Домакини 30/още малко има и тази зима да отмине

• 35 742
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Добър ден, сладурчета!

Днес решихме да се поразходим на вън и... пак се завряхме в МОЛа, този път Парадайз... намерих магазин за красиви неща за вкъщи...,...........
Людачка, този магазин в МОЛ-а нали е при Карфур, там долу...е там са и лампите, там са и онези красиви нещица за вкъщи. Ти какво си купи??

# 631
  • София
Марче, да я огранича, ама от какво. Не знам вече, само готвено почти яде. Бисквитката ако я махна не ще само мляко. Ама нали е и дете, ако съвсем пък без никакви въглехидрати я караме...или никаква захар. Нали и от това има нужда. Оф, тя пие и едно лекарство за епилепсията, което допълнително усложнява нещата с килата. Ето, сега е 1,53см и тежи 54кг. Много са, много.

# 632
  • София
Добър ден, сладурчета!

Днес решихме да се поразходим на вън и... пак се завряхме в МОЛа, този път Парадайз... намерих магазин за красиви неща за вкъщи...,...........
Людачка, този магазин в МОЛ-а нали е при Карфур, там долу...е там са и лампите, там са и онези красиви нещица за вкъщи. Ти какво си купи??

Да, там е. Но ще отида сама, с моите не е възможно...

Свалих филма, не знам как стана newsm78, но нямам субтитри Sad

# 633
  • София
Марче, да я огранича, ама от какво. Не знам вече, само готвено почти яде. Бисквитката ако я махна не ще само мляко. Ама нали е и дете, ако съвсем пък без никакви въглехидрати я караме...или никаква захар. Нали и от това има нужда. Оф, тя пие и едно лекарство за епилепсията, което допълнително усложнява нещата с килата. Ето, сега е 1,53см и тежи 54кг. Много са, много.

Валенцето, и Миленка е така - 159 см и тежи 57 кила, доста е тежка надолу. Много се надявам да израсте... И аз не мога да я ограничавам, а и тя не яде много... Аз ако ям толкова - ще умра от глад.

# 634
  • при късмета
Мони, дано я кара лекои да не я върне на брат си  Praynig Скарлатината ли беше тази, към която не се изгражда имунитет и може да я караш повече от веднъж? Много съм зле със различните шарки, а моя не е карал нито една.
Вале, нали се разбрахме вече, че не си фрапиращо дебела, и всеки път ще казвам на момичетата, че лъжеш. Видяхме те. Движението като си върне, ще се оправи. Зимата с много хора е така. Но идеята ти за тренажора не е лоша, особено ако обича. Менюто за деца на тази възраст го намирам за нормално. И като са много малки и пред пуберитета имат нужда от много енергия, защото бързо я хабят, а тя идва само с храната.
Луси, изкупи магазините в последно време, ще се наредя на опашка да идвам с теб и аз ще ти се пиша дете  Laughing
Аз оня ден, като видях уок какъвто искам на цена 170 лв. ми стана лошо. Никога няма да дам толкова пари, абсурд.
Марче, още ли бориш диетата? Има ли ефект?
Кекса е готов, това е следобедна закуска за днес и утре. Или за утре евентуално закуска.
После пак, че три пъти ставам и този пост го пиша половин час

# 635
  • при късмета

Лус, тези субтитри ли търсиш?

# 636
  • София
Ма ко, не сме се разбирали такова нещо за моята дебелина. Laughing 93кг как ти се струват, м? Не ща да са ми дебели децата и това е. Аз навремето като дете ядях като обезумяла всичко, особенно сладки неща и всички много ми се радваха. И винаги съм била дебела.
А и тя вече не е в предпубертет, а си е баш в пубертет. Именно с това се оправдала и педиатърката, и невроложката. Казват, че е до възрастта. Ама аз ако я оставя да яде, то тя само това ще прави. Ще се справим , де, аз като имам проблеми ги решавам, не си завирам главата в пясъка .
Да ми е живо и здраво детето е най-важно, но наднорменото тегло не е част от здравето, това е положението.
Ма ко, ако не ви се ходи чак на Витоша идете на Банкя, Пътеката на здравето. Много е приятно, днес бхме там.

Мони, бързо оздравяване! Hug

В МОЛ мен може да ме навре човек с децата само ако съм под заплахата на пищов в слепоочието  Mr. GreenMr. Green

# 637
Добро утро момичета,
пия кафе ,при нас е 8 50 в момента, изпратих мм на работа (пак започна по 7 дни  Sad ) и закусваме с кекса  и кафе за мен /мляко за нея.

