Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да разбера дали съм в правилния отдушник за включване на абсорбатора?
Какво да правя, ако съседите под мен готвят и миризмата влиза в моя апартамент?
Какви са правните основания за изискването на съседа да изведа абсорбатора през терасата на кухнята?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да разбера дали съм в правилния отдушник за включване на абсорбатора?
-
Какво да правя, ако съседите под мен готвят и миризмата влиза в моя апартамент?
Ако миризмата на готвено навлиза във вашия апартамент, можете да се оплачете на Общината и Пожарната. В този случай няма основание за оплакване, тъй като миризмите от готвене се усещат, когато влизат отвън, и не могат да им бъде забранено да готвят в дома си. Предложете им да инсталират възвратен клапан на абсорбатора си, което ще предотврати навлизането на миризми в апартамента ви.
-
Какви са правните основания за изискването на съседа да изведа абсорбатора през терасата на кухнята?
Съседът няма правно основание да изисква от вас да изведете абсорбатора през терасата на кухнята. Абсорбаторите обикновено се свързват с комини, тъй като целта им е да отвеждат миризми и пушек. Предложете на съседа си да инсталира възвратен клапан на неговия абсорбатор, което ще помогне за разрешаването на проблема.
-
Какво е подходящото решение, ако съседът мирише на храна от кухнята ми?