Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 150 435
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Аз бях в двойна стая за по 43лв на ден май беше. Матрак имаше дунапренен, но под него беше ламарина вместо ламелна рамка. Не знам как е в стаята за 70лв. Закуската не беше добра, някакви кифли и банички, но обяда е ок. Мисля, че храната е еднаква и за двата етажа.

# 121
Аз бях в двойна стая за по 43лв на ден май беше. Матрак имаше дунапренен, но под него беше ламарина вместо ламелна рамка. Не знам как е в стаята за 70лв. Закуската не беше добра, някакви кифли и банички, но обяда е ок. Мисля, че храната е еднаква и за двата етажа.

Благодаря  Simple Smile

# 122
Сетих се, че някой беше питал за ел. помпа. Да, имат на Медела. На мен ми донесе мъжът ми нашата ръчна на Медела, а тя може да се включва към електрическата.

# 123
  • София
Здравейте,
аз съм от групата на Априлките и термина ми е в петък. Ще раждам естествено и може да се случи и утре. Аз успях да посетя деня на отворените врати също и училището за родители на майчин дом. Горещо препоръчвам на тези от вас които имат възможност да се възползват от лекциите. Провеждат се всеки понеделник от 15 часа в аулата и са безплатни (има инфо в сайта). Темите са интересни и полезни. Това което исках да споделя с вас и ми направи впечатление, че се коментира и ви вълнува са стаите за настаняване след траждането на 7 или 12 ет. На деня на отворените врати акушерката подчерта, че основната разлика е това дали искате бебето да е при вас през цялото време или не. Вип или не там сме да дарим живот, а не на спа почивка. Ако мислите, че ще ви е трудно да се справите сами изберете 7ет., може да е по-мизерно като условия, но ще имате повече време да се възстановите, а бебето ще е при вас на всеки 3 часа.  Аз лично нямам търпение да се срещна с малкото същество и предпочитам да е до мен през цялото време и затова, ако има възможност ще поискам да ме настанят на 12 ет. Надявам се да съм била полезна. Успех на всички! Желая ви леко раждане и да гушкате здрави бебета на финала.

# 124
Здравейте,аз също родих второто си дете в Майчин дом и съм изключително доволна от решението си.Трябваше да родя с планирано секцио и ме приеха седмица по-рано за да ми направят нужните изследвания и да ми назначат дата за раждането.Първото ми раждане беше в друга болница с избор на екип и да си кажа честно още ми държи "влага"-беше кошмарно.Затова този път реших да се оставя в ръцете на късмета.Така и не дочаках датата на операцията,защото получих контракции и набързо ме свалиха в родилното.Беше ми притеснено,защото всички празнуваха Бабин ден,а бебо точно тогава реши,че е време да се запознаем лично,но...страховете ми бяха напразни.Докато ми записваха тоновете и контракциите,вече имаше готов екип,който веднага ме пое.Всички бяха изключително внимателни.Не познавах никой от дежурният екип,но нито за секунда не се почуствах пренебрегната или уплашена от случващото се.Анестезиологът не се отдели нито за секунда от мен и през цялото време ме разпитваше как се чувствам,лекарите и акушерката се шегуваха и ми разказваха забавни истории...Не разбрах кога приключи всичко,докато не ми дадоха моето мъниче да го целуна.ОГРОМНИ БЛАГОДАРНОСТИ НА ТОЗИ ПРЕКРАСЕН ЕКИП!!!В реанимацията също бяха изключително внимателни,веднага след като излязох от упойка започнаха да ми  поставят обезболяващи и след 10-12 часа ме вдигнаха на крака.Възтанових се много бързо.Качиха ме на 7-мия етаж,защото на 12-тия беше препълнено.Е,не е Хилтън,но се преживява.За бебо се грижеха прекрасно-доцентката,която завежда неонатологията дойде веднага за да ми каже как е,и всеки ден даваше информация за здравословното състояние на бебоците.Оле,май доста се отплеснах-с две думи бъдещи майчета,спокойно се оставете в ръцете на лекарите от Майчин дом и леко раждане на всички!

