Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 388
  • 734
  •   1
Отговори
# 15

До 25.02.2014 г. работодателят трябва да декларира в декларация образец № 6 допълнително установения данък по чл. 49, ал. 5 ЗДДФЛ, на основание чл. 3, ал. 3, т. 4 от Наредба Н-8 от 2005 г., като в т. 8 на декларацията „Вид плащане”, попълва код 9, а в т. 9 „Месец и година” се вписва за месец числото 13 и съответно 2013 г.

Обърках се, тук пише, че се попълва за месец 13 и година 2013г.?

# 16
  • Варна
За годишна Д6 на СОЛ , се записва код 13 и период -01.2013-12.2013

# 17
# 18
  • Пловдив
Запис в новата тема.
Лек и успешен ден   bouquet

# 19
  • В един копнеж!
Тази година ми се ще да пусна ГОД и ГДД по ел.път. И съответно зациклих на пакета документи. Не ми стана ясно в Г2 моите данни, като упълномощен заявител ли трябва да пиша, или да пиша данните на истинския заявител, а аз само да подам Декл. чл.13,ал.5 от свое име. И в случая,че аз ще подавам с моя ел.подпис като съставител на ГФО и др.документи, коя трябва да е нотариално заверено.
Скъсах се от четене, колкото мнения-толкова различия.
На едно място прочетох, че след като приносител на данни ще подава, то той трябва да има
1. нотар.заверено пълномощно/това е ясно/
2. подписът на оригиналния заявител трябва да е поставен на Г2 и да е нотар.заверен и той

На др.място прочетох, че и ако документите не са оригинал, то трябва да имат гриф"вярно с оригинала" и да са нотариално заверени. Аз ще ги подавам по ел.път, нали има отметка "оригинал". В такъв случай не мисля ,че е нужно.
И др.въпрос ми изникна- платежното за платена държ.такса, трябва ли да е заверено от банката на платеца?

Моля, някой подавал вече по ел.път до НСИ да ме ориентира. Защото лошото е ,че не мога да довърша започнатото тъй като ГОД трябва да се подаде преди ГДД.

# 20
  • София
ai_vi Когато подаваш с твоя подпис в ТР, се отмята че подаваш отчетите в качеството на съставител. Прилага се декларация по чл. 13 ал. 4 подписана от теб (според последните инструкции от нашите адвокати), но не е лошо да се приложи и същата декларация подписана от управителя. Прилага се и нотариално заверено пълномощно, в което е упоменато, че в качеството си на съставител на финансовите отчети, представляваш търговеца пред АВ, включително и по електронен път.
Подпис и нотариална заверка на форма Г2 се прави само ако носиш документите на ръка в АВ. За подаване по ел. път не е необходимо.

Отчети по ел. в НСИ тази година аз още не съм подавала, но когато подадеш в статистиката е хубаво да изчакаш няколко часа поне преди да подаваш ГДД по ел. път. Когато тръгнеш да подаваш декларацията системата на НАП си дръпва сама входящия номер от статистиката. Има връзка между двете системи.

# 21
За НСИ -тъкмо ги подадох.На мястото на съставител попълних този ,който е на ел.подпис.То при мен е
така.След това в НАП -годишната декларация по ЗКПО.До АВ още не съм стигнала ooooh!има време.

# 22
  • В един копнеж!
Благодаря, и на двете. Ще се получи просто гледам да стане от раз, защото в тя фирма, управителят следи до стотинка коя за какво отива и не искам да има провалени държ.такси. От това ми е най-притеснено. Благодаря Ви, още веднъж!  smile3525

# 23
Здравейте.
Имам едно въпросче,което не знам дали е за тази тема,но ако някой ми отговори все пак ще му бъда благодарна.
Само да вметна,че от тази материя нищо не разбирам.
Казусът е следният:Моят трудов договор е на 2часа с основно трудово възнаграждение 111 лв.Аз работя повече,но както и да е.Работила съм на 4часа и там долу-горе съм наясно.Но тук сега здравните ми осигуровки ще се плащат ли?И примерно ако напусна след един месец,колко стаж ще имам -сигурно не един месец.

Наистина много ще съм благодарна,ако някой ми подскаже нещо.

А ако съм сбъркала темата,съжалявам за спама.

bouquet

# 24
Здравейте!

В края на декември регистрирах фирма - ЕООД, но чак сега ми казаха, че трябва да имам и картонче с БУЛСТАТ номера. Можете ли да ми кажете от къде мога да извадя картончето? От агенцията по вписванията ли или от друго място?

Благодаря предварително!

# 25
Здравейте.
Имам едно въпросче,което не знам дали е за тази тема,но ако някой ми отговори все пак ще му бъда благодарна.
Казусът е следният:Моят трудов договор е на 2часа с основно трудово възнаграждение 111 лв.Аз работя повече,но както и да е.Работила съм на 4часа и там долу-горе съм наясно.Но тук сега здравните ми осигуровки ще се плащат ли?Да и си здравно осигурена.И примерно ако напусна след един месец,колко стаж ще имам -сигурно не един месец.Една четвърт месец т.е.пропорционално за отработените часове.

bouquet

# 26
  • В един копнеж!
Здравейте!

В края на декември регистрирах фирма - ЕООД, но чак сега ми казаха, че трябва да имам и картонче с БУЛСТАТ номера. Можете ли да ми кажете от къде мога да извадя картончето? От агенцията по вписванията ли или от друго място?

Благодаря предварително!

Вие къде я регистрирахте тая фирма? В Агенцията по вписванията, нали?  Оттам си искайте и картончето.  Simple Smile

# 27
Здравейте.
Казусът е следният:Моят трудов договор е на 2часа с основно трудово възнаграждение 111 лв.Аз работя повече,но както и да е.Работила съм на 4часа и там долу-горе съм наясно.Но тук сега здравните ми осигуровки ще се плащат ли?Да и си здравно осигурена.И примерно ако напусна след един месец,колко стаж ще имам -сигурно не един месец.Една четвърт месец т.е.пропорционално за отработените часове.

bouquet

Много благодаря!

# 28
Попаднах на темата случайно и предположих че тук има някой счетоводител, който може да ми помогне и ще му бъда много благодарна! Бременна съм и се опитвам да си изчисля болничния, преди да изляза в него, за да знам със сигурност колко ще ми превеждат НОИ! Ще дам инфо за осигуровки и всички други неща, ако някоя от вас се съгласи да ми помогне!
Благодаря много предварително

# 29
За получаване на помощи от бюро по труда, остава ли изискването лицето да има 9 работни месеца от последните 15, и ако лицето е било 6 месеца на бюрото по труда, броят ли се?

Общи условия

Активация на акаунт