Счетоводител в нужда се познава 6

• 38 509
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Искам да попитам нещо, ако можете да ми отговорите.
Една приятелка си е взела болничен /детето и е болно/ до 31.05. На 01.06.2014г ще я освобождават от фирмата в която е в момента /и за която е болничният/ и ще я назначат в друга фирма. Въпросът ми е, ще има ли проблеми с изплащането на болничният, в смисъл ако вече не е във фирмата след представяне на болничният в НОИ?
Благодаря   bouquet
Дори има период (май 30 дни), в който можеш да ползваш болничен след като си освободен.

# 601
  • Балчик
Здравейте! Искам да попитам нещо, ако можете да ми отговорите.
Една приятелка си е взела болничен /детето и е болно/ до 31.05. На 01.06.2014г ще я освобождават от фирмата в която е в момента /и за която е болничният/ и ще я назначат в друга фирма. Въпросът ми е, ще има ли проблеми с изплащането на болничният, в смисъл ако вече не е във фирмата след представяне на болничният в НОИ?
Благодаря   bouquet
Дори има период (май 30 дни), в който можеш да ползваш болничен след като си освободен.
И като продължение , това може да е полезно : http://www.noi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1861-povn13

# 602
  • В един копнеж!
След смяна на компютър, не мога да си направя отново настройките нито на ИЕ, нито на Мозилата, така че да се свържа читаво със страницата на НАП. В единият браузер ми дава "Тази страница не може да се отвори", на другия-Неуспешно оторизация на ел.подпис.

25-ти е. Ясно е, че ще изгоря. Като никога оставих работата за последно.
Въпросът ми е може ли да мина между капките, ако утре пусна декл. 1 и 6 по пощата, т.е да се счете, че днес е почивен ден и да се възползвам от утрешния ден. Или няма да стане?
И друго?!Ако не стане добрият вариант, лошият- с глоба и/или акт колко лош ще ми излезе? Аз чета от 500 до 5000 лв?  #Crazy Вината е моя. Не е като да не ги подам изобщо, само забавяне ще е. Може ли да минем само с предупреждение?!  #Crazy Направо сърцето ми ще се пръсне от притеснение.  Tired Tired Tired

# 603
  • тук-там
Срокът за Д 1 и 6 е 26.05 - утре - споко! Peace

# 604
  • В един копнеж!
Срокът за Д 1 и 6 е 26.05 - утре - споко! Peace
О, глътка надежда! Благодаря ти.  smile3525

# 605
ai_vi,защо така?Спокойно.На мен ми се случи същото на 10,05,т.г./събота/,пък 14-ти беше в сряда.
Внимателно си провери настройките,не забравяй да рестартираш и ще се получи.За НАП само ИЕ ползвай.Няма начин да не се получи,но трябва спокойствие и да не бързаш. Peace

# 606
  • В един копнеж!
ai_vi,защо така?Спокойно.На мен ми се случи същото на 10,05,т.г./събота/,пък 14-ти беше в сряда.
Внимателно си провери настройките,не забравяй да рестартираш и ще се получи.За НАП само ИЕ ползвай.Няма начин да не се получи,но трябва спокойствие и да не бързаш. Peace

Незнам, Sause baus!.  От ръчкането, забелязах, че ако само дори две настройки по ActiveX контролите не са настроени на правилните позиции,  те автоматично си пречат и съобщенията за грешка са различни. Аз, обаче, за момента не мога на хвана правилната подредба. Още ще мъча...не може да не може.  Simple Smile

# 607
От страницата на НАП само това инсталирах
StampIT Primary Root CA

StampIT Qualified CA

За подписа-виждаш ли го на екрана т.е. правилно ли са инсталирани драйверите му?

# 608
  • В един копнеж!
От страницата на НАП само това инсталирах
StampIT Primary Root CA

StampIT Qualified CA

За подписа-виждаш ли го на екрана т.е. правилно ли са инсталирани драйверите му?

Инсталирала съм всичко. Моя подпис, базовия и опер. на НАП, базовия и опер. на издателите ми на подписа. Аз съм на СЕПБългария. Пускам програмата за конфигуриране, изкарва ми на всички ОК. Дори като отворя страницата на Мозила, там ми иска и парола...и дотук. Направила съм си дори настройките в ИЕ в таб Защита. Не, не и не...

С Уиндоус 8 съм, офис 2010. Преди скапването пак бях с 8-ца и офис 2010. Тогава пеех и работех. ooooh!

# 609

ai_vi,хич не ме бива по техниката и софтуера и за това си мисля ,че си на мм от сполуката.
Защо не звъннеш на СЕП България за помощ?

# 610
ai_vi Опитай да си обновиш браузъра. И аз имах големи дертове точно с на СЕП подписа, дръпнах си друг интернет експлорър (всички сертификати инсталирах отново, както е показано на тяхното клипче) и нещата тръгнаха. Успех!

# 611
  • В един копнеж!

ai_vi,хич не ме бива по техниката и софтуера и за това си мисля ,че си на мм от сполуката.
Защо не звъннеш на СЕП България за помощ?
СЕП в неделя не отговарят. Дори от НАП не искат.  #Crazy  Утре.

# 612
  • В един копнеж!
ai_vi Опитай да си обновиш браузъра. И аз имах големи дертове точно с на СЕП подписа, дръпнах си друг интернет експлорър (всички сертификати инсталирах отново, както е показано на тяхното клипче) и нещата тръгнаха. Успех!
ИЕ е 10 версия. Незная как да го сваля надолу. А за Мозилата през какви ле ни върсии не минах-четворка, петица/ двете врсии въобще не искаха да работят  Thinking/, оттам директно на 21. Сега съм на 25 версия. Последната е 29. На нея вече бях, не става.  Laughing

Интересното е, че ходих и в сайта на личното ми ел.банкиране. Същата история. Излиза ми прозореца за вкарване на паролата, и автоматично после- тази страница не може да бъде показана. Оттук започвам да съдя, че  може би причината не е в подписа, а някаква супер яка защита или настройка на показване на страниците. Но каква?!!Утре пак ще мъча. За последен вариант съм решила да върна всички настройки на фабрични и от нулата.  ooooh!

# 613
  • В един копнеж!
Spring Miracle, когато си слагала др.версия на ИЕ, изтривала ли си тази, която ти е била на компютъра или просто един вид си я "подбила"?

# 614
Нямам спомен. Толкова много неща правих, че тотално се омотах тогава. Но си спомням, че смяната на ИЕ ми реши проблема.

Общи условия

Активация на акаунт