!
. Тъй де, то е ясно, че мъжете се развиват по-бавно, та ни е простено. От както ходи на ясла имаме сериозен напредък. Станал е доста отворен, сякаш е по-спокоен, по-контактен и не е толкова срамежлив. Много се промени, наистина. Чак не съм очаквала такава промяна за няма и месец.
.
. Нашите детски центрове тук са доста скучни - едни детски играчки, дюшеци, възглавници, къщички за деца .... ми нищо подходящо за мамите
.
.
. И те си имат нужда от развлечения и смяна на обстановката. 
аз много се издразних на един, който ни е най- близо на нас. Пуснахме малката вътре , а ние с баща й и един приятел седнахме да изпием по бира на вън. Преди това им бях разгледала сайта- супер изглеждаше. Оставям я, тя си се обърна и почна да разглежда какво има. След 15 мин. се явява на вратата, пък то вътре една умряла какичка, на която с нищо не й се занимаваше, нито й говори, нито нищо, показва й някакви играчки, като на глухоняма и даже не се пробваше да я заиграе с нещо. Както и да е...връщах я вътре няколко пъти и така изкара час и половина, накрая платихме 30лв. с нашите бири. Е сори, ама за тия пари каката би следвало да се постарае децата да не искат да си тръгват от там. Сега ще видим какви забавления ще има в новия МОЛ, в " България" имат някакви егати условията, за да оставиш дете под 3 год. да си играе без родител, само акта за раждане дето не им взимат, а и май изобщо нашият набор не може да остава сам. Та си търся нови варианти, че като не става за разходки по 2 часа на вън, трябва да мисля нещо- в къщи не се издържа
Та тези дето ходят на ясла са си супер

Хем искам да я уча, хем мрънкам, че се буди да казва. Нямам угодия нали?..
Да мине поне разстройството, да се буди нормално към 7.30-8.. Иначе чишка в памперса и следобедното акане ме информира след като като вече го е свършила
..
Има време, знам, че трябва да им се говори, те разбират всичко, и малко по малко ще започнат да бърборят. Ще дойде момент да им се молим да млъкнат. Хич недей да се тревожиш. 

!
. Побеснявам на такива. Сори, че се разпених толкова, ма не се сдържах
.
. Рано или късно и това ще стане.
. 
))

)) Направо все едно голяма услуга ми върши като казва нещо
Ама пък някой път иска нещо горкото,вика "Ъъъ" и маха с ръчички,пък аз като не схващам какво и й казвам-"сори-кажи го с думи "-и тя много се ядосва 
.Иначе не знам,може и да е хубав,но все пак е мнооого скъп.Чак пък толкоз. 

