Туристическа виза за САЩ

• 104 031
  • 781
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте!
Скоро ми предстои да кандидатствам за туристическа виза за САЩ и много се притеснявам. Искам да отида на гости на мой приятел, който работи легално в САЩ. Аз работя като юрист, мога да представя банкови сметки и нотариални актове. Сама ще поема разходите си.Трябва ли да имам и покана от него? На 30 г. съм и не съм омъжена. Това би ли било проблем? Изобщо всякаква информация би ми била полезна.
Благодаря ви!

# 331
Моето впечатление е, че трябва да докажеш стабилна работа и висок доход тук. Семейното положение не е от такова значение, тези с малки деца май категорично ги имат за потенциални емигранти.

# 332
  • 2860 км северно от Екватора
Стабилна работа, както и недвижима собственост са в полза на кандидатстващия.
Отговаряйте кратко и достоверно на въпросите, в повечето случаи е решено вече дали ще ви дадат виза.

# 333
Недвижимата собственост - не. Много ясно чух как интервюиращата на довода на една от кандидатстващите, че има имоти в България й отговори, че в България всички имат имоти, така че не е от значение. Peace

# 334
Благодаря за отговорите! Надявам се всичко да мини успешно. Аз все пак ще приготвя това, което съм решила. Ако нещо друго изникни, ще се допитват до вас.  Simple Smile

# 335
Основно се интересуват от това дали имате 'стабилна' работа. Доходи със сигурност не проверяват, защото сигурно знаят че декларираните не са реалните...На приятелка със стабилен бизнес и имоти и дадоха 1год. Виза, на друга без имоти 10 год. Confused Няма много логика в отказа или получаването на амер. Виза. Имам чувството, че имат квоти и ако са раздали достатъчно...

# 336
  • Ню Йорк
Основно се интересуват от това дали имате 'стабилна' работа. Доходи със сигурност не проверяват, защото сигурно знаят че декларираните не са реалните...На приятелка със стабилен бизнес и имоти и дадоха 1год. Виза, на друга без имоти 10 год. Confused Няма много логика в отказа или получаването на амер. Виза. Имам чувството, че имат квоти и ако са раздали достатъчно...

Не мога да се съглася с това. Тъй като минах почти последна на интервюто и имах възможността да изслушам доста интервюта и смея да твърдя, че решенията относно издаване на визи бяха твърдо базирани на потенциалния риск за всеки един кандидат. Честно казано, ако зависеше от мен и аз трябваше да определям кой да получи виза и кой не /разбира се съобразено с политиката на посолството/ резултата щеше да се препокрива на 95%. Simple Smile
Най-важното е не подавайте невярна информация и не бъдете многословни.

# 337
Аз съм съгласна с принцесата, но пред мен дадоха на едно семейство - родители и дъщеря, за да отидат на гости на сина си, а на мъж - за да отиде при сестра си не. Rolling Eyes

# 338
  • Пловдив
Здравейте! Тъй като и аз съм с 10 годишна виза да споделя и моя опит. Много важно стабилна работ, добър приход и да имаш мъж или гадже от дълги години- иначе 30-35г млада, красива и образована жена си е потенциален емигрант. Мен ме направиха луда на интервюто в интерес на истината. Пожелава успех на кандидатстващите! Hug

# 339
Галактическа принцеса не знам, за мен няма логика на мен да ми дадат 10 год. Виза, а на мъжа ми при същите условия -1годишна. На приятелката ми със стабилни доходи, лични и фирмени имоти, дете също - 1годишна. Това е на едно интервю, заедно се явихме. А Сега и на мъжа ми след 15сек. Интервю я подновиха
 този път за 10 г. Wink

# 340
  • Пловдив
В общи линии е без значение колко ви дадат на интервюто, защото финалната дума е на митничаря. Той удря печат до кога имате право да стоите в САЩ.

# 341
Мисля, че е без значение колко годишна е визата, защото максималният престой е 6 месеца. Няма как да имаш едногодишна виза и митничарят да ти разреши двугодишен престой. Wink

# 342
  • София
Получихме виза 4-5 дни след интервюто. Информираха ни по и-мейл.

Нотариални актове не сме носили, защото ми се стори прекалено, иначе се запасихме с какви ли не копия от трудови договори, данъчни декларации, банкови извлечения, резервации за самолети и хотели, покана.....Нищо не погледнаха. "Интервюто" беше 1 мин. и завърши с пожелание за Весела Коледа и Your visas are approved. Десет годишни са.

Ние се явихме заедно с ММ. Не сме женени. Единствено попитаха кой къде работи, като очевидно знаеха (а и го пише във формуляра). Абсолютно всичко проверяват и имат информация предварително  (без да казват, мисля, че им беше достатъчен и фактът, че децата няма да пътуват с нас).

На по-младите кандидати, задаваха много въпроси, свързани с доходите им. Половината не ги пуснаха, а на другите дадоха формуляр с допълнителни документи, които да донесат. Някои от хората сами си бяха виновни за отказа. Една девойка се разрева, че отивала на парти по случай рождения ден на фирма, с която работи.....беше студентка, работеща почасово в туристическо бюро?! Служителката от посолство, чак се издразни на театъра пред гишето.

Успех!

# 343
Ами за мен е важно за колко години е визата. Нямам свободата да пътувам когато и през където ми е най-изгодно /визите за сега ни трябват само за транзитно преминаване/. И всяка виза е нова такса, ново попълване на документи, интрвю евентуално - така, че има даже голямо значение Peace
На нас ни казаха още на самото интервю, че сме одобрени. Спестиха ни напрежението  Wink

# 344
В общи линии е без значение колко ви дадат на интервюто, защото финалната дума е на митничаря. Той удря печат до кога имате право да стоите в САЩ.

То ако е за въпрос - той може и да ти откаже да влезеш в страната, а иначе не е все едно дали визата ти е 10годишна, а можеш да стоиш 6 месеца - 6  месеца - ама всяка година от тези 10 Party

Общи условия

Активация на акаунт