Туристическа виза за САЩ

• 102 582
  • 781
  •   1
Отговори
# 45
  • София
 Аз бях на гости за 10 дни с покана от приятел, но с резервация за хотел, тоест на собствени разноски. Пътувах до Атланта и си бях подготвила добре домашното къде да отида и какво искам да разгледам. Мисля, че отидох с прекалено големи очаквания и първите дни преживях културен шок Wink)) Хареса ми, защото ни обгрижваха и развеждаха, но от друга страна, ако бях сама не мисля, че щях да издържа дълго. Това е едно от местата, които не са моите места . Засега си имам един фаворит - Барселона. Никой друг град не ме е очаровал толкова. Голямо затруднение срещнах със сувенирите, а сега де нещо традиционно? Wink)) Бургерите и Кока Кола, по традиционно от това няма. Мили и любезни хора, но различен свят.   А за разпита в Амстердам не очаквах и малко неподготвена бях, защото трябваше да ровя за документи. Няколко маси са високи, като на коктейл, интервюиращите бяха мъже , даваш си паспорта и започват да ти задават въпроси за целта на пътуването ти, при кого отиваш, кога ще се връщаш, имаш ли роднини там, къде ще отседнеш. Може ли да видят резервацията, кой ти е платил хотела, нашият приятел от колко години живее там, от къде го познаваме, абе точно разпит си беше и накрая ни залепиха по един стикер на паспорта.
О и оше нещо се сетих, в самолета се попълва една декларация, която давате на гишето после в USA, преди да ви сложат печата за разрешения престой. Та там бях написала колко пари нося в мен, но после като се зачетох си взех нов формуляр, защото там трябвало да се пише стойността на подаръците, които носим, та писах 50  USD, да не е съвсем без нищо. Носих няколко кутии с билки на една позната и ми беше малко притеснено , да не се захванат, но не ме провериха и си отдъхнах.

# 46
Чувала съм че в Амстердам са най- строги при разпитите...
Аз ще съм на гости, но в дома на домакините. Нямам резервации за хотел...
Колко дена трябват да се адаптираш към часовата разлика?

# 47
  • София
С часовата разлика нямах никакъв проблем, просто в самолета не се спи добре, или поне аз не успях, легнах си нормално вечерта и на следващия ден всичко си беше ок, същото и на връщане, Върнах се в неделя, а в понеделник бях в 7.30 на работа Wink. Така че това да не те притеснява Wink

# 48
  • гр. София
Дъщеря ми също ще лети през Амстердам. Надявам се да няма проблеми.  Simple Smile Днес най-после намерих време и влязох в сайтовете на компаниите, с които ще лети от София до Ню Йорк. Резервирах места, изкарах от сайта на България Еър Electronic ticket receipt. Това ел. билета ли е? Предполагам, че това не означава, че съм чекирала детето или....?  newsm78 Нямам бордна карта.
На връщане ще бъде с Alitalia, обаче в техния сайт не намирам къде да проверя резервацията й, евентуално да резервирам места. Някой с повече опит може ли да помогне....  Blush

# 49
А някой да е летял през Париж? newsm78

# 50
  • Живее на Луната
Аз летях през Мюнхен, много леко мина. Тази година ще пътувам от Истамбул директно за NYC

# 51

Аз предния път летях през Париж и мина леко и бързо. Единствено малкото време между полетите ми дойде в повече, но с помощта на шатълите на летището се справих.
Сега съм през Амстердам и ще видим...там също ми е малко времето между полетите, надявам се да не ме бавят много.

# 52

Аз предния път летях през Париж и мина леко и бързо. Единствено малкото време между полетите ми дойде в повече, но с помощта на шатълите на летището се справих.
Сега съм през Амстердам и ще видим...там също ми е малко времето между полетите, надявам се да не ме бавят много.
Аз съм си оставила 4 ч престой. Какво те питаха в Париж?

# 53
  • Пловдив
Здравейте, аз вчера се прибрах от незабравима почивка в Америка. Летях от Париж, ако има нещо с което да бъда полезна-питайте!

