Туристическа виза за САЩ

• 102 586
  • 781
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Билета е stand-by - т.е. качвам се ако има места в самолета и е по пътека роднина на служител на авиокомпанията. Подобен билет може да се вземе за две посоки, като пак ще е stand by, но с приоритет пред други служители на авиокомпанията, които искат да пътуват с този полет (т.е. смисъла е никакъв - просто е 3 пъти по-скъп и всъщност големия плюс е че той вече може да е двупосочен). Преди летях с втория тип - резервациите са отделни и никой не искаше да погледне тази за връщане, затова сега се замислям сериозно. От друга страна сега се сещам, че служителка на гише на компанията, когато я попитахме каза, че могат да издадат "фалшив билет" - т.е. резервация реално няма, но ми дава листче на което има детайли за полета, посочено място и т.н. Може би това е най-добрия вариант всъщност, ще разпитам отново.

# 61
Аа, ясно значи.
Всъщност няма гаранция, че ще ви проверяват връщането, но има вероятност. Мен са ме питали за връщане 2 пъти от около 15-16, не за Щатите, но пък за Щатите предполагам, че са по-стриктни...

Всъщност може да си направите истинска резервация малко преди пътуването, тя изгаря ако не се плати в някакъв срок, но вие вече ще сте минали. Не знам доколко сериозно проверяват и дали фалшив билет ще мине. Винаги може да имате истински билет, който позволява отказ с пълно връщане на парите, но те обикновено са много скъпи, а и българските кредитни карти взимат някаква такса при връщане на пари в тях...

# 62
  • Варна
Привет от Маями!   Laughing
 Момичета виждам че обсъждате пак темата с билетите. Изобщо не си правете експерименти като мислите че ще ги надхитрите американците. Трябва всички документи да ви са абсолютно наред защото като  нищо ще ви върнат обратно от летището със следващия полет. Ще ви разкажа за мен. Моя съпруг пътува с корабите и аз поне веднъж в годината се качвам при него и там ме допълват към екипажния списък и ме пишат че съм екипаж. Винаги всичко урежда компанията която качва мъжът ми, на края той само плаща. И сега направихме така. Подготвиха ми и апликейшъна за визата с вс необходими писма и документи, аз доволна че всичко се урежда лесно, но.... Пристигам днес в Маями нареждам се на паспортния контрол и о... изненада. Визата ми моряшка - като на екипаж..... прибраха ми документите , навряха ме в една стая където имаше и други такива като мен и се започна.... визата е екипажна значи трябва да имате договор за работа. Обяснявам аз че не работя а отивам при мъжът си но политиката на компанията е такава че ме пишат екипаж и за това визата е такава. Не можело така......Хем носех пак всички писма от фирмата на мъжът ми с които ми направиха визата....Разбрахме се накрая, но по едно време бях сигурна че няма да ме пуснат.
В самолета се запознах с едно момиченце което идваше на бригада. На нея и провериха всички документи. Визата и беше за 4 месеца за колкото е бригадата и показа билета за прибиране.
Не може да ги излъжете. Искат доказателства за причината на посещението. Те и за това толкова различни видове визи имат.
Много дълго стана и не знам дали се изразих ясно но наистина е сериозно.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 03:27 от Анет

# 63
  • Живее на Луната
Анет, представям си какъв шок си изживяла, добре че поне всичко е приключило благополучно.

Аз да ви кажа в далечната 2005-та когато бях с J1 виза си спомням че яко ме проверяваха и разпитваха. Сега с туристическата нямаше такова нещо, само ни питаха кога се прибираме и това беше. Канадците обаче ни разпитаха яко, направо не го очаквах  Crazy

Тази година летим през Истанбул, да видим там как ще е проверката...

# 64
  • Варна
Bell@ аз пътувах през Рим, но то май няма значение от къде. Те проверките си ги правят тук. И сега между другото ми сложиха някакъв печат в паспорта и писаха нещо. Надявам се че няма да имам проблем с излизането че утре се качвам на кораба и ако не ме пускат да излизам в пристанищата чудесничко ще се подредя. Чудно ми е как със същите документи ми издадаха такъв виза че и за 10 г. а после съм нямала право на такава.

# 65
  • Живее на Луната
То ясно е, че те са се объркали, не ти   Peace
Какъв печат ти сложиха и каква е датата? На нас също ни сложиха печат с дата, това е датата до която трябва да излезнеш от страната.

# 66
  • Варна
Зачетох се в печата , наистина пише вида на визата и датата до която трябва да изляза, но много е бледо и датата не се чете. Виждам че пише май но на числото след двойката е излязло само кръгчето. Надявам се да е 8 или 9, тъй като 20 няма как да е. Аз влязох на 25ти. Сега започнах да се притеснявам и за това кораба да не закъснее че аз дойдох по рано за да се поразгледам. Изобщо не знаех че има ограничено време за престой. Полицая като ми даде паспорта нищо не каза а пък аз не посмях да питам да не се набутвам повече между шамарите.
Знае ли някой колко е позволеното време за престой с такава виза.

# 67
  • Бургас
За студентска бригада с еднопосочен билет не може. И фалшив не става- проверяват в системата на авиокомпанията , това което им давате.  И само с резервация не става, всички са наясно , че резервацията не е нищо.