!
?! Не ги обичам такива Коледи! Ама хайде да видим, сега го дават уж с малко сняг. Дано наистина да повали малко, че ми се ще да понатрупа малко и да се скрие цялата тази мръсотия и кал.
?! Ти май ги подценяваш нещо. Децата вече са големи и знаят да пазят хубавото. Явно им харесва и им доставя удоволствие и затова си пазят елхичката. Браво на тях
! Аз да си призная, май и затова не бързам с украсата. И аз си представям Калоян покатерен на елхата като маймуна и някак си желанието ми за украси се изпарява
. Ама току-виж ме изненадал и той като твоите. Ще видим как ще е и при нас. Всъщност, сега като се замисля, днес като ходихме до яслата, видях, че там са им украсили и всичко си беше живо и здраво. Явно пазят и там и няма щети. То и няма как да разбера де, че такива неща не ни казват.
). Един пък негър го е впечатлил с рекламата за паста за зъби Лакалул. Калоян като го види и рецитира с него "КАЛУТ"
. Повтаря още някакви неща от рекламите, ама вече съм ги забравила. Познава си и героите от Бейби ТВ и като ги види на момента започва да ги изброява как се казват. Аааа и най-забавното ми беше, че като свършват филметата им казва "Си ю", "бай", "чао" и им маха с ръка
. Абе голямо шоу е!
?! На НГ сме си сами и сигурно ще си киснем в нас си пак само тримата. Няма кой да гледа Коко, а не върви да го мъкнем по гости. Той ще иска да спи към 21,30-22ч и най-много да ни направи едно звучно огласяване на вечерта. Не, мерси! По-добре да сме си вкъщи. Ще си е вечер като вечер. На Коледа сигурно ще се съберем първо с нашите, после със свекърите и така. Общо взето - скука
.
. Еми както се сещаш той надали ще го оцени така, ама ние с баща му бая му се кефихме докато го гледахме и едвам се одържахме да не го отворим и сглобим вкъщи, та да го пробваме ... .
. Ми то пък, това играчки за деца ли са?! Да те е жал да им ги подариш и след 1-2 седмици да са разглобили всичко
.
. Сега на яслата съвсем са го изпуснали и явно им е по-лесно да го мият. Преди поне си казваше, че му се ака и чакаше да го сложа на гърнето. Сега и това не казва. Много ме е яд! Ще си говоря с каките да видим какво ще правим, но трябва да затегнат малко положението. Знам, че има време и ще се отучат, ама ми е много криво като знам, че бяхме стигнали до някъде, а сега сме пак в изходна точка. Ама здрави да сме! Пак ще се учим!
. И аз като Пумпалчето повиших имунитета като му мернах цената
. При нас обаче пиенето на въпросният сироп е направо мисия невъзможна. Калоян не иска да близне никакъв сироп и направо съм полудяла. Сега покрай боледуванията в яслата изпи сума ти сиропи за гърло и вече като ме види с лъжицата направо скача като опарен и бяга на далеч. Тъпча го насила, а той крещи и се дърпа като луд. Съседите сигурно си мислят, че го бием
. Чудо е направо! Даже съжалявам, че не питах за някакви дражета, които да може да пие.... Тези Марсианци май бяха някакви като бонбонки ... дали не трябваше да взема от тях
? Ама то мина вече. Сега с този сироп ще изкараме зимата и повече няма да взимам такива неща, че не съм им много фен.
! Нашият отворко ми заяви, че искал следколеден подарък за след около 9 месеца. Казах му, че ще има да си чака доста повече от 9 месеца за такъв подарък и че нещо е объркал Коледата (може за след някоя друго годинка, ама не и тази)
. 

),столчето за хранене,което не влиза в у-ба вече,после следва прозорец,после има един килер в стената,който често го оставям полу-притворен,после на стената има детско креватче с доста нахвърлени чисти дрехи по него-там оставих половината зимни,че в другите стаи няма защо да стоят,а като гледам няма и де се носят,после има малко шкафче ,натурено с книги и един по-голям шкаф.В средата на стаятя ми е масата за гладене с два чаршафа върху нея. И най-накрая-на пода обикновено стоварвам дрехи за пране.Не,че нямам кош,ама понякога ме мързи и просто ги бухвам на пода..Добихте бегла представа за олелията в стаята-склад
.И си помислих,че е от блузите на мм.И си викам,голямо напрежение ще да е било в работата
.Обаче ги оставих,не ми се занимаваше и с пране да оправям,реших,че не са спешни.. След малко пак до стаичката за нещо си бях,Радинката се моташе до мен с една нейна пееща играчка,дето пее бау-бау мяу-мяу..и т.н.И аз чувам някакво мяукане,обаче го свързвам с играчката или с котка отвън евентуално,пък и нали съм замотана с детето не обърнах много внимаие
..
-Ей,паднах!Как е възможно да е имало котка вкъщи и никой от нас да не я усети!!!Кога се е шмугнала,къде се е крила?Веднага ми просветна,че явно се е крила в северната,ама все пак къде!!!И колко тиха е била,да му се не види!!!Нищо не сме чули!С изключение на мяукането онзи ден,до сега-нищо!Абе направо шах с пешката!

.И не трябваше да търся много-една бяла кърпичка на пода беше източникът на невъобразимата смрад ,детоизпълваше стята.Сложих я в торбичка и айде на боклука!Пораздуших другите дрехи на пода,добре,че не бяха много тоя път,но не усетих оттяхнищо,за мой късмет.Все пак всичко накиснах ,а пък пода напръсках с препарат на това място и сега почти не се усеща миризма.Подуших и дрехите на легълцето,не усетих да миришат,ама знам ли дали не е спала там котката.Те повечето са в найлони и торби,така че дано няма и там находки.Тия дни ще видя от какво да поразтоваря стаята,че щом сега може да се скрие котка там, не са добре нещата
.А той ми вика-"Ти представяш ли си да беше умряла,без да разберем!!Бъррр!"Е,това щеше да е потресно вече хаха
Добре,че все пак е излязло от укритието си навреме 
!! До скоро,мами,и спокойни празници!