Турмалинови чорапи?

• 24 362
  • 23
  •   1
Отговори
Има ли такива от вас, които ползват турмалинови чорапи и какво е мнението ви?
В дълбок размисъл съм дали си заслужават.
Имам проблем със студова алергия и ми се подуват пръстите на краката.

# 1
Имам впечатления от турмалинова превръзка за очи и колан за кръста,незнаех че се предлагат и такъв вид чорапи.Лично ползвам превръзката и съм много доволна.За колана имам добри споделени мнения от близки.

# 2
  • видин
Най-после някой де се интересува от турмалиновите неща!
И аз много се чудя за чорапи. Ще си поръчам. Имам колан - доволна съм много. Имам и стелки за обувки - доволна съм, затоплят.  Имам глезенки - не съм ги използвала . Мъжът ми има наколенки - много е доволен, ползва ги лятото и от тогава не са го болели коленете. На снаха ми взех превръзки за китките и елече за рамената - казва, че ползва превръзките за китки. На една братовчедка взех превръзка за врат - нямам отзиви.
Фен съм на турмалина.
Е превръзка за очи си нямам.
Но много е важно за какво се използват тези неща - само ако е нужно затопляне на мястото.  При някои заболявания това е противопоказно и може да се влоши състоянието.
Чорапите имат турмалин само от долу. Продават и турмалинови чорапогащници - но не съм запозната как точно са изработени.

# 3
И много важно е времетраенето да се спазва!Примерно баща ми като държи колана повече време и вдига кръвно! Rolling Eyes

# 4
Турмалина е сравнително скъп минерал. Отворих гугъл да прочета и видях цена от 12 л. за чифт чорапи. Освен да действа на хомеопатичен принцип, знам ли... newsm78

# 5
  • Под Слънцето
Ох, и аз се замислям за  тези чорапи. Видях наскоро  реклама и поогледах, но още съм в чуденка. Имам предвид анемична съм и с алергии към сто неща.. Зимата понякога съм студеното човече, което не може да си сгрее крачката дълго при темп. 30 от климатика дори с термочорапи..

# 6
  • виртуално
А има ли такива ръкавици, че аз съм със студова алергия на едната ръка?

# 7
  • София
Какви са тези турмалинови чорапи, за първи път чувам.
Аз съм с лошо кръвообращение и зимата винаги ми е студено на краката, без значение колко се обувам. Вкъщи сме на парно и поддържаме 23 градуса, на детето и на мъжа ми им е супер, но моите крака са лед  Sad

Могат ли да се носят цял ден, за навън стават ли? Някой има ли конкретен опит?

# 8
В момента има активна оферта в Грабо за такива турмалинови чорапи.
Аз се реших да ги пробвам. Още повече, че съм от Русе и ще ида на място да си ги получа и поразпитам.
Притеснява ме, че като четох в коментарите споменават за някакви зарядни батерии. Още не съм разбрала зареждат ли се, що ли.
Инъче моят пръст, който се надува от студова алергия в момента е много зле - двоен и посинял, сърби и боли. От натиска върху другите пръсти съм се обзавела и с два кокоши тръна за екстра.
Дано ми помогнат, ще ви пиша.

# 9
  • София
Благодаря за инфо-то, сега ще погледна в Грабо   bouquet

# 10
Здравейте, точно от Грабо поръчах такива турмалинови чорапи за майка ми. Засега ги е обувала само един ден, но сподели, че краката й са били много топли и не са измръзнали независимо от снега навън. Засега мога да дам само тази оскъдна информация.

# 11
  • на брега на морето
... съм се обзавела и с два кокоши тръна за екстра.

Разкисвай ги в гореща / топла вода и ги натърквай  2-3 пъти дневно с намокрен графит на химически молив. Дано намериш такъв де.

# 12
Имам такъв молив, ще пробвам.
Днес си взех чорапите на място от магазина. Никаква допълнителна информация не ми дадоха.
На опаковката надписите са само на китайски, а вътре няма никакво упътване за ползването.
Добре че детето на приятелка учи китайски в училище, та ще пробвам да разбера какво точно пише на кутията.

# 13
За тези чорапи действително ли са нужни батерии и зарядно  Rolling Eyes
За останалите турмалинови продукти знам че не е необходимо зареждане!

# 14
Всъщност не е необходимо се оказа.
И аз не разбрах за какви батерии ставаше дума по-нагоре и дали е било във връзка с чорапите.
Вчера ги взех, няма батерии, няма зарядни. Като съвсем обикновени чорапи са. Единствената разлика са тези "бобчета" на ходилата, които при носене трябва да са от вътрешната страна /да правят контакт с ходилото/.
Да споделя още нещо - на допир са като чорапите от най-гадната изкуствена материя.
Ама "пеняви се не пеняви" ще ги носим и белким има ефект, че снощи установих, че кожата на подутия ми пръст се е сцепила.

Общи условия

Активация на акаунт