Детето е получило много подаръчета вчера и сега ги разглежда ,нарежда, сортира и им се радва.
Изкарахме много добре снощи, но докато изберем какво да си вземем от багажа , да минем да вземем детето от у-ще, да напазаруваме вино и нещо за хапване и пуснем едни пратки окъсняхме и чак в 7;30 седнахме да вечеряме .Печено пиленце, салатка с домати , шоколадов кекс, ядки , водка и вино.
 ММ уморен пийна една чаша водка със салатката , аз не отворих виното даже, тежко ми беше станало от шоколада, сложих детето в 8 и в 9 ;30 се гушнахме и до 8 поспахме.
Имам подарък рози в саксия ,пак ще ги съсипя.
Всеки път ми подарява цветя в саксия за да им се радвам по дълго, и не успявам да ги отгледам. Някакви идеи от по разбиращите и вещите градинарки ?
Сложих ги до прозореца на светлина, махнах целофани и пакетирани хартии , чинийка за да се оттича водата , леко ги полях и това е. У нас е винаги топло, около 23-26 ,дайте съвети  Praynig

Валенцето, не се притеснявай .На пръв поглед тя е тийн и има нужда от екстра калории , от друга страна се свиква с повечето храна и е трудно после.
Мислила ли си да махнеш снаксовете или междинните закуски ,и ако има нещо да е само плод?
Повече месо /протеини , за сметка на въглехидрати, например риба на пара с лимон и салата; ориз със салата; месо със салата; картоф печен със салата; яйца -варени ,на тиган (омлет) със салата ; питка със салата ; спагети с доматен сос само; гъбена пилешка пържола без кожа със салата и т.н.
Тя е дете и се нуждае от всичко  и аз бих опитала като теб с повече спорт /разходки и  най накрая с ограничаване на храната. Просто и аз съм по закръглена сега и майка ми навремето като виждаше на 13-14 какъв апетит имам, все ми казваше,че мина ли 55 кг и ще ми е трудно ,но не ми се лепеше въобщ до 27 години ,а сега гледам нашето дете и все се притеснявам както тя навремето.  Hug Hug

Днес е -19 (пролет направо) и ще водя детето на библиотеката да вземем книги, да поиграе навън , зареждам перални , сушилня и съдомиялна и излизаме .Не трябва да пропускам   Sunglasses

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 10 нови отговора.

# 638
  • София
Контеса, снаксове не яде, пакетирани храни практически не яде. Междинна закуска има следобяд, но не се справяме с махането и. Гледам да е кисело мляко. През другото време-плодове. Обяд и вечеря яде манджи, тя суха храна не обича- обича яхнии-картофи, супа, зеленце, ориз, такива работи. Не знам, на мен ми се струва нормално да яде това. Ама то всички вкъщи ядем еднакво, пък само тя дебелее.
Ох, много ви благодаря за съветите, много.

# 639
  • Sofia
Мони, дано се размине на малкия!

Валенце, благодаря ти за доверието!  Hug  Да подчертая, че не съм експерт някакъв, абослютен аматьор съм си.
Та това, което описваш и според моето виждане за здравословно (без крайни залитания) е много добре.  Hug
Такъв е режима и на Гушкан. Ето го тук (не помня дали не съм го давала вече по някакъв повод) -
Скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=743575.msg26454062#msg26454062

Затова просто ще ти пофилософствам как е у нас и как ги виждам нещата.  Grinning
Ходенето - виж разликата между - бързото и бавното. Simple Smile  Бързото ходене е  по-полезно.
Ако не те притеснява  корн флейкса... знам, че не е супер здравословен, но поне е зърнена храна, а не тестена, може да го включиш за закуска.  
А овесените ядки?! Simple Smile
Това са течностите, които пие моята - айрян, чай - студен(домашен разбира се, съвсем леко подсладен с мед), топъл, пр. мляко (и то не е панацея, дневната доза на Гушкан е - 200мл, не повече), фреш (като плодът/зеленчукът е много за предпочитане, пред сок от него).  По време на ядене и малко след това не пие течности - храната плува в течност в стомаха и той се затормозява да я смели.
  Ако се цели да се намали апетита пък - поемането на течност малко преди хранене подпомага целта.
Хляба (бял изключително радко) съм изключила изобщо, когато в яденето има повече картофи или ориз, а иначе е по половин до 2/3 филийка на ядене. И освен това препечен е по-добре, както е много важно да не се яде топъл, а напълно изстинал (всички тестени, колкото и да е вкусно топличко Wink)
Никакви сладки неща и полуготови храни не купуваме. Изобщо храна приготвена/сготвена извън къщи много рядко ядем.  Сладкиши правя мнооого рядко.
Гушкан я свиквам (от скоро, до преди това не е яла), ако ще яде шоколад - да е черен.  Освен това - да яде, за да засити глада си, а не от сладокусничество. Допълнително рядко давам, по изключение, а не обичайно.

