Туристическа виза за САЩ

• 102 953
  • 781
  •   1
Отговори
# 585
  • Ню Йорк
Здравейте, изчетох темата, но не видях като моите въпросителни.
 Ще кандидатстваме за виза с цел 3 месечна  терапия на малкият ни син. Аз, ММ и детето, като имам и пълнолетно дете, което няма да бъде с нас.
Ще имат ли значение в случая доходи, трудови договори, с две думи дали могат да откажат виза за терапевтично лечение?  Можем да документираме поканата от тер. център,   имотно състояние и банкова сметка (със сума нужна за целият престой там), но не и високи доходи.
Ако ни откажат, просто не знам как ще го приема, засега ни е единствен  шанс.
Как мислите?

Вие няма да кандидатсвате за виза с цел туризъм, а с цел лечение, така че критериите към Вас ще са други. Основно Ви трябват документите от клиниката в която отивате.

# 586
Благодаря за отговорите! Дано мине успешно!

# 587
  • Down south
Няма как да се гадае, идете на интервю и дано резултатите са във ваша полза.

Канила съм родители (баща и мащеха), приятели и познати, всички са получавали визи. Единствената, която има неколкократен отказ е сестра ми.

# 588
Има ли въобще виза за лечение, мисля, че са само Visitor (временен посетител), без значение дали е търизъм, конгрес, лечение...
Но ако не пробвате няма как да разберете какво ще стане, така че успех!

# 589
При всички случаи ще подаваме документи.
Иначе визата се води В2, като туристическата е. Така пише в сайта на посолството.

# 590
Има ли въобще виза за лечение, мисля, че са само Visitor (временен посетител), без значение дали е търизъм, конгрес, лечение...
Но ако не пробвате няма как да разберете какво ще стане, така че успех!

Спада към B2-

Medical treatment, visitor for                   B-2

# 591
Здравейте, искам да се явим аз, съпругът ми и детето(на 5г) на интервю с покана за гости от сестра ми( американски гражданин), знам, че сме потенциални емигранти в купум, но реших да опитаме. Та въпросът ми е как се отбелязва, че тримата сме за едно интервю, нали ще попълним три заявления, една и съща дата и час ще ми даде ли да избера системата?

# 592
  • Ню Йорк
Здравейте, искам да се явим аз, съпругът ми и детето(на 5г) на интервю с покана за гости от сестра ми( американски гражданин), знам, че сме потенциални емигранти в купум, но реших да опитаме. Та въпросът ми е как се отбелязва, че тримата сме за едно интервю, нали ще попълним три заявления, една и съща дата и час ще ми даде ли да избера системата?

Има графа "пътувате ли с някой" и там се отбелязва във формуляра. После като си правите профил ще направите само за единия от Вас, а другите ще ги закачите като придружаващи лица. Ако не Ви е ясно може да се обадите на телефона на консулския отдел и те ще Ви съдействат.

# 593
Благодаря!
А като започна да попълват формата, трябва да съм платила и за тримата таксите, да имам файлове със снимките, данни от предишни визи( ходих на бригада 2006), друго какво като данни ще ми трябва?

# 594
  • София
Зачетох се във форума, тъй като и аз планирам туристическо пътуване в САЩ и вадене на виза.

Направи ми впечатление, че на няколко пъти тук се внушава как още преди интервюто чиновниците от консулството предварително са си направили проверката за материален и прочее статус на кандидатстващия, и вече са взели решение.

Как точно си представяте, че правят предварителна проверка на банкови сметки? Има банкова тайна. Данни за банкови сметки по закон се дават само с разрешение от съда и няма никакво основание една банка да предоставя информация за клиентите си на американското посолство. Да се обаждат на ЧР по фирмите, за да разберат на каква заплата е кандидатстващия също не ми се вярва.

Допускам, че предварителната им проверка е най-вече дали лицето не фигурира в някой забранителен списък. Всякаква друга информация, извън вече подадената от нас самите във формуляра, ми изглежда логично да се установява на самото интервю и когато нещата са на кантар, си мисля, че е добре да си носим всички възможни документи, с които да защитим намерението си да се върнем обратно.

# 595
  • Ню Йорк
Благодаря!
А като започна да попълват формата, трябва да съм платила и за тримата таксите, да имам файлове със снимките, данни от предишни визи( ходих на бригада 2006), друго какво като данни ще ми трябва?

Ако искате на момента да си запазите дата за интервю. Плащането се отразява 24 по-късно.

Зачетох се във форума, тъй като и аз планирам туристическо пътуване в САЩ и вадене на виза.

Направи ми впечатление, че на няколко пъти тук се внушава как още преди интервюто чиновниците от консулството предварително са си направили проверката за материален и прочее статус на кандидатстващия, и вече са взели решение.

Как точно си представяте, че правят предварителна проверка на банкови сметки? Има банкова тайна. Данни за банкови сметки по закон се дават само с разрешение от съда и няма никакво основание една банка да предоставя информация за клиентите си на американското посолство. Да се обаждат на ЧР по фирмите, за да разберат на каква заплата е кандидатстващия също не ми се вярва.

Допускам, че предварителната им проверка е най-вече дали лицето не фигурира в някой забранителен списък. Всякаква друга информация, извън вече подадената от нас самите във формуляра, ми изглежда логично да се установява на самото интервю и когато нещата са на кантар, си мисля, че е добре да си носим всички възможни документи, с които да защитим намерението си да се върнем обратно.

Никой не внушава, че проверяват банкови сметки, но проверяват в НОИ например дали наистина работите и за каква заплата.

# 596
  • София
Има социални мрежи...там добре си личи на кой колко може да разчита, в смисъл колко лъже и дали лъже, какво работи, дали прекалява със селфитата... Дори да ви се разминават имената, имате снимки, а дори Гугъл може да ви сравни снимките.

# 597
  • Ню Йорк
Между другото обявиха, че вече при кандидатсване за виза ще искат да се попълват и имената на профилите в социалните мрежи.

# 598
А хората, които не участват в  социални мрежи?

Според мен в голям процент от случаите, когато има покана от американски гражданин те просто знаят всичко за него. Така индиректно и за българина, когото кани Peace

# 599
Благодаря!

Формулярът може да се попълни и без платежното от ДСК. За запазването на дата обаче ще трябва вече да сте внесли таксата и да са минали поне 24 часа, за да бъде отразена.

Галактическа принцеса, не видях, че вече си отговорила  bouquet

Има много примери за това, че решението в 90% от случаите е взето предварително, съобразно това, което са видели за кандидата (конкретни въпроси за нещо, което не е упоменато във формуляра например и няма откъде да знаят, но очевидно го знаят). Пример: в DS160, както повечето от вас сигурно знаят, има малко повече въпроси за мъжете отколкото за жените. Един от тях е свързан със страните, които кандидатът е посетил през последните 5 години. Хора, които пътуват повече пропускат понякога някои от тях и се случва на интервюто да ги питат били ли са точно там и защо не е вписано. Същото е споделяно и за дохода. Та- правят си труда да проучат, разбира се. Ако нещо им трябва- ще си го намерят като информация Wink

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 12:08 от ina__

Общи условия

Активация на акаунт