев ехееее, преди 25 години - още тогава беше нещо извън моите представи, а сега какво ли е...мечта ни е с ММ да попътуваме с мотора там, ама...много далече бе Confused...

Простете за спама, разкошни теменужки иначе  bouquet. Изчезваме на РД на дребното и ударете по един палец, че ми предстои важно финансово решение Rolling Eyes Praynig.

# 445
Айде и аз да се включа за калдъръмчетата-миналата година си купих няколко. Свекърва ми си взе семе от тях. Аз ръсих по цветната леха, а тях съм ги оставила в саксиите и каквото стане.  Приятелка има на терасата в сандъче, казва че просто зимата спира да ги полива, а после си никнели сами от семенцата. Та аз на тая кълка лежа, дано не падна... Вече започнах да поливам саксиите, но кога никнат?

# 446
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

и аз, барабар Петко с мъжете, есента получих дълго клонче от една съфорумка и късо от друга  Blush (имах и имената записани, ама...) дългото все падаше и обръщаше чашката, та го резнах на две   Heart Eyes сега си имам три вкоренени резника - трябва да ги садя като се върна
а имам и едни листо, пуснало и то корени  Crazy а го метнах в чашата от жал, не ми се хвърляше, нали мили дружки са го пратили  Hug

# 447
  • ГОре на черешата...
А моята е голяма, обвила е поне три пъти решетката, пък да цъфти - не ще Crossing Arms.

# 448
  • Gone with the wind
Слънце, слънце и пак слънце! Поне това е моята рецепта за цъфтеж на хои. Сега зимата що пъпки изпопадаха, но едно, че не ги поливам (то кое ли поливам  Embarassed ), и второ, че като отворим вратата на терасата (поне 125 пъти дневно) - точно в тях духа. Зорът е да накараш хоята за цъфне за първи път, цъфне ли веднъж, после се радваш на урожай.

# 449
  • ГОре на черешата...
Ако не я изтипосам на южната открита тераса ей ме на Whistling.

Общи условия

Активация на акаунт