Домакини 30/още малко има и тази зима да отмине

• 35 767
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Хаха Марче браво страшна изненада е подготвил Simple Smile
Радвам  се ,че си си прекарала приятно.Лудостите са си весели пътешествия.
Отивам да си извадя хляба.Днес наготивих за утре.Прибера ли се да хапнем и да си почивам.

# 136
Добър вечер! Ние досега с колегата на ММ оправяхме някакви настойки и сега съм спокойна, че нещата изглеждат така, както съм си ги представяла.

Марче - страхотен е ТМ, хич да не съм чула, че те ядосва:)))

Тити - сестрите ти в коя гимназия са?

Момичета - не мога да коментирам образователната система в момента, но като гледам младите ми колеги и децата на нашите приятели, нещата не отиват на добро. Поне в сравнение с нашето време!

Сега отивам да оправям багажа на мм, утре заминава за Германия.

# 137
Добро утро Simple Smile
Знаех си че ще има разказ от гръцко Simple Smile Ама аз само началото му прочетох че съвсем ще закъснея за работа Simple Smile довечера ще наваксам, сега кафето- този път лично моето с бисквитките Simple Smile

# 138
  • София
Добро утро, момичета!

Джейми, благодаря за кафенцето. С тези бисквитки още вчера оплакнах очичките в ФБ

Марчева, страхотен ти е ММ, а разказа ти е подробен...
И на мен ми се дояде октоподчето... ммммм

Приятен ден... След обяд ще съм на линията...

# 139
  • при късмета
Добро утро,
я вижте в колко съм се надигнала. Даже детето е заведено на градина.
Джейми, мерси за кафето, а бисквитите изглеждат страхотно
Марче, хубаво разказваш. Като кажеш нещо за ТМ ще ти  начекваме канчето, спокойно
Смърфи, радвам се, че се е получило както искаш
Май ще се опитам да си доспя, че не знам къде съм  Confused
Хубава седмица на всички  Hug

# 140
Добро утро  Grinning

Баща и дъщеря излязоха, а аз чакам малкият да се събуди. Взех си едно душче, намазах тялото с хидратиращ крем и след малко се заемам със закуската на детето - филийки на фурна с яйца и сирене. Аз съм си приготвила една огромна купа с плодове. Не знам защо, но ми е много трудно да закусвам. Но тъй като за мен закуската е много важна, винаги гледам да разполагам с плодове и кисело мляко. Друго не може да ми мине през гърлото преди обяд  Laughing

Снощи пак гледах до по никое време така любимото ми фигурно пързаляне. Невероятна е Юлия Липницкая. Действително е една истинска фурия на леда. Невероятно дете!

Вчера пуснах две перални  wash и да не ви казвам колко дрехи чакат днес за гладене  1ironing Отделно и прахосмукачка трябва да пускам и подовете да измия.

Покрай написаното от Контеса за домашното образование, се сетих и аз да споделя какво ми направи впечатление. Превеждала съм много социални доклади на кандидат-осиновители от Америка. Всичките са многодетни (с от 4 деца нагоре, като имаше и такива с над 10). При всичките семейства моделът беше еднакъв - бащата ходи на работа, а майката се е заела с домашното обучение на децата. И понеже в докладите е описано ежедневието на семейството, силно впечатление ми направи как, въпреки грижата за толкова много деца, задачата да ги образова сама и да ги води по всякакви културни мероприятия и всичката друга работа покрай къщата, майката е успяла да си организира деня по много презицен начин и е разпределила времето си както трябва.

Джейми и тази сутрин се е погрижила за кафето, за което благодаря  Simple Smile Друго си е да я видиш тази ободрителна напитка и да вдъхнеш аромата й. Просъединявам се и аз с моето   food010

Контеса, много хубава статия. Ако майката е отдадена на децата си, а не ги е оставила да растат на самотек, докато тя по цял ден се излежава на дивана, без да им обърне никакво внимание, това е една истинска и много прекрасна работа.

Марчева, много се радвам, че сте си изкарали добре. Разказът ти е много приятен. Следващия път да ме вземеш и мен  Simple Smile

Много я обичам тази Гърция. Много си го обичам и езика им. Радвам се, че тръгнах по стъпките на баща ми и се насочих към тази област.

Докато ви прочета и напиша отговор, малкият се събуди. Отивам да приготвям закуската.