За у-ще:
Плодови солети сега правя от дюла и манго. Или на кубчета разни комбинации - плодови салати. Simple Smile
Зеленчукови - от морков, чушка, краставица + гауда или кубчета моцарела, сеждамер или обезсолено козе сирене
Гризини - тези и тези.
Крекери - тези и от тук първите 3.
Овесени блокчета - тези, тези и тези
Сусамки - тези, като понякога им пропускам подправките.
Домашно мюсли - това и това, като не спазвам точно съставките, карам по вкус.  Simple Smile

Като особенно гризините и крекерите са ми съвсем и само за отбиване на номера - вместо купешките болкуци (солетите го полирали със сода каустик, осен че имат и сол), по-малкото зло и то изключително рядко.  Просто не се вместват в хранителния режим на Гушкан.

А всякакви сушени плодове са ни "бонбонките" и "зрънчото" още от малка.  Simple Smile

Писах на почивки, та междувременно писалите, ще ви чета след малко.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 фев 2014, 17:34 от Morena

# 640
Да, така е , Вале . Hug
Ето от същата тема ,която е постнала Моренка:
Скрит текст:

И аз съм на същото мнение, давай на детето с авокадо,ядки и каквото си решила полезно за нея ,а килограмите щом са в норма не е необходимо да качват всяка година по 3 кг примерно.
Нашето момиче е на 5 г и 4 месеца от 2 години е все 20-21 кг , на ръст е 121 см сега и не изглежда нормално. Яде всичко ,доста е ящна ,но не пълнее по 2 кг на година .Повече от добре сте си ,не се притеснявай . И ние не сме в България  Peace
Вчера нейното меню за деня беше:
Закуската - 250 мл топло мляко с 1ч.л. мед от Манука и 80 г овесени ядки на каша с канела ; 1 банан и 40 г плодово мляко
Обяд- порция мусака спуешка кайма и много зеленчук ; 1 крекер ; чепка грозде и вода
Следобедна закуска - круша с лимонена вода
Вечеря- един геврек с крема сирене и 2 парчета пушена сьомга сандвич; краставица и маруля със зелен лук и копър салата ; нар и 40 г кашкавал  

У нас сме два лагера за яденето.

Скрит текст:

ММ е упорит месоядец ,до степен че се яде само месо ,салами, филета (той си ги и прави и купува) , луканки ,риба,  пържоли, кайма и много салати. Обича и джънк храна, чипсове всяка вечер със салса, не харесва сладкиши, яхнии и други тип манджи. Хапва много салати, плодове, супи ,от сладкото сладолед, палачинки ,Тирамису и крем-карамел и то три пъти в годината ,та не правя сладки неща и аз. Винаги е бил чирус слаб , от няколко години се позакръгли .
Аз докато се запознах с него бях 16 години вегетарианец, 3 години веган ,не бях вкусвала риба , агнешко, овнешко, морска храна и т.н.
Опитах 3 години след като заживяхме заедно , но и двамата инати и никой на никой не можа да надделее ,а и намахме проблеми с килата. След като забременях ми се доприяждаше храна от детството ми ,която съм обичала кайма ,луканки и пиле. И проядох пак от тях , даже и риба и морски продукти.
Родих ,бях качила само 12 кг ,но след това качих още и оттогва се боря с кг.
 Толкова ми е неприсъщо, че се изследвах миналата година и разбрах защо така се получава.
 Но се и отпуснах и хапвам всичко и по колкото ми се искакакто до преди да родя  и твоите кг биха ме радвали сега . Embarassed
Детето решихме, че няма да е вегетарианец и ще си хапва от всичко . Баща й и аз до 4 годишнината й ,а и сега хапваме повечето неща когато си е легнала за да не взема пример от нас.
Аз готвя всеки ден , но и нищо да не направя ,мм като се върне си реже филенце, прави си наденички, пържоли и салата и слага и на мен .  PartyЗакусва с бекон , гъби, яйца, тостове с масло и айрян . Говорим за холестерола , за инфаркта на баща му , но е упорит харатер и ако детето прилича на него не знам .
Внимавам с детето и  те разбирам така добре. Тук с тази непрестанна зима нямаме никаква разходка ,както сме свикнали всеки ден и мисля да я запиша на спорт също по тази причина.
Ох,пак се олях ,съжалявам. Докато обясня каквото искам ,започвам отдалече и става роман....

