Туристическа виза за САЩ

• 102 514
  • 781
  •   1
Отговори
# 750
  • Down south
Цитат
Още повече, че всеки нормален човек едва ли иска цял живот да е нелегален.Както се вика, не дай си Боже ти стане нещо сериозно, на един лекар не можеш да отидеш.Всеки се стреми да си узакони статута, а когато си наемеш адвокат и претендираш за легалност, ако не си си плащал данъците, това няма как да стане
Струваш ми се малко объркан. Какво общо има ходенето на лекар със статута?
Много хора биха си оправили статутам, ако можеха, но не могат.

Ако ще идваш и смяташ да не си точно турист, внимавай, нещата са сложни и много променени.

# 751
  • Ню Йорк
Отдавна вече не става за нелегални емигранти там! Да не говорим, че към днешна дата няма вариант за придобиване на SS номер, а без него работа не се хваща /освен ако не искаш да робуваш на някои българи в Чикаго за жълти стотинки/. Тези, които остават от студентски бригади също са в прецакано положение, защото от няколко години техните SS номера са временни за по 6 месеца. Така, че кой какво ти обещава и обяснява ти недей слуша и честно казано ще се опариш много, ако хванеш тоя път. Да не говорим, че след това забравяш ходене в Щатите поне за 10 години. Единствения ти вариант е брак, там всичко е сигурно.

# 752
  • Down south
Цитат
Тези, които остават от студентски бригади също са в прецакано положение, защото от няколко години техните SS номера са временни за по 6 месеца
Не е от няколко години, идващите бригадирите винаги са били с огрнаичени работни права, докато е валидна визата. Пише го на СС картите им.
 Оставащите са на собствена тяга, ни риба, ни рак, Хем имат СС, хем нямат право на легална работа.

Този, турист по-горе, нека помисли два и три пъти, преди да дойде и да се чуди, какви ще ги дипли в последствие.

# 753
Мислех си наистина да спра да пиша по темата, тъй като я отклоних доста, ама пишете големи глупости, съжалявам, че го казвам.
Моите приятели са от няма и година там (юни 2017) и в момента имат около 20 хил. долара спестени.За този почти година не са се спряли, ама грам - ходиха до Сан Диего, Питсбърг, до Маями два пъти.Като млади хора също не се ограничават с излизания и т.н., а и са си платили хаузинга до юни вкл.Без работа не са оставали и за седмица, освен като се местиха от Нантъкет в Палм бийч, тъй като в Нантъкет зимата няма сезон, обаче от сега им званят работодателите да ги питат дали ще се връщат.Да, кофти е това местене всяко лято и зима, ама пълно щастие няма и си заслужава.Така, че не ми говорете колко било зле за нелегални.Техни приятели македонци, също останали нелегални в Чикаго за няколко години успяха да си купят два тира и сега си правят доста стабилни пари, един даже вече се е оженил.
За млад и сам човек, без деца и семейство, с труд и упоритост се оправяш.Не се оправят там келешите, които ги мързи и си мислят, че като от България отидат в Америка и ще ги чакат с червен килим.На мен ми е ясно, че ако отида първите няколко години, докато се уредя ще трябва да си дам зор на 120%, мен това не ме плаши, няма как нещо да ми падне от небето даром.За да спечелиш, първо трябва да загубиш.

# 754
Продължавай да пишеш - нали знаеш, че проверката вече включва и участие в социални мрежи Joy

# 755
За тази година вече сме планирали екскурзии и почивки, но за догодина много се замисляме дали да не посетим САЩ. Най-вероятно ще се спрем на организирана екскурзия, уест коуст. Чудя се дали имаме шанс за визи обаче. Най-големият ни коз ще са децата - на 17 и на 7 г. ще са живот и здраве, те няма да идват. Имаме работа и двамата, но документално заплатите ни не са особено високи, недвижима собственост също нямаме, освен една съсобсвена къща на мъжа ми и брат му. Иаче имаме два автомобила на наше име. Да гледам ли изобщо или да се спра на друга дестинация, как мислите?

