Туристическа виза за САЩ

• 103 594
  • 781
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да помоля и аз за малко помощ. Имам насрочено интервю за другия понеделник и фактите са следните: на 36 години съм, водя се безработна, нямам имущество на свое име, нито сметки в банки, единствено имам две деца които ще оставя в бг по време на евентуалното си пътуване. На всичкото отгоре недолюбвам Америка и нейните граждани и искам да замина там защото се интересувам от индианската култура и начин на живот. Идеята ми е да пообиколя един - два резервата за 15-тина дни през лятото. Та въпроса ми е, какво да говоря на интервюто, нито съм била досега на такова, нито имам идея какви въпроси ще ми задават.. Дразня се от факта че трябва да искам позволение и да бъда разпитвана от американците, за да посетя индианците, да се опитвам ли да крия този факт, или да си говоря каквото ми е на душата?  Mr. Green

# 166
Не искам да те отчайвам, но ми се струва, че шансовете не са много добри, тъй като ще те възприемат като потенциален емигрант, а ти трябва да ги убедиш, че не си. При всички положения, ще те попитат с какви средства ще се издържаш там. Ако не разполагаш със свои собствени, то кой ще те спонсорира и съответно доказателство за това (например писмо). Ще те питат и за конкретните ти планове там, колко време ще стоиш и къде ще ходиш. Не смятам, че интересът към индианската култура би бил какъвто и да е проблем, защото все пак си е туристическа цел, така че според мен не е нужно да лъжеш за това. Според мен основният проблем за тях ще бъде, че си безработна, дори и оставяйки две деца тука (много хора заминават да работят нелегално, оставяйки децата в родината си и по-нататък ако успеят ги издърпват и тях). Не бих препоръчала да споменаваш колко недолюбваш държавата им Simple Smile

# 167
  • София
Благодаря Gracyy Hug Аз всъщност работя и мога да си позволя пътуването и престоя, проблема е, че няма как да го докажа документално. В такъв случай да им споменавам ли за работата си?

# 168
Разбира се, че трябва да им споменеш, тъй като точно това те спъва, но ще е добре ако можеш по някакъв начин и да го докажеш. До колкото разбирам нямаш трудов договор и възнаграждението не се превежда по банков път. В такъв случай поне някакви приходни ордъри ако имаш? Другото е да принтираш справката от НОИ (или НАП, не помня вече) за социалните осигуровки, които се внасят.

# 169
  • Sofia, BG
I walk alone, според мен е добре да приложиш банкови извлечения, с които да докажеш, че разполагаш със средства да си позволиш пътуването, ако нямаш такава, това е най-лесно за създаване, също ако често ходиш в чужбина е плюс
Аз се явих миналата седмица със следното положение: сингъл, без деца, без никакво движимо и недвижимо имущество и получих 10-годишна виза заради добра професия, хубава работа и фактът, че често пътувам в чужбина. Интервюто ми беше буквално 2 минути, чак се изненадах, но очевидно заради определено образование и професия нямат нищо против да емигрираш.

Ще пътувам тази пролет за 3 седмици до Сан Франциско.
Вариантите ми за полети са Bulgariq air/KLM или Lufthansa, цените и времето за пътуване за почти еднакви. Кое да предпочета? Какво ви е мнението за usitcolors? Техният сайт ми дава около 150лв по-евтина цена от esky. Всъщност всички сайтове, които проверих дават по-ниска цена от esky.

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 16:01 от ванесса йо

# 170
  • Живее на Луната
С KLM не съм пътувала, но Lufthansa са много добре, ако имам възможност винаги избирам тях  Peace

# 171
И според мен Луфтханза са по-добри от КЛМ, а освен това летищата във Франкфурт и Мюнхен са много уредени.А защо държиш да купиш билета през туристическа агенция, в официалните сайтове на авиокомапниите цените би трябвало да са по-ниски.

# 172
По моето скромно мнение ако се прекачвате от България еър към какво да е, ще ви забравят багажа. Това може да е задължително нещо лошо, ако имате застраховка или ви се разправя, да се екипирате за сметка на авиокомпанията.
Никакъв ескай, това е едно от нсй-лошите агенции, които продават билетио.оо

# 173
Направо с Луфтханза от София , най-чистия вариант! Септември пътувахме с Луфтханза до щатите, много сме доволни. Има само един проблем - стачките. На връщане от Далас заради стачката ни  превозиха до Лондон с Бритиш, ужасен полет беше, тесен самолет, лоша хигиена, лоша храна. Изобщо Л:уфтханза си е класа, въпреки риска със стачките напоследък.

# 174
  • гр. София
Аз съм за KLM.  Peace Самолетите са отлични, обслужването вътре също. Партньори са с Air France - за тях важи същото. Но с България Еър - не.... Това лято имахме дълги разправии и смени на полети заради България Еър и добре че втория полет беше с KLM, които ни прехвърлиха към Еър Франс в последствие/понеже престоя беше голям с KLM/. Останахме изключително доволни. На връщане бяхме с Alitalia - нищо общо и като храна, и като обслужване, и като летище.  Peace

# 175
Да ама КЛМ не летят до България, Ер Франс през зимата също (поне миналата година не летяха), та България Еър се налага от само себе си по тия маршрути...

# 176
И аз ще подкрепя KLM.По принцип имат по-ниски цени от Луфтханза.Поне,когато на мен са ми трябвали билети и съм правила сравнения.Летището в Амстердам-Шийпхол също е уредено и може да се оправиш лесно.С Луфтханза моя близка се видя в голямо приключение,когато им се развали нещо на самолета в София,излетя с 3ч.закъснение и после изпусна вътрешна връзка в щатите+загубен багаж..Винаги може да се случи,но на нея така няколко пъти все с въпросната авиокомпания и се случва. Rolling EyesВ случая билета и беше по-скъп с 500еу.По същото време при полета от Сф с България еър до Амстердам и с КЛМ до Чикаго-всичко точно!
От четири полета с България еър-1път загубен багаж.След 24ч.го доставиха у дома.

# 177
  • Sofia, BG
Благодаря за отговорите!  Hug
 За сега се спрях на Луфтханза, аз доста съм летяла с тях и не съм имала проблеми (надявам се и занапред да е така), но най-вече цената директно от сайта им е най-ниската, която получих.

За KLM също поучих много добри отзиви - моя приятелка е пътувала миналото лято с тях и е очарована, но трябва да ги комбинирам с България еър - не че имам нещо напротив, но цената е със около 70 лв повече от Луфтханза.

# 178
По моето скромно мнение ако се прекачвате от България еър към какво да е, ще ви забравят багажа. Това може да е задължително нещо лошо, ако имате застраховка или ви се разправя, да се екипирате за сметка на авиокомпанията.
Никакъв ескай, това е едно от нсй-лошите агенции, които продават билетио.оо
Притесни ме,аз  ще летя от София до Амстердам с полет на България Еър и от там само един час връзка за полет на КЛМ до Хюстън. Rolling Eyes
Даже билета е с 2 чекирани багажа,аз ще съм с един.Дано не го оставят в Амстердам. Praynig
Аз така се зарадвах,че съм само с един стоп, обикновенно летя Варна-София-европейско летище-още едно в щатите-крайна точка.

# 179
Един час връзка е кофти, миналата година при 90 мин казаха още в София да не си чакам багажа, няма и да се опитват да го натоварят. Та планирайъе да останете без багаж, ако случайно имате късмет, чудесно.
Това за Бг Еър, другисе справят и с по-малко от час време.

Искайте си правата, дължат ви компенсация и може да пазарувате неща от първа необходимост, пазите си бележките и си искате парите после.

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 23:56 от neuromancer

Общи условия

Активация на акаунт