Туристическа виза за САЩ

• 102 599
  • 781
  •   1
Отговори
# 75
Е, ключовете ги слагаш в ония тави с якетата и телефоните и минават на скенера, няма проблем с тях.
Иначе не се таксува нищо в самолета, дават храна, напитки и слушалки, ако си носите слушалки няма да е проблем (американските компании искат пари за слушалки, че и за другите неща ама май само за вътрешни полети в щатите).
Ако огладнеете/ожаднеете между яденетата, отивате в кухнята и трябва да има снаксове, сокове, вода... Предполагам сте с Еър Франс?  Ако сте със Боинг 747 пробвайте да ви сложат на горния етаж, много по-комфортно е. Те искаха доплащане за там, ама не пречи да пробвате, ако няма желаещи да плащат качват и други.

# 76
И аз да се  включа към темата.....Сина  ми от  две  години е в  Щатите. Искам да  кандидатствам  за  виза, но си мисля че  ще ми откажат, идеята ми е да отида за  две, три седмици да се  видим. Някой може ли да  ми каже , да си правя ли изобщо труда да  кандидатствам, при положение че той не е с  постоянна виза, мисля си че ще ми откажат .... Embarassed

# 77
  • гр. София
На дъщеря ми и майка ми след като отмениха полета от София за Амстердам все още не сме потвърдили за по-ранния полет, в който ги сложиха. Говорих два пъти с агенцията, през която купих билетите. Първо чакахме отговор от БГ Еър за друг полет или възможност за прехвърляне на датата на пътуване за следващия ден. Сега пък чакаме отговор от KLM, тъй като с тях ще летят от Амстердам за Ню Йорк.  ooooh! Аз се притеснявам, че времето напредва, макар че момичето от агенцията каза, че има време /полетите са за 13.6./. Надявам се утре да има развръзка. При така създалите се обстоятелства, при прехвърляне на полетите за другия ден трябва ли да доплащам нещо? Мога ли да сменя авиокомпанията за полета от София? И изобщо за някакви подобни промени плаща ли се нещо?  newsm78

# 78
Няма да доплащаш, но и авиокомпанията май не можеш да смениш, то от София до Амстердам други директни полети няма.

# 79
А как стои въпроса за пренасянето на литър алкохол? Искам да взема литър домашна ракийка  Embarassed Mr. Green , но е сложена в две пластмасови шишета... трябва ли да я декларирам някъде? Може ли да остане така, или е задължително да е купешка, в шише с бандерол?

# 80
Нямаш грижи със декларирането, ама не я слагай в ръчния багаж, че ще я изпие секюритито на софийското летище

# 81
И аз да се  включа към темата.....Сина  ми от  две  години е в  Щатите. Искам да  кандидатствам  за  виза, но си мисля че  ще ми откажат, идеята ми е да отида за  две, три седмици да се  видим. Някой може ли да  ми каже , да си правя ли изобщо труда да  кандидатствам, при положение че той не е с  постоянна виза, мисля си че ще ми откажат .... Embarassed
Ами не пречи да пробвате.Моята логика е такава- "Не"- то вече го имате (защото ако не се явите на интервю няма как да отидете; ако ви откажат- също. Т.е. нищо не губите). Пробвайте за "да"-то. Peace . А дори той да е с постоянна, пак потенциално може да останете. Въпроса е дали изобщо да казвате, че е там. Има шанс да проверят, има шанс и да не се занимават точно с вас и да ви пуснат. Според мен по- важно е да се убедят, че сте добре устроена тук.

# 82
  • Живее на Луната
Не съм съгласна, че трябва да си мълчите и да не казвате, че сина ви е там. Ще вземат да ви проверят и ще стане по-зле. А синът ви с какъв статут точно е там? Ако покажете стабилна работа, доходи и имот в БГ мисля че няма да е проблем да ви дадат виза.  Peace

# 83
Не съм съгласна, че трябва да си мълчите и да не казвате, че сина ви е там. Ще вземат да ви проверят и ще стане по-зле. А синът ви с какъв статут точно е там? Ако покажете стабилна работа, доходи и имот в БГ мисля че няма да е проблем да ви дадат виза.  Peace
Сина ми по принцип в  началото си изкарваше туристическа виза....но мина много време, вече 2  години, сега отново чака да  му я  подновят. Между впрочем му изтече  международния паспорт и го поднови там.....Искам да  отида  да   го видя, знам че ще ми откажат, но съм длъжна да опитам. не знам , но съм чувала, че  като ти откажат  веднъж, след  това почти няма шанс да  ти дадат виза. Благодаря за  съвета, все  пак мисля да опитам Simple Smile  Simple Smile

# 84
  • Живее на Луната
Въпроса ми е в момента сина ти легално ли пребивава там?

# 85
Въпроса ми е в момента сина ти легално ли пребивава там?
Чака да  му излезе поредната  туристическа виза, това  легално ли е, мисля да  ,но временно. На всеки 6 месеца ви подава документи за  виза и в  рамките на месец  му я подновяват.

# 86
  • Живее на Луната
Легално е  Peace Ти имаш ли тук работа, сигурни доходи, други деца, родители, имоти?

# 87
Легално е  Peace Ти имаш ли тук работа, сигурни доходи, други деца, родители, имоти?

Имам , да, съпруга ми също, родители за  които се  грижа, прилични доходи и имоти.... Желая само да отида  , да  се  видим, просто е  от моя гледна точка....но май само от моя Grinning

# 88
Здравейте , изчетох темите , но не намерих информация какъв документ от работа е необходим ако си самонает ? Имам собствена  медицинска  практика и работя за себе си ... и за пациентите разбира се Simple Smile

Добре ли ще е ако освен извадка от текущата банкова сметка покажа и документи за налични банкови депозити ?

Несемейна съм , нямам имоти на свое име и живея с възрастните си родители , които са собственици на апартаментите.
Единият е с 94% инвалидност от ТЕЛК. Добре ли ще е ако представя документ за това в смисъл , че е една от причините заради които ще се върна в България ?

Иначе имам нормални доходи . Искам да посетя САЩ за две-три седмици с цел туризъм (била съм на три континента и близо 40 държави без някога да съм живяла извън България , или просрочвала престой , ако има някакво значение). Искам да си организирам всичко сама и дори още нямам конкретни планове.
Нямам и покана макар да имам познати в САЩ , но нямат нищо общо с евентуалното ми пътуване , нито искам да ги ангажирам по какъвто и да е начин:)
Нямам роднини там.

Освен едногодишни и десетгодишни издават ли други туристически визи в БГ  ?
Въпросите ми станаха много и благодаря сърдечно за всяко съдействие !

# 89
  • Живее на Луната
Plamm, ще се опитам да ти отговоря на въпросите доколкото мога.
Във фирмата си все пак имаш някаква длъжност, нали - поне управител? Нека счетоводителките ти ти напишат такава бележка, в която да пише каква длъжност точно изпълняваш и т.н.
Бележките за доходи - каквото имаш всичко. Отиваш в банката и молиш да ти направят бележка за актуално състояние по сметки на английски език.
Вземи и бележките от Телк и Нотариалните актове за апартаментите, все пак си наследница. Може би няма да ти искат много от документите, но е хубаво че си подготвена.
Щом няма да ползваш покана от приятел, не е проблем (и ние миналата година с мъжа ми не ползвахме, въпреки че имаме роднина там). Ще те питат къде ще ходиш, така че ако имаш начертан маршрут е хубаво да им го разкажеш, ако не се подготви.

За мен си 100% с 10 годишна виза. Успех  Hug

Общи условия

Активация на акаунт