Американски роднини на йоркширския пудинг (еклери от палачинково тесто)

• 7 915
  • 22
  •   1
Отговори
  • София

Това са закуски, масово разпространени в Америка - лесни и бързи за приготвяне. Имат маслен вкус, получават се хрупкави отвън и меки отвътре. Поднасят се топли със сладко и масло, кленов сироп, фъстъчено масло, мед. Понеже се получават кухи отвътре, могат да се напълнят с плодове, зеленчуци, месо или сирене. Всичко е въпрос на вкус.

Ето и рецептата:

1 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол
3 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л. разтопено масло
За формите:
60 г масло

Фурната се включва да загрее на 200 градуса.
През това време всички продукти се разбиват с миксер. Трябва да се получи гладка смес, за това ако е необходимо се пасира. Добре е тестото да почине 15 минути преди печене. Приготвят се 6 бр. алуминиеви форми за крем карамел или 12 метални форми за мъфини (добре е да са по-дълбоки и тясни). Във всяка се слага по парче масло. Подреждат се върху тава и се слагат за малко във фурната на по-ниско ниво, докато се разтопи маслото. Размазва се по формите. Сипва се тестото, като не трябва да запълва повече от 2/3 от вместимостта на формите.

Слагат се да се пекат за около 30-40 минути, в зависимост от размера на формите. Много е важно да не се отваря фурната. Оставят се за 5 минути в изключена фурна. След като се извадят, дъното им се пробива с нож, за да излезе парата.

Да ви е сладко!

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 16:29 от Vanja77

# 1
  • София
Парено тесто ли се прави или просто се разбъркват продуктите и се сипва във формите?

# 2
  • София
Не се прави парено тесто. Прави се палачинкова смес и се сипва във формите.

# 3
  • София
Понеже вкъщи ги поръчаха за следобедна закуска, реших да пробвам нещо по-различно.
Нарязах кренвирши на парчета и ги запържих леко. След като насипах сместа във формите, сложих върху всяка по 1 парче (за изненада) и го натиснах навътре да потъне. Отгоре поръсих настърган пармезан и мушнах във фурната. На всички много им хареса.  Crazy
Сега вече няма да ме оставят на мира.  #2gunfire

# 4
Хубави са, ще ги пробвам Simple Smile

# 5
  • София
Ще се радвам, ако си доволна от резултата. Крайните продукти са подобни на еклери, само че така се приготвят много по-бързо и лесно.  Peace

# 6
  • София
ПРЕВЪЗХОДНИ!!!
Направих ги в силиконови форми, широки в основата и станаха огромни!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 7
  • София
Много се радвам, че са ти харесали.

# 8
  • София
Днес направих мус от шунка и го поднесох с еклерите. Получи се много добра комбинация.  Peace

# 9
  • София
Искрено съм впечатлена!
Подходих с много съмнение към рецептата, защото досега не бях чувала или виждала палачинково тесто да се пече. Но резултатът е просото фантастичен! Не мога да повярвам, че този начин на приготвяне не е популярен у нас. Изключително лесно е, а накрая получавате истински еклери, кухи, чудесни за пълнене с какво ли не! Аз обожавам еклери-хапки със солени пълнежи, но за домашни партите все ги пропускам,защото ми се вижда времеемко за изпълнение. С това тесто обаче следващия път ще направя непременно. Само ми трябват по-малки формички, защото в тавата за мъфините станаха огромни, идеални за закуска, но не и за парти-хапки Simple Smile
Аз хапнах едно със сиренце,детето ги яде в момента поляти с крамелов топинг и само мърмори колко са вкусни Heart Eyes
Благодаря за чудесната рецепта!

# 10
  • София
belinda, наистина се радвам, че си останала доволна от резултата.  Hug

Оригиналните съдове, в които се пекат са с подобна форма:

Лошото е, че тези са силиконови и с тях крайният резултат няма да е толкова добър, а метални от този тип не съм виждала у нас.
Ако решиш да правиш толкова малки еклерчета, ще трябва да намалиш и времето за печене.  Peace

Успех!

# 11
  • София
Интересна рецепта, мисля да пробвам, но как така се надуват толкова след като няма набухвател?

# 12
  • София
Интересна рецепта, мисля да пробвам, но как така се надуват толкова след като няма набухвател?
Не знам, сигурно от яйцата. И в пандишпана няма набухвател, а се надига доста.
Тези действително стават тройни на първоначалния си обем и абсолютно кухи.

# 13
  • София
Тестото увеличава обема си толкова много от количеството вода в него. В комбинация с високата температура се образува пара, която го надига. Яйцата и брашното помагат тестото да стегне и да запази получилата се форма.

В крайна сметка, ако се спазват стриктно всички указания в рецептата, няма как да не се получи желаният резултат.

Пареното тесто, от което се правят еклерите, също няма набухватели.  Peace

# 14
  • София
Благодаря за обясненията. Ще ги пробвам задължително. Другия месец ще имам гости и си търся интересни и лесни идеи за закуска.

Общи условия

Активация на акаунт