Туристическа виза за САЩ

• 102 959
  • 781
  •   1
Отговори
# 570
  • Ню Йорк
Здравейте, аз също мисля да кандидатствам за туристическа виза в края на юни.  Имам стабилни доходи и пътуването ще си е изцяло за моя сметка. В банковата си сметка имам достатъчно пари, които обаче сама си превеждам. Проблема е ,че се осигурявам на 4ч.(230лв.) . Дали това с регламентираните ми доходи би било причина да ми откажат? Пътувам често, главно в Европа. Това те дали го виждат и в плюс ли ще ми е? Отивам при приятел,който принципно може и дори иска да ми прати покана, но това май няма да е от голямо значение. Мислите ли че осигурителния ми статус ще ми попречи?

Това, че принципно не отговаряш на условията не означава, че няма да ти дадат виза. Най-добре пробвай Wink

# 571
Ами и аз мисля да пробвам пък ако ми откажат ще мислим други варианти. Някой от вас обжалвал ли е отказ? Казаха ми ,че при първо кандидатстване имаш право.

# 572
  • Ню Йорк
Ами и аз мисля да пробвам пък ако ми откажат ще мислим други варианти. Някой от вас обжалвал ли е отказ? Казаха ми ,че при първо кандидатстване имаш право.

Един познат обжалва, ама пак му отказаха.

# 573
[

Шансовете ми за виза за малки,защото не работя от доста време? Това за "женитбата" го написах само защото, ако исках да живея там, това щеше да е лесния начин, предполагам.

Разбира се, че само спекулирам какви са шансовете, но според мен причината за пътуването и целта му, не са никак вдъхваща увереност, че ще спазите сроковете на визата.

За мен обжалването е загуба на време за каквато и да е виза, освен ако не е откирта техническа грешка. При отказ бих кандидатствала отново. Дано не се налага, разбира се.

# 574

При отказ на виза консулите дават на кандидата писмо, в което съветват да не кандидатства повторно в следващите шест месеца, от гледна точка на това, че няма кой знае колко човек да промени положението, приходите и стандарта си за този период, за да бъде по-надежден при втория опит. Общо взето обжалването си е плащане на още 296лв., за да се чуе същият отговор. Процентът на взели след обжалване е ужасно малък и става въпрос предимно за хора, които биха могли да докажат грешката в решението на консула при първото интервю (нещо, което може да се покаже черно на бяло или е било очевидна грешка).

# 575
Вчера бяхме на интервю със съпруга ми и ни скъсаха.Имахме покана от брат му,който е женен там.Да разгледаме забележителностите и че той ще ни поеме разходите.Носехме поканата,актове за раждане на нас и детето ни,дипломи,бележки за отпуск,за заплати,бележки от банката за суми,копие за сключен брак,нотариални актове...Питаха ни: при кой ще ходим,за колко време,кой ще поеме разходите,имаме ли дете,колко е голямо?През цялото време консулката си щракаше на компютъра. Не ни гледаше нито нас,нито пък отвори да разгледа документите ни.Взе от изпринтените им бланки и каза не получавате виза.Най-тъпото от всичко е,че не ти казват защо...плащаме такси и не връщат пари.

# 576
...плащаме такси и не връщат пари.

Това е изрично упоменато предварително  Peace

# 577
Вчера бяхме на интервю със съпруга ми и ни скъсаха.Имахме покана от брат му,който е женен там.Да разгледаме забележителностите и че той ще ни поеме разходите.Носехме поканата,актове за раждане на нас и детето ни,дипломи,бележки за отпуск,за заплати,бележки от банката за суми,копие за сключен брак,нотариални актове...Питаха ни: при кой ще ходим,за колко време,кой ще поеме разходите,имаме ли дете,колко е голямо?През цялото време консулката си щракаше на компютъра. Не ни гледаше нито нас,нито пък отвори да разгледа документите ни.Взе от изпринтените им бланки и каза не получавате виза.Най-тъпото от всичко е,че не ти казват защо...плащаме такси и не връщат пари.
Детето и него ли мислехте да вземете?
Потенциални имигранти сте тримата.

# 578

Аз се явих февруари за виза, като бях упоменала, че ще пътувам със съпругът ми и детето (1г.) и ми дадоха виза. Той има, оставахме аз и детето. С покана за сватба, но ние си поемахме разговорите. Питаха ме същите въпроси, пак си пишеше на компютъра, разпита ме доста за моята и на съпрогът ми работата. Та не знам на какъв принцип дават визи Simple Smile

# 579
  • София
Те твърдят, че дават визи на тези, които отговарят честно.

# 580

Шансовете ми за виза за малки,защото не работя от доста време? Това за "женитбата" го написах само защото, ако исках да живея там, това щеше да е лесния начин, предполагам.

Братовчед ми няма трудов договор и му отказаха виза. Казаха му да си намери работа и да пробва догодина.

# 581

По-скоро е нещо във връзка със статута на брата.  Rolling Eyes

# 582
  • Ню Йорк

Всичко в червено е напълно излишно и не повлиява на решенеието им, което между другото, е взето още преди дса отидете.

# 583
Здравейте, изчетох темата, но не видях като моите въпросителни.
 Ще кандидатстваме за виза с цел 3 месечна  терапия на малкият ни син. Аз, ММ и детето, като имам и пълнолетно дете, което няма да бъде с нас.
Ще имат ли значение в случая доходи, трудови договори, с две думи дали могат да откажат виза за терапевтично лечение?  Можем да документираме поканата от тер. център,   имотно състояние и банкова сметка (със сума нужна за целият престой там), но не и високи доходи.
Ако ни откажат, просто не знам как ще го приема, засега ни е единствен  шанс.
Как мислите?

# 584
Здравейте, изчетох темата, но не видях като моите въпросителни.
 Ще кандидатстваме за виза с цел 3 месечна  терапия на малкият ни син. Аз, ММ и детето, като имам и пълнолетно дете, което няма да бъде с нас.
Ще имат ли значение в случая доходи, трудови договори, с две думи дали могат да откажат виза за терапевтично лечение?  Можем да документираме поканата от тер. център,   имотно състояние и банкова сметка (със сума нужна за целият престой там), но не и високи доходи.
Ако ни откажат, просто не знам как ще го приема, засега ни е единствен  шанс.
Как мислите?
Мисля, че ако представиш нужните документи, няма да ти откажат виза.

Общи условия

Активация на акаунт