Момче или момиче, какво ще е АВГУСТовското мъниче?

• 32 517
  • 758
  •   1
Отговори
# 45
  • София
аз си взех ръчна помпа на Авент (от Продавалника, нова в кутия, около 30 лв беше) и си я ползвах активно през 5-те месеца, в които кърмих Wink Ползваше се лесно, не съм имала никакви проблеми с нея, помогна ми да освобождавам гърдите от останалата кърма Wink Уф, за разлика от много страстни кърмачки, аз не се връщам към спомените за кърменето с особена радост - харесваше ми контакта с бебето (той е и много важен от психична гледна точка в първите месеци на бебето), но цялото това кърмене денем и особено нощем и изцеждането страшно ме изтощаваха и с известно облекчение отбих към 5-ия месец.

Не е трябвало да изцеждаш след всяко кърмене от остатъчна кърма, тъй като точно това изцеждане до дупка е стимулирало организма ти следващия път да произвежда повече кърма, отколкото бебето ти е можело да изсуче, та си зациклила в омагьосан кръг - да произвеждаш остатъчна кърма насила. Имай го предвид сега.

# 46
Съни  newsm51 smile3525
Иначе сме добре след настинката, че бях се попритеснила след кашлицата и вчера бях на късен преглед . Ритат си, махат с ръчички и не искат да се покажат какви са. Само да са живи и здрави  Praynig .

# 47
Здравейте и от мен в новата тема Simple Smile
Желая само хубави новини и усмивки! Simple Smile

# 48
Не е трябвало да изцеждаш след всяко кърмене от остатъчна кърма, тъй като точно това изцеждане до дупка е стимулирало организма ти следващия път да произвежда повече кърма, отколкото бебето ти е можело да изсуче, та си зациклила в омагьосан кръг - да произвеждаш остатъчна кърма насила. Имай го предвид сега.

Знаех го, но не се получи така при мен - постепенно си ми намаля кърмата и имаше все по-малко за изцеждане. Предполагам, че тия ефекти на изцеждането се проявяват при жените с повече кърма. Иначе знам, че запалените кърмачки (да не кажа фанатични по мое мнение Wink) ще кажат, че няма жена, която да няма достатъчно кърма, но факт - при мен беше малко, а се наливах с лактогонни чайове, ядях какво ли не за кърмата, кърмех нощен задължително, за да стимулирам пролактина и пак имах малко количество. Да не говорим, че съседката ми по стая в родилното така и нямаше и капка кърма, не беше кърмила и първото си дете по същата причина Confused. Не го казвам, за да стресирам първескините, че няма да им се получи кърменето или че е кой знае колко трудно, просто понякога не се получава толкова идеално и не бива да се обвиняват за това Peace Разбира се и нагласата има значение - при мен кърменето на всяка цена не беше на първо място в отглеждането на бебето, сигурно и това изигра роля Wink

# 49
  • София
Само да вметна, че и аз недолюбвам фанатизирането на някои "кърмачици" - винаги съм гледала да гледам трезво на нещата. При мен нещата просто се получиха - имали сме и кризи на растежа, и будене нощем за сукане по 10 пъти, и... пристрастено кърмаче до 2 г 4 м, което не намирам за нещо чудесно.

Знам и какво е майката силно да иска да направи най-доброто за детето си, но да не се получава. Едно чуждо бебе накърмих така една вечер, та то като заспа, та спало цяла нощ, на сутринта ми се обаждаха майката и таткото да ми благодарят, че са поспали. Е, отказаха се от кърменето, но поне разбраха къде е проблемът и по свой начин го решиха.

Успех ти желая този път, както и на всички нас от тази темичка във всяко начинание с малкото човече.

# 50
Дано наистина нещата да се получат при всяка една от нас Wink При мен не беше толкова съществено и важно да кърмя дълго, съответно не го преживях изобщо - важното ми беше бебето да е нахранено и здраво, което ми се получи и нямах никакви угризения, че не съм кърмила до откат Wink

Иначе за кърменето - имаше нужда да стане популярно, но малко се фанатизираха нещата и според мен. Едва ли не ако не кърмиш докато детето стане първокласник, никаква майка не си Mr. Green

# 51
Добър ден мами, по повод кърменето моето дете се хранеше пет пъти на ден. Нито веднъж не се е будил през нощта за храна. Аз съм се доизцеждала след кърмене, цедила съм се между кърменетата и през нощта съм ставала отново да се цедя. И благодарение на всички тези усилия имах една година кърма. Кърмата накрая сама си намаля и спря. Всичко е до ген или нещо такова

# 52
  • Добрич
Здравейте. Аз доста теми изпуснах с това четене около изпитите. В понеделник бях на преглед, но заради грипната епидемия не успяха да ме регистрират за ЖК, за да ми пуснат изследвания. Този понеделник ще ходя отново. Видяхме бебчо, с главата надолу беше и махаше с крачета. Аз мисля, че го усещам вече, но понякога се чудя дали не са червата. Rolling Eyes иначе вълнението беше голямо, защото и таткото го видя този път   Simple Smile
Хубав ден на всички.  bouquet

