Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 150 786
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Здравейте,
За планово секцио колко дни по-рано трябва да ида, за да се насрочи дата. Предпочитам операцията да е седмица преди термин, който е 22.02.
Нещо повече да кажете за секциото в МД, без избор на екип...има ли от какво да се притеснявам....

# 511
Ами ти хубаво имаш предпочитания кога да е секцото, но обикновено то се насрочва максимум 2 седмици преди термина, а някои лекари и по-рано предпочитат да насрочват дата.
Седмица преди термина рискуваш бебето да реши да се появи преди датата на операцията Simple Smile

# 512
едно уточнение:във вип стаите на 7ми етаж може и да няма хлебарки,но в обикновенните стаи е пълно.Лично аз видях няколко с очите си,бяха в гардероба.

Те хлебарките знаят кои стаи на 7-мия етаж са ВИП и затова не ходят там. Grinning Пълни глупости!!! Колкото и пъти да съм била в МД, една хлебарка не съм видяла.

# 513
  • Бургас
E наскоро се завъртя бебето...
Значи тези дни да ида в МД?
А може ли да кажете нещо повече след секциото, кога виждам бебето, бащата кога го вижда? Колко дни по-рано трябва да съм там?

# 514
  • София
Сигурна ли си, че въобще е възможно планово секцио в МД без избор на екип?
За планово секцио с избор на екип се ходи 3 дни преди насрочената дата за предварителни изследвания. Самото секцио се нарочва 10-12 дни преди термина. Бебето се вижда от майката за кратко веднага след раждането и се показва на таткото. След което 24 майката е в реанимация (теоретично е възможно и по-малко). След това се привежда на 7/12 етаж и се раздвижва -и тук инфото от моя лекар и от акушерката на отворените врати се различава-според моя лекар майката се оставя един ден  и чак реално на третия след раждането ѝ се дава бебето. Според акушерката ѝ се дава веднага.

# 515
Те хлебарките знаят кои стаи на 7-мия етаж са ВИП и затова не ходят там. Grinning Пълни глупости!!! Колкото и пъти да съм била в МД, една хлебарка не съм видяла.

Не искам да се заяждам,но аз раждах там преди три  месеца и толкова хлебарки не бях виждала. То има навсякъде- около радиаторите,на мивката,по леглата, стените.
Даже има и калинки:) Една за малко да влезе в устата  на бебето ми:( Добре,че навреме я видях.

# 516
Сигурна ли си, че въобще е възможно планово секцио в МД без избор на екип?
За планово секцио с избор на екип се ходи 3 дни преди насрочената дата за предварителни изследвания. Самото секцио се нарочва 10-12 дни преди термина. Бебето се вижда от майката за кратко веднага след раждането и се показва на таткото. След което 24 майката е в реанимация (теоретично е възможно и по-малко). След това се привежда на 7/12 етаж и се раздвижва -и тук инфото от моя лекар и от акушерката на отворените врати се различава-според моя лекар майката се оставя един ден  и чак реално на третия след раждането ѝ се дава бебето. Според акушерката ѝ се дава веднага.

Във всяка болница може планово секцио без избор на екип, когато имаш направление за секцио.

# 517
E наскоро се завъртя бебето...
Значи тези дни да ида в МД?
А може ли да кажете нещо повече след секциото, кога виждам бебето, бащата кога го вижда? Колко дни по-рано трябва да съм там?

Привет, моята съквартирантка беше секцио /не планово/. Дадоха й бебето на третия й ден. Бяхме на 12 ет. Нямаше хлебарки. ужас, не съм си помисляла, че може да има даже, а то..  Sick

# 518
Здравейте,

Засега нямам възможност да посетя отворените врати, защото все още работя, затова ще съм ви много благодарна ако някой има информация по следните въпроси bouquet

1. При възможно естествено раждане, попълва ли се план на раждането и, ако има такъв, доколко се спазва? Става въпрос за желания от типа да не се клампира пъпната връв веднага след излизане на бебето, а да се изчака 3-5 мин.; да не се слагат без ясна медицинска необходимост системи, предизвикващи контракции и т.н. Известен ли ви е лекар, който ако се избере неговият екип би спазил всички тези изисквания или правилата в болницата са строго определени и не се нарушават (без значение с или без избор на екип)?