# 54
 Twisted Evil Party
Какви въпроси ти задаваха? от кои терминали ти бяха полетите? Лесно ли е да се ориентира човек на летището? колко часа престой е достатъчен?
Благодаря!

# 55
  • гр. София
Здравейте отново........
Днес получих мейл, че полета от София за Амстердам се отменя. По-точно се променя часа на излитане - изтеглят го по-рано. Престоят там ще е голям в такъв случай. Сега какво да правя? Преди два-три дена гледах полетите - пишеше, че е потвърден. Защо сега го променят? Престоят между дата полета ще е 8 часа, а аз това исках да избегна.......Какво се прави сега?
Забравих да напиша, че полета е на България Еър....ако има значение....

# 56
Ми разходи се из Амстердам...
Евентуално може да им се обадиш да промениш датата на полета.

# 57
  • гр. София
Ми разходи се из Амстердам...
Евентуално може да им се обадиш да промениш датата на полета.

Не мисля, че е добра идея, тъй като полетът от Амстердам за Ню Йорк е потвърден /поне засега/. А за разходка.....ако аз пътувах - ОК, но както писах по-горе пътуват дъщеря ми с майка ми и едва ли ще се оправят из Амстердам.  Sad
Както разбирам, нямам друг изход освен да потвърдя, че ще пътуват с този полет...... Thinking

# 58
  • София
Аз пък ще пътувам другия месец през Франкфурт на студентска бригада Party. Едно нещо ме тормози много - дали имиграционните биха направили проблем, за това че съм с еднопосочен? Ще летя с билет на преференциална цена и при него няма как да се направи резервация за на обратно за период по-дълъг от 3 месеца. Предишна година писах писма на разни институции и уж ми отговаряха уклончиво, че нямало проблем - стига да мога да докажа, че ще имам финанси да си позволя билета за връщане и все пак зависело от преценката на граничния полицай. Накрая реших за тогава, че не си струва нервите и си купих нормален билет. Е, да, ама като е три пъти по-скъп и ми се досвидя и тази година и в крайна сметка си взех "преференциалния". И сега се чудя дали да не резервирам просто някакъв билет за връщане и после да се занимавам с рифънд.

Конкретно по темата: Приятелят ми след няколко месеца ще кандидатства за Виза, за да дойде при мен и да направим мини-екскурзия. Предполагам по-добре да си измисли, че ще пътува с приятел, да не споменава, че аз ще съм в САЩ и т.н., нали? Но то пък ако тръгнат да проверяват въображаемия приятел и да търсят дали такъв е подал документи за виза ще стане кълбо. Иначе имоти няма, не сме женени, има добре платена работа, на която е от доста години.

Leila, 8 часа не е чак толкова много, по-добре да не рискуват с разходки, че път до града, обратно, после докато минат всички проверки още веднъж да не закъснеят. Аз съм имала престой 14 часа Grinning Когато е предвиден и очакван, не е толкова ужасно - четеш книжка, решаваш кръстословици и судоку, гледаш филм ако имаш лаптоп или таблет, минеш през безмитните по 5-6 пъти, хапнеш нещо, после в съседното заведение - кафенце и така, още повече че ще са две - ще си правят компания. Аз лично помня че се разхождах и из терминалите и наблюдавах хората, говорех си с охраните - абе беше авантюра.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 00:34 от BlaCk RoSe

# 59
Може и да греша, но зависи каква виза имаш, ако нямаш право на постоянно пребиваване, примерно зелена карта, трябва да имаш билет за връщане. В смисъл, може да извадиш късмет и да не ти искат, но само ако имаш късмет. Не само имиграционните, но и самата авиокомпания проверява, защото ако те върнат на границата, ще плащат големи глоби.

От друга страна ми е странно какъв е този толкова евтин еднопосочен билет, обикновено са двупосочни. Ако има връщане, не сте длъжни да го ползвате, а пред властите ще мине.

Общи условия

Активация на акаунт