# 53
С първото детенце и аз ползвах на Авент стерилизатор за МВ и съм страшно доволна. Ползвах го до 1 годинка - само шишетата, защото беше на АМ. Кърмата ми спря към 3-4 месец. Не успя да засуче, ползвах и силиконови зърна, но не и се цедих и давах на всеки 3 часа, но и дохранвах не й стигаше на малката гладница Simple Smile С това бебе, каквото такова. И аз не съм маниак на тема кърмене. Ако имам кърма - да, ако не - не. Това, че едно бебе е кърмено, а друго не не значи, че ще е по-здраво /лично мое мнение/. За БХС и с 2те бременности направих ранната. С предната резултатите бяха доста по-добри, но и тези са ок. Просто БХС е статистика и реално не е гаранция, че всичко ще е на 100% ок. Единствено амиото май дава реален резултат 99 или 100%. Ако някой иска ще си пусна резултатите от БХС.

# 54
Шехина, напълно споделям мнението ти за кърменето. Аз кърмих "цели" 2 седмици...не, че нямах желание, стараех се, но кърмата ми спря. Дали от стрес (бременността, раждането и постоперативния период бяха изключително трудни и проблемни) стана така- не знам. Радвам се, на жените които си кърмят децата, хубаво нещо е. Аз лично съм кърмена 1 год и 2 мес, и съм много болнава и кекава, така че не зависи от това. Бях много спокойна с АМ, много по-спокойна от колкото когато кърмех. Пак казвам-имах проблеми, и не смятам, че нещо лошо съм направила, като не съм продължила с това начинание. Не смятам да се оправдавам, но кърменето никога не ми е било приоритет и жизненоважно на всяка цена. Отрасна ми детето, да ми е живо и здраво, та сега се стремя да не го уча на "лоша" храна, което за мен е доста по-опасно, защото си остава навик до възрастен. Моя позната кърми до година, след това даваше царевични пръчици и солети в парка. Това не го разбирам аз. Хранителните навици в детска възраст са доста важни според мен.
За стерилизацията- тъй като изцяло детето беше на АМ, имах десетина шишета, всеки ден стерилизирах в микровълновата с този на Чико и бях много доволна. Този път мисля да взема електрически. А това с лапването и облизването на падналия биберон от майката ме кара да изпадам в ужас  Shocked Аз никога не бих лапнала нещо мръсно, да не говорим от земята, камо ли после да го дам на невръстното си дете  ooooh!

# 55
Запис! Темата е прекрасна, както винаги  Hug
Моля, някоя мама да ми помогне на лс как да си направя стария изглед? Дори и лентата не ми излиза вече.
Благодаря!
  bouquet

# 56
Кърменето смо по себе си е хубаво и евтино ако майката е способна да го върши без това да я тормози и напряга. Правилният режим на хранене започва доста след солетите, детето е здраво благодарение на цялостното правилни отглрждане това вкл. освен захранване, закаляване и прочие

# 57
За това, че е евтино, спор няма. Отраснала съм в семейство на начетени и умни хора, медицински работници, убедена съм, че не съм кекава от неправилен начин на отглеждане. Съгласна съм, че не е само от кърмене или захранване именно за това не съм кърмила просто на всяка цена, само и само да удовлетворя масово мнението на хората около мен. Като педагог и родител смятам, че правилния режим на хранене не започва доста след солетите, а доста преди тях. Не казвам да се ограничават напълно, но когато не са създадени такива навици тип залъгалки от невръстна възраст, по-рядко се прибягва до тях в последствие. Всеки сам за себе си решава как да отгледа детето си, аз смятам, че съм постъпила правилно и в никакъв случай не давам съвети или препоръки, не ме разбирайте погрешно. далеч съм от мисълта. Просто споделям и другата гледна точка, всяка монета има и две страни, е аз съм от тази, която не успях да се справя с кърменето. Пожелавам на всички мами успех и дано да си кърмят дечицата, колкото и до когато имат възможност.

# 58
  • Варна
Момичета, като сте отворили темата за кърмене и хранене с АМ да попитам по колко шишета трябват първоначално? За кърменето разбрах, че 1-2 са достатъчни, но при АМ как е и какви големини изполвахте първоначално? Аз честно казано съвсем се чудя, защото попаднах на коментар, че били нужни по 10(в друга тема), което ми се вижда доста като бройка  Simple Smile

# 59
Не си спомням точната бройка, но мисля че около 12-13 имах, което в никакъв случай не означава, че трябва да се купуват толкова, просто аз съм си такава- купувам от всичко по много. Малките шишета ми бяха 2-3, защото в голямото шише можеш да сложиш малко количество, за разлика от обратния вариант. По мое време имаше едни шишета на д-р Браун май бяха, имах 8-9 такива, със сто джаджи вътре уж против колики, смело мога да заявя, че никаква работа не вършеха по-различна от тези на Авент, само си усложнявах живота да ги разглобя на части, измия и стерилизирам...Съветвам те да не купуваш излишно шишета, освен 1-2, ако не успееш с кърменето тогава, защото иначе няма смисъл пари на вятъра.

Общи условия

Активация на акаунт