# 141
  • София
Марче, добре си дошла! Четох, четох, посмях се, направо страхотно разказваш!
Коконче, прегръдки от мен! Hug
 Днес кака ви Валентина има имен ден и ви черпи скромно, но от сърце, с домашни бонбонки:

# 142
  • Germany
Марчева, страхотен разказ Simple Smile
За образованието не знам какво да кажа... Големият беше 5 месеца в БГ 1ви клас и беше кошмарно. Имаше мазоли на пръстите от писане на ченгелчета и цифри... Така и не научи всички букви ръкописно за тези 5 месеца. Тук се научи да пише ръкописно за 1 месец /ръкописните им букви са много различни от печатните и аз не му разбирам, когато пише ръкописно/. Та, явно е възможно да се научат да пишат и без да повтарят всяка буква по сто пъти, докато тотално се отвратят от писането... Но е факт, че българските деца са много по подготвени по математика от тукашните, поне до 4ти клас. В английското училище в Полша системата на обучение, беше както я е описала Калинка. В крайна сметка детето за година и половина не напредна особено с математиката, но знаеше органите в човешкото тяло, свойствата на водата, какво е триене и т.н. и всичко това поднесено супер интересно и плавно. Тук системата е доста по различна и по скоро се доближава до българската. Доста домашни, изискване за краснопис /нашият е най зле Simple Smile/, стриктни правила за водене на тетрадките и т.н. Но допълнителните предмети се изучават, не със зубрене на изуст, а с много игри и проекти за да им е интересно и запомнящо. Последно учиха за индианците и правиха кукли, измисляха си индиански имена, водиха ги в индиански музей и т.н. За сега му е интересно, надявам се и за в бъдеще да учи с желание.
Нещо много се разписах тези дни Simple Smile Дано не съм ви досадила...
Успешна седмица!

# 143
  • при късмета
Вале, честит имен ден   bouquet Да си здрава, усмихната и щастлива  Hug

# 144
Добро утро   bouquet
Валенце

За всички които днес празнуват Влентина, Валентин, Хапалампи

Вале бонбоните са прекрасни   chef Благодаря за почерпката  Hug
Джейми и кафето с бисквитки не пропуснах   bouquet

# 145
Добро утро!
Да ни е жива и здрава,именничката. Вале,само положителни емоции ти желая.
Ма ко,за учителите ли да се разсърдя? Няма как да стане. Както във всяка професия има хора,които само ходят на работа и при учителите е така. За мен учителството не е професия,тя е призвание. И не от всеки човек става учител или преподавател.
Коконче,сигурно никак не ти е лесно,но знаеш,че трябва да си силна заради бебките. Прегръща те и ако ти се пише,пиши,ние затова сме тук.  Hug
Марче,добре си си дошла. И благодаря за почерпката. Чудно сте си изкарали.
Аз днес съм на борсата за подпис,че нали се водя безработна въпреки че съм в майчинство. След това мисля да си направим една хубава разходка с бебо и ММ .

# 146
Добро утро.
Вале, честит имен ден, жива и здрава бъди   bouquet
Марче, добре си си дошла. Страхотно сте си изкарали, браво. И аз я обичам пустата Гърция, ама от 2009 не съм стъпвала там, не знам и дали скоро ще ми се отдаде възможност.
Мони, как ще ни досадиш, няма такова нещо!
КоконкаHug Hug Hug

# 147
  • ул. "Мечтание"
Привет, дами!
Днес пак се дигнах късно, ама пък такива хубави сънища сънувах, че хич не ми се ставаше...  Crazy smile3531  Heart Eyes Накрая Искрен като се събуди се дигнах и аз, ама с нежелание.  Crazy

Валенце, честит имен ден!  Hug Само с добро да ти се споменава името.

Снощи с неудоволствие установих, че имам нужда от ново бельо. Мъкаааа! Де ще търся като за моите габарити не знам.  Rolling Eyes Sad

# 148
  • София
Благодаря ви, девойки! Hug

# 149
Вале честит имен ден!да си жива и здрава!
Стади Евала ако всички учители разсъждаваха така .
Смърфче преди си бяха  в кварталното училище аз за там говоря.въпреки,че и аз съм учила в същото.
Сега са в търговска гимназия в паралелка с мениджмънт.
За разлика от мен на тях им върви математиката.
Скачам,че ще дойде фризьорката .А ние сме по -пижами.

Общи условия

Активация на акаунт