2. При нормално протекло раждане и здраво бебе, дават ли го веднага (първите минути) на майката и възможно ли е да й го оставят за (първи опити за) кърмене колкото часа е необходимо?

3. След нормално раждане (вкл. зашиването и всички неотложни процедури) майката мести ли се веднага в стаята, която си е избрала или стои някъде под наблюдение, както е например в 1 АГ "Св. София" 2 часа в коридор на носилка?

4. Възможно ли е бебето да бъде денонощно с майката, освен за прегледи и да не му дават АМ, освен при проблем с кърменето?

Ако някоя от вас се разпознае в изискванията, моля да сподели дали, при кой лекар и с какво допълнително заплащане са били спазени.  Praynig

# 519
1. Не се попълва план за раждане. Мисля че е възможно нещо такова, ако имаш избор на екип и уговорка с лекар.
2. Бебето стои два часа с теб с родилната зала и е възможно да го закърмиш, да го гушнеш..
3. майакта стои два часа в родилна зала. Имаш си твоя си родилна зала от приемането до преместването в отделение. В Майчин дом няма вече предродилни. Влизаш в твоя самостоятелна родилна зала и оставаш там два часа след раждането заедно с бебето.
4.Да, възможно е на 12тия етаж, където се плаща по 43 лева за двойна стая или 70 и няколко за единична.

# 520
План за раждане не се попълва. Ако имаш някакви "изискавания" относно рязанато на пъпната връв, обезболяващи, сиситеми и т.н. е хубаво да ги обсъдиш предварително с лекаря ти (ако си с избор на екип).

Родилката престоява под наблюдение за няколко часа, но не в коридора, а в родиланата зала.

Ако всичко е наред ще ти дадат детето веднага слад като те качат в стаята, ако ти искаш.
Ако си на 12 ет. бебето ще е постоянно при теб и ще може да си го кърмиш на воля Simple Smile.
Ако си на 7 ет. бебето ще е отделно от теб и кърмето е по часове - пълно безумие, когато става въпрос за кърмене на новородено!!!

Когато раждах на 12 ет. нямаше места. Мен ме настаниха на 8 ет. (това е клиниката по инвитро и настаняват родилки там, когато няма места), а  бебето - на 7 ет. Бях обещали, че като се освободи място на 12 ет. ще ни преместят, но в последствие отказаха да ни преместят.

За това има ли няма ли хлебарки и колко е чисто няма да коментирам, то това с чистота си е субективно възприяте за всеки. Обаче за мен е престъпление родилка, особено след естествено раждане, да няма баня в стаята и да се налага да ползва обща такава - визирам не-вип стаите на 7 ет. След раждане трабва спартанаска хигиена, след всяко пишкане трябва да се миеш, често казано не си представям дори как може да стане това в обща баня. Ние с моята "съкваритантка" едва ли не постоянно голи се разкарвахме, сновеейки между банята и леглото в часовете между кърменията Simple Smile. Дори една от акушерките веднъж, влизайки в стаята, възкликна: "Ама те от всички стаи все голи изкачат"  Joy

# 521
Моля за инфо дали при постъпване трябва да нося нощница или от МД дават тяхна, поне до раждането... Thinking

# 522
Уж нощницата не е в списъка на МД, но това беше първото, за което ме питаха.
Носих си 2 нощници и добре, че, тъй като първата доста се изцапа непосредствено след раждането.

# 523
Моля за инфо дали при постъпване трябва да нося нощница или от МД дават тяхна, поне до раждането... Thinking

В МД дават нощница, но ти препоръчвам да си носиш твоя. А за след раждането е хубаво да имаш нови дрехи - може още една нощница или аз веднага си облякох анцунг и тениска. Аз бях на 12тия етаж. Навън беше около 10 - 15 градуса и парното работеше и беше толкова жега, че почти постоянно бях с потник и без чорапи. Но когато е по-студено навън, вечер вътре даже си е леко хладно.

# 524
Аз лично на 12тия етаж в банята видях една хлебарка. Условията в стаите там не са кой знае какво, но като за 3 дни се приемат.
Моят съвет е да поискате да не ви дават бебето веднага след излизане от родилна зала, а малко по-късно за да може да си починете малко. Аз родих в 19.40 и към 22ч. ми дадоха бебето и както не бях пила вода и яла цял ден щях да припадна. А бебето още от самото начало си иска грижа. Най-малкото да го нахраниш. Ако плаче ставаш и го носиш и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт