Раждане в Майчин Дом 2014 (Цени,Услуги,След родилни стаи )

• 150 764
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Да, за нормално раждане е ясно, че поставят епидурална, но за секцио предпочитат спинална в другите болници по мои наблюдения..

# 436
sunny91, в МД има безплатни лекции, които се провеждат всеки понеделник (поне миналата година бяха така). Те са цикъл от 4 теми. Втората тема беше за обезболяване по време на раждане и акушерката отговаряше на всички въпроси. Обяснява се какво представляват, как се слагат и разликата между двете упойки. Ако имаш желание и възможност, посети лекцията и си задай въпросите - на всички ще им бъде отговорено.

# 437
Някой раждал ли е по избор секцио в Майчин дом? И колко му е излязло като пари? Имам две нормални раждания там и повече не искам да се мъча честно казано....  Mr. Green

# 438
  • София
870 лв- не са ми искали нищо извън ценоразписа  Peace

# 439
Имам въпрос, според вас трябва ли тоновете на бебето да се слушат в болницата, в която сте решили да раждате ( аз се следя в Щерев, но искам да родя в МД)?
Трябва ли да е при лекаря, при който сте избрали да роди те?
И изобщо как става това със следенето на този показател. Разпитвам толкова за тях, защото в рамките на 2 месеца 4 мой познати родиха. Едната за съжаление неуспешно загуба на тоновете в 38 гс. Другите две, след посещение в болницата за запис, веднага ги приеха,за секцио, защото тоновете на бебетата били слаби. Започнах да се притеснявам, само една от тях имаше желание за избор на екип... Някои твърдят, че че това е съвпадение, а други , че е манипулация от страна на екипите за да те накарат да направиш избор и да платиш и да направиш секцио, което за тех е по- лесния подход и по- доходоносния.
 Аз съм 30 г.с.и заради намалени околоплодни води ме пращат от др седмица на записи. Ще бъда благодарна ако ме ориентирате къде да го направя.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 06:14 от AMAEBG

# 440
  • София
Аз го правих при лекаря който ме следеше по здравна каса (заплаща се тъй като не се поема от ЗК, само при преносване поемат). Когато човека беше в летен отпуск отидох до Майчин дом, тъй като там бях решила да раждам но доктор, който е на смяна ми го разчете. Иначе в болница Надежда е същата цена и супер обстановка така че и там ти е вариант.
Не мисля че е без проблем ще си го измислят- все пак стикера от записа остава и ще ги подпукат от проверки, ти от искове  Peace

# 441
Здравейте,
искам да попитам някой знае ли дали доц. Борислав Маринов поема естествени раждания или само секцио? Също така ще съм благодарна за всякакви отзиви от мами, раждали при него, тъй като ми го препоръча моя позната, но нищо не намирам като информация за него.

# 442
Здравейте,  момичета аз раждах в мд преди 16 дни с избор на екип и след раждането бях на 7 етаж. Много съм доволна от цялото отношение на всички. От както влязох докато ни изписаха всички се държаха прекрасно. ако имате въвъпроси питайте.

# 443
А при кой лекар ражда? С операция или нормално? Предстои ми и аз да избирам екип, но още не съм се ориентирала.

# 444
Zdraveite,az rajdah v MD predi mesec s izbor na ekip.Svaliha me na 7 etaj ,lekarite tam sa mnogo svestni i 4ove4ni.Mnogo sum dovolna ot bolnicata i  otno6enieto.

# 445
Здравейте, и аз раждах преди 2 месеца в Майчин дом, преди това ми следяха бременността пак там, с избор на екип при проф. Ангел Димитров. Много съм доволна от него, трябваше да правим планирано секцио, но бебчо тръгна по-рано и се наложи естествено раждане през нощта. Докторът дойде бързо по спешност след като му се обадихме. Много ми помогна в хода на раждането, наложи се и вакуум да се ползва, шевовете ги направи той.  Останалият персонал в родилна зала също беше на ниво.  След това бях във ВИП единична стая на 12 етаж- не е особен лукс, някои от акушерките бяха дръпнати, но имаше и разбрани. Не обясняват нищо как да се гледа детето  като ти го донесат в стаята, което при мен се случи на втория ден. Оставиха ми го за постоянно до изписването. Санитарките идваха редовно да чистят, смениха ми и чаршафите за 5-те дни престой. Храних се един единствен път с храната от болницата - беше ужасна и през останалото време разчитах на близките ми да ми носят. Нямаше проблем таткото и други близки роднини да идват в стаята, родителите ми стояха по няколко часа на ден, но предполагам че това беше свързано с това, че стаята е единична. Като цяло условията не са най-добрите, особено за ВИП стая, но пак бих раждала там заради добрите специалисти.

# 446
А при кой лекар ражда? С операция или нормално? Предстои ми и аз да избирам екип, но още не съм се ориентирала.
Аз раждах с избор на екип. Следеше м бременноста д-р Нинова и после и при нея си родих. Родих нормално и съм много доволна от нея. Като и се обадих да и кажа , че съм с регулярни контракции веднага тръгна към мд. Беше там преди мен прегледа мее и ме приеха с 4 см. През цялото време беше до мен в родилна зала и си говорихме. Всичко мина гладко и като се появи на бял свят нашата принцеса веднага звънна на мм и го вкара първо да види бебчо и после го пусна при мен да го видя и аз.  Всичкисе държаха с мен прекрасно . После по съвет но доки останах на 7 етаж. И от там съм много доволна. Обръщат ти внимание и ти обясняват каквототе интересува. Не съм яла в болницата но ми казаха , че храната не е хубава. Д-р нинова минаваше всеки ден да ме вижда и да ме пита как съм и аз и малката. Показа ми как се кърми и как се държи бебчо. Страшно съд доволнаа и ако реша пак да раждам пак ще е принея. Препоръчам я с две ръце. Ако не беше тя нязнам какво щеше да стане с нас. Стискам палци на всички бъдещи майки. Повярваите ми много е важно да имате дорерие на лекаря които ще ви изражда. Ако ви интересува още нищо питайте поздрави

# 447
Някоя майка да е раждала при Гунев в Майчин дом ? С избор или просто го е засякла на смяна? Как мина раждането? Той бързо ли се отзова? Как се държа? Вообще всякаква информация ще ми е от полза  Flutter

# 448
Kraskas, аз ражда при д-р Гунев преди година Simple Smile Беше с избор на екип. Аз съм изключително доволна от самото раждане и от отношението му през цялата бременност, самото раждане и след раждането - идваше да ме провери всеки ден.

# 449
  • Цюрих
Здравейте,
искам да попитам някой знае ли дали доц. Борислав Маринов поема естествени раждания или само секцио? Също така ще съм благодарна за всякакви отзиви от мами, раждали при него, тъй като ми го препоръча моя позната, но нищо не намирам като информация за него.

И аз се питам същия въпрос.Вече 5 месеца се следя при него,имам само един отзив от едно момиче,което щеше да ражда при него,че е добър лекар и човек,но нищо повече.Той изражда само секцио,не поема естествено раждане,не знам защо.Но при него е много скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт