Re: Пазаруване от Китайски сайтове с безплатна доставка - 13-та тема

• 116 995
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, поръчах от BornPretty Store, но понеже ми е за пръв път от този сайт искам да знам пак ли в пощата пристигат, както от другите китайски сайтове? Транкинг номер на имайл-а ли ще получа или в профила, с който съм регистрирана на страницата им? Горе-долу до месец ли да си очаквам покупките?

# 61
  • Ямбол
stellasun в пощата,след около месец,ако е малка пратка ,може и лично да донесе пощальона, номера се явява и в страни не ордера,ако въобще подлежи на трак номер.

# 62
Здравейте    bouquet
Имам въпрос към вас .Миналия месец направих първата си поръчка от али и сега статуса на една от пратките е  : 2014-03-11 10:30, BULGARIA, SOFIA LC/AO, Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал  .Аз съм от Благоевград и искам да попитам дали сега следва да я препратят към нашата поща и къде да очаквам известие ?Как става получаването?Това са едни слънчеви очила.
А пък другата пратка не се вижда никъде ,явно тракинг номера е нещо сбъркан .

# 63
http://www.aliexpress.com/snapshot/6024542373.html  ето от този поръчах и тракинг номера не излиза никъде .

# 64
stellasun в пощата,след около месец,ако е малка пратка ,може и лично да донесе пощальона, номера се явява и в страни не ордера,ако въобще подлежи на трак номер.

Благодаря, ще си почакам значи  Peace

# 65
  • Ямбол
Assi тук може да проследиш за БГ
http://www.bgpost.bg/?cid=176 ,утре трябва да получиш известие,или направо до теб да достави пощальона,ако не провери в близкия до теб пощ.клон, за другата пратка,минали ли са 10-15 дни от пращането и? можеш да се вкл в тази тема за проследяване  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759430.0;topicrefid=4 ,както и в другата за конкретния сайт Алиекспрес.

# 66
Не знам дали е за тази тема,но да похваля един сайт-китайски
http://www.minitake.com/
Препоръчаха ми артикул от него и направих няколко поръчки.Плащането е с ПейПал.Можеш да водиш дискусия с продавачите.Има обратна връзка след получаване на пратката.Моите неща идваха за 2 седмици.Много съм доволна.

# 67
здравейте четох много из форума но не открих точно някой поръчвал ли е велосипеди/детски и големи /от Китай и от кой точно сайт Мерси

# 68
# 69

Пазарувала съм няколко пъти от там, всичко е точно. Пристигат за около 4 седмици в пощата, като получаваш известие кога да си го вземеш.

# 70
  • София
здравейте!
за първи път пиша с тук с молба да ми дадете акъл, ако можете.
миналата година купих две неща от ioffer.com - всичко беше точно.
миналата седмица поръчах от двама отделни продавачи неща, като платих и за двете през пейпал.единият вече ми даде тракинг номера - пратката идва, всичко ок.
ама другият само ми писа, че колкото по - бързо му преведа парите, толкова по бързо ще пусне пакета. и оттогава ни звук, ни стон. писах му няколко пъти, не отговаря. няма активни обяви, инаяе има около 200 положителни оценки.
та въпросът ми е какво да правя, ако до месец-два не дойде нищо?

# 71
Здравейте, пуснах поръчка на pandawill четох обаче че ще плащам мито защото сумата е около 78 долара. Мога ли да направя нещо за да не плащам мито? Или вече е късно защото е шипната поръчката? И колко ще е митото при тази сума? Благодаря за помощта предварително. Peace

# 72
  • Люлин
Цитат
Никид каза
Не бързайте с притесненията относно липсващи пратки, изчакайте около месец. Първо потърсете за изгубено известие в пощенския клон. Ако до 40 дни все още няма известие, пуснете диспут в PayPal навреме, но не по-късно от 45-дневния срок. Обикновено написаната стойност на пакета е доста по-ниска от реалната. Пратките на стойности до 30 лв. се получават в близкия до вас пощенски клон, а другите в централна поща/митница.
Здравей Никид, от кога започва да тече този 45 дневен период , преди изтичането му трябва да се пусне диспут?
ето поръчката ми
http://www.aliexpress.com/item/Original-Lenovo-A760-Quad-Core-ph … 4/1654931519.html
Моята поръчка е от 21.февр. 2014 , пише, че остават 37 дни до изтичане на срока. Все още нямам излезла никаква информация за проследяване във всички известни сайтове за проследяване.
ето скрийншот
http://prikachi.com/images/535/7171535s.jpg
Благодаря предварително за помощта.

PS:  Допълвам, нали доставката е до 60 дни. При мене са минали 23 от когато ми е пратил съобщение, че поръчката ми е изпратена. Мисля си че до 45 дни ми остават още 22 дни и малко преди тези 22 дни трябва да пусна диспут.
Правилно ли разсъждавам?

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 15:07 от milentr

# 73
здравейте!
за първи път пиша с тук с молба да ми дадете акъл, ако можете.
миналата година купих две неща от ioffer.com - всичко беше точно.
миналата седмица поръчах от двама отделни продавачи неща, като платих и за двете през пейпал.единият вече ми даде тракинг номера - пратката идва, всичко ок.
ама другият само ми писа, че колкото по - бързо му преведа парите, толкова по бързо ще пусне пакета. и оттогава ни звук, ни стон. писах му няколко пъти, не отговаря. няма активни обяви, инаяе има около 200 положителни оценки.
та въпросът ми е какво да правя, ако до месец-два не дойде нищо?

Бих изчакала още няколко дни и ако продължава да не отговаря, пишеш писмо на PayPal, даваш им кореспонденцията, обясняваш им случая и те оттам нататък ще си поемат. Принципно би следвало  да възстановят сумата, поне в моя случай беше така, но не с този, а с друг сайт.
Успех!

# 74
  • София

milentr
45 дневният срок се отнася за диспут в PayPal. Алиекспрес не приемат плащане чрез PayPal, затова там важи 60 дневния срок. Можеш да погледнеш и 1-ва странища от темата за али.

Съншайн За пратка на стойност 78 долара, АКО отиде на митница ще платиш 20% ДДС и 3,50лв за известието. Не бързай да се притесняваш. Китайците често пишат по-малки суми.

ADENA Аз също както stellasun ти казва, бих изчакала още няколко дни. Ако не получиш отговор, пускаш диспут в PayPal ( не просто да пишеш писмо) за транзакцията. Диспут в ПП можеш да отвориш до 45-ия ден от плащането. Сама си прецени колко е нормално да изчакаш.

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 20:48 от vanian

Общи условия

Активация на акаунт