# 68
  • София
Е аз бях с еднопосочен по-миналата година, за другата посока имах отделна "резервация" но само на лист, който не са ми искали. Няма как да са я проверили в системата, защото е правена през вътрешна такава с ограничен достъп и не беше confirmed - т.е. с празно поле на seat и май имаше и други липсващи детайли за полета. Както и да е, тогава не са искали нищо, щото съм била подготвена, няма гаранция че този път няма да стане проблем. Не че не мога да им обясня ситуацията - като видят цената с една нула по-малко от нормалните билети ще ме разберат. Иначе при врътките, дето ги мислех ще спестя около 100 евро, не си струва нервите и риска. Та ще го направя пак като преди две години - с два еднопосочни и после ще правим refund на този за връщане и ще го взема на тройно по-ниската цена на stand-by. Благодаря на всички за отговорите и препоръките, бяхте ми много полезни  bouquet

# 69
Здравейте мили хора- отново съм с въпрос:
Има ли ограничение за размерите на куфара? Или са само за кг?...
И като се прекачвам, как ще съм сигурна, че куфара ми е прехвърлен в полет към Америка? Предполагам, че във Франция не трябва да се притеснявам за багажа си, той просто ще бъде прехвърлен със следващият полет. Има ли вариант да го прехвърлят с по- ранен полет, тъй като аз ще имам престой ? Много въпроси почват да ме мъчат. Предполагам- глупави, но никога не съм летяла с прекачване (ама че съм смотана  Mr. Green ) Hug

# 70
  • София
Здравейте мили хора- отново съм с въпрос:
Има ли ограничение за размерите на куфара? Или са само за кг?...
И като се прекачвам, как ще съм сигурна, че куфара ми е прехвърлен в полет към Америка? Предполагам, че във Франция не трябва да се притеснявам за багажа си, той просто ще бъде прехвърлен със следващият полет. Има ли вариант да го прехвърлят с по- ранен полет, тъй като аз ще имам престой ? Много въпроси почват да ме мъчат. Предполагам- глупави, но никога не съм летяла с прекачване (ама че съм смотана  Mr. Green ) Hug

mep_1984 Не са глупави, винаги има първи път.
Да има размери, не само кг., трябва да ги видиш в самата компания.
Честно казано, няма 100 % сигурност, дали багажа е прехвърлен. Случва се и обратното. Но, ако мислим така, не трябва да пътуваме. Така, че спокойно.
Виж това, случи ни се съвсем скоро, за да се успокоиш:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=754166.msg27021561;topicrefid=4#new
Последния пост...
Лек път.

# 71
Зависи колко време ви е престоя. Ако престоя ви е повече от 24 часа, ще трябва да си вземете багажа и после да го чекнете пак за другия полет. Ако е по-малко, в общия случай ще го прехвърлят. Най-добре питайте на чекина в София, да не стане грешка.
Освен това, ако полета от България до Франция е с България Еър и искате да го прехвърлят (и имате малко време, 3-4 часа), най-вероятно ще ви загубят багажа и ще трябва да се оправяте първите няколко дни в Америка без багаж.
Иначе по принцип багажа пътува с пътника, освен ако не стане някоя грешка, т.е. няма да го пратят по-рано в никой случай.

# 72
Блед! Просто настръхнах! Насълзиха ми се очите, докато четях..... Много вълнуваща история!!!Като прочете човек нещо такова, и най вече като му се случи, се изпълва с желание да бъде по- добър, да прави добрини и да накара някого някой ден да се чувства така, както той се е чувствал след жеста!Доброто облагородява не само този, който го е сторил, но и този, на когото е направено!

Освен това, ако полета от България до Франция е с България Еър и искате да го прехвърлят (и имате малко време, 3-4 часа), най-вероятно ще ви загубят багажа и ще трябва да се оправяте първите няколко дни в Америка без багаж.

...Е, трябва да има и отрезвяване  Mr. Green . Шегувам се, Neuromancer.
Моят случай е точно такъв. Надявам се всичко да мине благополучно. А как ще се свържат с мен ако ми изгубят багажа? Изобщо, какво се прави ако ти изгубят багажа? Ще си опиша името и телефона на самия куфар. Да ме посъветвате за други предпазни мерки?
Благодаря!

# 73
Точно такъв, т.е. имате много малко време за прехвърляне в Париж и летите дотам с Бг Еър, така ли?
Етикетчета на багажа с име и телефон, адрес... Като ви приемат багажа ви дават една лепенка с код, пазите си я докато си вземете багажа. Ако на крайното летище багажа го няма, отивате на гишето за загубен багаж и си давате кода и адреса, на който да го доставят, може и в друг град да е. Трябва да ви го доставят на крака. Ще имате право да си купувате неща от първа необходимост и да ви върнат парите, пазете си бележките, но питайте до каква сума, предполагам няма да ви оставят да се развихрите.
Разумна предохранителна мярка е да сложите една смяна дрехи и други неща от първа необходимост в ръчния багаж.
Ако ви го загубят на връщане няма да ви връщат пари за покупки. Ключовете от къщи с вас, за да не стават проблеми.
И дано да не ви се случва де Simple Smile

# 74
Да, точно както сте описали-  Еър Бг, 3-4ч престой във Франция. За ръчния багаж съм решила- бельо, чорапи и чист чифт дрехи  Peace А ключовете като са метални и се разпищят при проверките?... Или няма проблем?
Сетих се и друго! Как се таксуват нещата в самия самолет? Храната безплатна ли е? а за гледане на филми такса има ли? Казаха ми че е хубаво да си нося слушалки....

Общи условия

Активация на акаунт