# 125
Супер позитивен разказ. Ах, защо няма бутон "харесва ми".

# 126
Това все едно аз съм го писала! Няма по-добри от лекарите в МД, както и от неонатолозите!

# 127
Мами благодаря за хубавите разкази от МД .Да са ви живи и здрави бебоците !  Hug

# 128
  • София
Раждах септември в МД.Т.нар. ВИП стаи за 70 лв не знам кое им е вип-а ,но бяха ужасно гнусни.Просто наистина се чудиш ,къде отиват парите ти визирам 70лв на вечер.Не искам да си мисля,какво е не-вип.Единственият бонус е,че си сама и не се съобразяваш със съквартирантка,не се притесняваш,че ще светиш или бебето ти реве,а нейното спи.Та за единият душевен комфорт ги дадох парите.Доволна съм от лекаря ,който ми направи секциото естествено не беше случаен избор(имам лош спомен с първото раждане),сестрите в неонатологията,какво да ти кажа.Абе не са лоши,бива с толкова години трудов стаж и всякакви въпроси трябва и на тях човек да им влезе в положение.
 С едната млада неонатоложка предполагам все още специализант имахме конфликт на професионални възгледи,тя категорично отрече бебе да има колики до 20-ти ден след раждането,аз опонирах,като съответно попитах и колко бебета е проследила до 20 дневна възраст,защото максимум престой на бебе е 5 дни.Отделно имахме и други различия по отношение на захранване,вътреболнични инфекции и так дале.Ама и на нея и влизам в положението,иска да се докаже девойката,иначе не е лоша.
Акушерките също биват,стига да не им се впечатляваш.Имаше един странен субект,който разнасяше шишетата а АМ малко прилича на Лърч от семейство Адамс и по визия и по брадипсихичност .

Ако не беше конкретният лекар при,който отивах да раждам тези пари бих ги дала за едно раждане в "Надежда",но все пак водещето беше лекарят ми,а битовите условия се търпят за 5-6 дни.А да има много хлебарки,не знам как още от РЗИ не са ги глобили,ама толкова хлебарки мисля,че и в Студентски град няма да видиш.

# 129
Оправданието за хлебарките е, че не могат да третират с препарати... Но в "Надежда", например, обясниха, че се внимава много с храната по стаите (в смисъл забранява се), за да се направи всичко възможно да се избегне точно този проблем. Искам да кажа, че хората там мислят, освен че чистят и лъскат здраво. В МД не знам защо не се направи един тотален ремонт със съответната смяна и на щтрангове, тръби и всичко, за да може този проблем поне да отпадне. Толкова пари наливат пациентите там, само като си помисля...Но потъват нейде.
А между другото, как стои въпроса с вътреболничните инфекции?  Основният проблем на държавните болници си остава този (цитирам известна детска кардиоложка). Много неприятна комбинация - добри специалисти, работещи при лоши условия и често държащи се ужасно с пациентите. Знам, знам...преглъща се. Но трябва ли?

# 130
Никой от лекарите не се е държал зле, ама никой! А на сестрите и акушерките от татово време, какво да им кажа, то те са на изживяване там. Условията хич не са ме впечатлявали предвид болките и радостта при вида на малкото човече, както и много добрата грижа за бебетата.

Последна редакция: пн, 14 апр 2014, 19:04 от Bonbonska

# 131
Аз хлебарки там на 12тия етаж за 3 дни и половина не видях. Може би в определени месеци са по-активни гадинките, не знам.

# 132
  • София
Е как да стои въпросът с ВБИ(вътреболничните инфекции) никак.Аз след раждането си на осмият ден след раждането отидох по клиниките и една моя колежка съвсем добронамерено ме посъветва да си пусна микробиология,че все пак и аз при болни ходя.Е познай,бонус S.aureus не златист,а направо златен се оказа,че се оказа и ега ти резистентният стафилокок MRSA и какво ли още не,което навежда на мисълта,че най-вероятно ми е подарък от МД.Те трябва освен с "подаръците" от памперс на излизане и по един ванкомицин да ти подаряват  Joy малко черен хумор.
А иначе онази младичката и амбициозната ми се обясняваше как нямало ВБИ,всичко идвало от пациентите.Да бе,а един мърмот увива шоколад в станиол,а на бас ако тръгне да се взима проба от персонала,колко ще бъдат носители.
А аз имах известни съмнения,защото наблюдавах "хигиенизирането" на 5 ет. в патологична бременност.Един чувал от тоалетната стоя там 5 дни,само се изхвърля боклука и чувалчето се връща обратно в кошчето.А от къде съм сигурна ли,ами от там,че една ежедневна превръзка се беше залепила за чувалчето и така си стоеше.

# 133
Ох, майко.....
Вижте сега, аз не искам да убеждавам никого в нищо, радвам се, че има много доволни и в крайна сметка излезли живи и здрави от МД. Но фактите са си факти.
 Мадам, добре, че си пуснала пробите, че ако си го беше носила без да знаеш, не ми се мисли.
Щом медицинско лице ме предупреждава за ВБИ, мисля да не си правя опити, защото аз някак ще се оправя, но ако бебчо пипне такова нещо с тази слаба имунна с-ма, която имат бебетата, ще е много лошо.

# 134
Аз за майчин дом мога само да изразя негативното си мнение от преживяния по тяхна вина АД!!! И не на последно място изключително лошото отношение на акушерките и изобщо на целия персонал. Няма да навлизам в подробности, защото поста ми ще стане мнооого дълъг.  Аз бях без екип на случаен принцип така да се каже  явно и за това се отнесоха към мен с подобно нехайство. Явно за да ти обърнат внимание трябва да си с избор на екип, но това е друга тема, та... не препоръчвам раждането да бъде там!

Общи условия

Активация на акаунт