Американски роднини на йоркширския пудинг (еклери от палачинково тесто)

• 7 918
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • Stuck in a moment
Отдавна ми се иска да направя нещо подобно и в едно кулинарно издание четох рецепта за йоркширкски пудинг - там обаче във формите се сипва по 30 мл. мазнина и трябва да е гореща.
Та искам да попитам тук маслото,  което се слага във формите - моите са 12  - по колко трябва да е и трябва ли да е загрято или само да се стопи и да се намажат с него?
Ще чакам за указания и благодаря за рецептата !  Grinning

# 16
  • София
l'etrangere, маслото за формите е 60г (написала съм в рецептата). Разпределя се в зависимост от броя на формите. Слагат се за около 2 минути във фурната. Като се извадят, вече са започнали да пушат от маслото. Не е задължително да се размазва по формите. Като се сипе от тестото, мазнината  се надига отстрани по формите и се чува цвърчене от смесването на двете течности.   
Много лесно за приготвяне, а такъв впечатляващ резултат.  Ако имаш още въпроси, питай. Успех!    Hug

# 17
  • Stuck in a moment
Точно от това пояснение се нуждаех, благодаря ти! Много съм предпазлива с тестените неща като цяло и си питам за най-малкото нещо  Laughing
Ще пробвам рецептата  Peace

# 18
Ако ползвам тавата за мъфини с 12 гнезда - може ли да сложа хартиени капсули - да си спестя миенето после имам предвид?  Embarassed

# 19
  • София
spasdidi, може, пак ще се получат, но резултатът няма да е толкова добър. Разтопеното масло е основна част от рецептата. С него се ускорява още повече процесът на печене, а и тестото става по-хрупкаво. Освен това, в хартиените форми еклерите, след като се извадят от фурната ще се запарят. Не че няма веднага да се изядат.  Laughing След като се изпекат веднага се вадят от формите.  Peace

# 20
Ясно, разбрах - няма да се лиша от удоволствието на хрупкавата коричка, а и искам да опитам рецептата по същество, а не да си правя интерпретации!
Ще мия после и тВа е!!!  Wink

А някой ще сподели ли за тази доза колко точно и каква солена плънка да направя? Както се разбра мен не ми идва от вътре и не знам точно какъв пълнеж да направя. Ако не ми е казано точно и съм до там. За сега ще ги ям така сухи и ще се надявам на съвет.

# 21
  • София
Аз съм ги приготвяла с муса от тази рецепта. Може да използваш и руска салата. Стига да успееш да стигнеш до пълнене. Ако не - със сиренце или кашкавал и доматче например са супер. Друг вариант е, както на предишната страница бях писала, да ги изпечеш с предварително запържен колбас, отгоре поръсени с пармезан.

# 22
  • София
Вчера ги приготвих отново. Този път ги поднесох с крем от разбита сметана, крема сирене, кисело мляко и захар.

Общи условия

Активация на акаунт