Мони, съжалявам да го чуя! Стскам палци да се размине  Praynig Hug

# 641
  • София
ММ свали субтитри, днес ще гледам този филм!

# 642
  • Sofia
Затова ще ти пускам филмите които смятам че са добри ти ги препращай, защото в Замунда не мога да го открия пък съвсем.
Ето:
Скрит текст:
Philomena
Nebraska
Her
Dallas Buyers Club *
* този вече съм го гледала и е прекрасен!!!

"Philomena" и виж дали има субове, аз не ги намирам, не ги виждам, а би трябвало да има,
Ок, Марче ти давай филмите, аз ще давам торентите. Simple Smile

1. Филомена го няма в замунда, а и суб няма за него никъде
2. Небраска -  има в замунда и арена, но суб отново няма
3. Тя - само в арена
4. Клубът на купувачите от Далас - в замунда и арена със суб

"Тя"- http://DMCA-removal-from-Google/torrents/her-2013-dvdscr-xvid-ac … -hive-cm8/379815/ - субтитрите за този релийз са в коментарите
и магнет - magnet:?xt=urn:btih:9a35bb5faceeb6028c59282f6283db9d11b1fc74&dn  
+ субтитрите - http://DMCA-removal-from-Google/get.php?id=97058

Клубът на купувачите от Далас
1. В арена - http://DMCA-removal-from-Google/torrents/dallas-buyers-club-2013 … -hive-cm8/375793/
и магнет - magnet:?xt=urn:btih:104578abe6148180bc30357f766895af06b78e7e&dn
+ субтитрите - http://DMCA-removal-from-Google/get.php?id=96665

2. В замунда - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=389907&hit=1
и магнет - magnet:?xt=urn:btih:5cd6dc7a993658b0168e3241c090d5eba269482c&dn
+ субтитрите - http://DMCA-removal-from-Google/get.php?id=96665

# 643
  • при късмета
Моя изглежда много кльощав, а е в горната граница на кг. за възрастта му. Причината е, че на см. върви 2 години напред.
Давам от време на време и зрънчо и щоколад и разни други работи. Но само ако се храни нормално. Яде си готвено, свикнал е и супи и печено и задушено и манжди, но от време на време прави фасони за количеството. Обикновенно зимата, като по-малко играе навън, не се изморява толкова и яде по-малко. За плодове и зеленчуци умира. Преди малко му викам, че кекса е готов, ако иска да му сложа следобедна закуска, той вика "искам морков". От сутринта е изял една ябълка и един банан. И един Зайо байо в това число. Гледам да взимам солети примерно вместо Зайо байо, но от време на време му давам. Ако съвсем ги забраня, като тръгне на у-ще, ще ги яде, защото му е било забранено.
Гледам да не залитам нито в едната, нито в другата крайност. Докато навърши 2 г. и половина, обаче много съм внимавала. Мисля, че от това как ще се захрани едно е дете и до каква възраст се съобразяваш с храненето зависи храненето като цяло,  здравето също.
Контеса, за розите питай Писето. Аз разбирам само от два вида градински цветя. Ако става голям храста ще ти е трудно да я гледаш вътре. Розите мисля, че имат летаргичен период, без значение, че не са навън, ама хич не ми вярвай

# 644
Добро утро и от мен! ММ се прибра по живо, по здраво, излапахме половин тава боб, изпихме една бутилка червено вино и спахме досега. За справка тук е 11.30.
Къщата е с краката нагоре, отивам да оправям багаж.
Моренка, мерси за магнетите, всичко се сваля в момента.
Марче, мерси за препоръките.

Валенце - и аз да кажа... От лекарствата е. На много близък приятел (лекар) племеницата му пие такива лекарства и той се оплаква, че много пълнее. Просто са такива лекарствата. Минете на разделно хранене, като се опиташ да намалиш до минимум бързите въглехидрати тоест бяло брашно, бяла захар. Използвай пълнозърнесто брашно (не често), картофи и по възможност пълнозърнест/кафяв ориз. Ако може не й давай десерт след основно хранене, а повече плодове. Правиш всичко много добре, просто качва килограми, заради лекарствата.

На другите момичета -  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Отивам да оправям багаж, че на къщата, ако й кажеш "дий" и ще хукне, като катун е.

Общи условия

Активация на акаунт