# 756
Мислех си наистина да спра да пиша по темата, тъй като я отклоних доста, ама пишете големи глупости, съжалявам, че го казвам.
Моите приятели са от няма и година там (юни 2017) и в момента имат около 20 хил. долара спестени.За този почти година не са се спряли, ама грам - ходиха до Сан Диего, Питсбърг, до Маями два пъти.Като млади хора също не се ограничават с излизания и т.н., а и са си платили хаузинга до юни вкл.Без работа не са оставали и за седмица, освен като се местиха от Нантъкет в Палм бийч, тъй като в Нантъкет зимата няма сезон, обаче от сега им званят работодателите да ги питат дали ще се връщат.Да, кофти е това местене всяко лято и зима, ама пълно щастие няма и си заслужава.Така, че не ми говорете колко било зле за нелегални.Техни приятели македонци, също останали нелегални в Чикаго за няколко години успяха да си купят два тира и сега си правят доста стабилни пари, един даже вече се е оженил.
За млад и сам човек, без деца и семейство, с труд и упоритост се оправяш.Не се оправят там келешите, които ги мързи и си мислят, че като от България отидат в Америка и ще ги чакат с червен килим.На мен ми е ясно, че ако отида първите няколко години, докато се уредя ще трябва да си дам зор на 120%, мен това не ме плаши, няма как нещо да ми падне от небето даром.За да спечелиш, първо трябва да загубиш.

Чакай, ти нали щеше да ходиш на туризъм във Вегас? Оказа се, че се гласиш да оставаш така ли?

# 757
За тази година вече сме планирали екскурзии и почивки, но за догодина много се замисляме дали да не посетим САЩ. Най-вероятно ще се спрем на организирана екскурзия, уест коуст. Чудя се дали имаме шанс за визи обаче. Най-големият ни коз ще са децата - на 17 и на 7 г. ще са живот и здраве, те няма да идват. Имаме работа и двамата, но документално заплатите ни не са особено високи, недвижима собственост също нямаме, освен една съсобсвена къща на мъжа ми и брат му. Иаче имаме два автомобила на наше име. Да гледам ли изобщо или да се спра на друга дестинация, как мислите?

Всички, които са ходили на организирани екскурзии не са доволни - не можеш да видиш нищо за малкото дни през които се препуска насам натам, започваш да обикаляш веднага след кацането и не можеш да се настроиш с часовата разлика....

# 758
Хей наивник темата е за туристи, а не за Пишман американци като теб.И най големите глупости ги пишеш ти а не другите.Твоята илюзия до никъде няма да те доведе.Много хляб има да ядеш за да поумнееш като пишещите тук.
И вече си в черния списък така да знаеш умнико

# 759
  • Sofia
Хей наивник темата е за туристи, а не за Пишман американци като теб.И най големите глупости ги пишеш ти а не другите.Твоята илюзия до никъде няма да те доведе.Много хляб има да ядеш за да поумнееш като пишещите тук.
И вече си в черния списък така да знаеш умнико

А ти пак си станала с г*за нагоре! Извинявай, но ми омръзна само да “лаеш”, без нищо смислено да казваш, а не е като да не си била, видяла и да не можеш да бъдеш полезна.
Предполагам и с по- нормален тон можеш да обясниш на младежа, че не знае за какво става въпрос ..

Аркадия, нищо не губите, ако опитате (освен парите за интервюто).
На организирана екскурзия обаче и аз не бих тръгнала, с малко четене и кола под наем, ще видите точно това, което искате да видите за време, което вие прецените.

# 760
  • Down south
Мисля, че шансовете ви за визи са мнохо големи, имайки предвид, че оставяте децата.
Не знам как би било на организирана екскурзия и какво бихте могли да видите.
Успех!

# 761
  • Down south
Цитат
В началото ставаше дума, че ще идваш с цел туризъм, оказва се, че не е така.
Това, което казваш е така, но с "малката" разлика, че младият човек, освен всичко останало, трябва и да е легално пребиваващ, за останалото си прав.

Какво ти говорят приятелите е едно, действителността е друга. Казвам го от моята гледна точка, имаме познати извън статут, стреса и тревогите са големи.

# 762
Благодаря за споделените мнения.
Тъкмо се чудех защо не откривам тема за екскурзии до САЩ и мисля, че си отговорих на въпроса. Самоорганизирането, откровено казано, малко ме притеснява. Rolling Eyes
Имам достатъчно време все пак, ще поровя, ще почета, ще го пообмисля и ще решим.

# 763
  • Down south
Когато стигнеш до организирането, имам предвид, къде ще ходите, сподели, може би ще можеш да те ориентираме.
Имаше такава тема, мисля, че някой отиваше на ваканция в Калифорния и имаше доста съвети.

# 764
  • Софето
Ние бяхме миналото лято на екскурзия в Калифорния, Невада и Аризона. Сама организирах всичко, взехме си кола и обикаляхме където си искаме. На отиване въпреки дългото пътуване и часовата разлика, не сме имали никакви проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт