Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 308
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Да най-добре е да си направя изследване за антитела, да знам да се изолирам или не.

# 121
  • София
Прочетох няколко мнения и наистина се ядосах. Кой е казал , че искам да го уча на режим с кърма? ...

mi_ivanova, не се ядосвай! Има го този момент, тези които са кърмили успешно, си въобразяват, че заслугата е изцяло тяхна, но не е така.  Mr. Green Както и за нормалното раждане, бебета по 5 кг. и прочие. Истината е, че всички сме различни, а отделно влияят куп фактори. Аз кърмих до 1 година и един месец първия път, но поради особеност на метаболизма, детето ми наддаваше по-бавно, но пък растеше на дължина. През цялото време ми се натякваше от няколко персони, как аз очевидно нямам кърма или кърмата ми не струва, понеже детето ми е слабо! Стресът от това ми се отразяваше много зле! Плюс самообвиненията, че явно аз съм лоша майка, понеже детето ми е слабо... Сега не се настройвам за нищо, ако не потръгне с кърменето, купувам АМ и не ми дреме. А най-ме забавляват декларациите от девойки, които идея си нямат за какво става въпрос  Joy Не визирам никой конкретно, така беше в предната ми отчетна. Модата на вагиналното раждане, без упойки, после кърменето на поискване, после ваксините, после хомеопатията и отричането на АБ, сега мисля че са на етап "домашно образование"... Винаги съм завиждала на хора, сляпо уверени в собствената си правота и проповядващи своето мнение по форуми и градинки.

За болничните, слушайте Елфита, тя наистина знае какво говори. Елфита, как не ти омръзна да повтаряш едно и също и в "Майчинството счетоводно" и тук?

Значи за месеците, пак опряхме до датата на термина  Crazy Сега да ви кажа, когато съобщих в работата за бременността, чинно си обявих, че съм в 12 седмица. Двамата мъже в стаята се спогледаха смутено и единият каза "Ъъъъ, това кой месец е?". Представям си да бях разкрила пред тях тайните на гестационните седмици и лунарните месеци Mr. Green

# 122
  • Ispania
Да се запиша в темата. На 6 страница Joy

# 123
  • София
,

хахха 9-та е, не 6-та hahaha

# 124
Относно училището подозирам, че са ми взели телефона от моята АГ тъй като тя в е ДКЦ2 Пловдив и точно до нейния кабинет има стая за провеждане на такива лекции за родители...Звънна ми телефона представи ми се акушерка (но и забравих името тъй като имах много работа) и ми обясни че сега мисля края на февруари започват лекции.Общо за целия курс са 8 лекции от 17:15ч. до 18:50ч. веднъж седмично...и тъй като мен не ме устройва сега ми предложи да ми звънне април когато започва наново курса...Две мой приятелки са посещавали такъв курс по спомен мисля че струваше 50 лева или нещо такова, чувала съм и че за една от лекциите викат татковците и тях обясняват за къпане, кърмене ще е доста интересно..Хайде Пловдивски мамиии стягайте се и април дружно да ходим на лекции и после по кафенца или по биричка както някой спомена по-горе хихихихих  bouquet  bouquet  bouquet

# 125
Иха - момичета какво направихте за един ден няма и толкова- ние с малкия бяхме цял ден навън и сега влизам да почета и 30 минути не мога да ви изчета.

За болничните - много се изговори и аз съм на мнение че не се отразяват отрицателно , но за да можете сами за себе си да сте спокойни ето ви калкулатор http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

За пушенето - според мен не е редно да се пуши( за това не мога да спра за мен е въпрос на воля- аз пушех от 14 годишна 12 години по кутия две на ден и един ден реших и ги спрях от раз не че е било лесно , но е въпрос на желание ), но всеки решава сам за себе си - вярно е че всяка бъдеща майка се отказва от нещо- ето аз отдавна не пуша, но зареди проблеми с бъбреците при всяка бременност за да не навредя на детето спрях колата, кафето ,всякакъв алкохол, седя в къщи като прани гащи и слизам до площадката пред блока все едно съм под домашен арест зареди контракциите и т.н., но знам че си струва.

За кърменето аз бях казала и преди - и миналата бременност се цедях и давах на шише и сега смятам така - просто за мен това е по-добрият начин - създава се режим, знаеш колко е изяло детето - но не го налагам естествено като мнение - всеки решава сам за себе си.

Днес седейки на пейката пред блока видях една мамa да вози еднo дете в летният кош на ABC DESIGN MAMBA в легнало положение и като видях безумната чупка на дупето и сгърченото дете ми призля - отидох и говорих с майката и тя ми каза че така е легналото положение. Много ми стана тъпо таман имах фаворит, но като видях безумното положение на сгърченето детенце веднага се отказах от тази количка. И седнах да гледам темата за количките и попаднах случайно на пост за ХАУК МАЛИБУ ХЛ - излязла сега 2014 - подобрения спрямо старият модел по-голям бебешки кош ( беше много къс ) и по-голям задни гуми- с две думи хората всичко са поправили което не харесвах . Вие какво ще кажете http://www.youtube.com/watch?v=ETrwG2nsaE8- и единственият проблем за момента е че я предлагат задължително и с кошче за кола а аз си имам и не искам да купувам залудо дано по-натам я пуснат само с бебешки кош.

# 126
Здравейте и от мен

На 06.03 съм на ФМ при Д-р Валентина Мазнейкова , казаха ми че е много добра пък дали е така незнам. Някой за съвет каде да отида за ФМ ???? мерсиииииии

# 127
Запис и от мен.
Да ви кажа, зелевият сок много ми помогна днес - чувствам се супер!
Не дадох кръв и урина, защото лаб. в Сердика нямала договор със ЗК за изследванията за ХИВ, Васерман и хепатит... Та чаках 2 часа, само за да оставя секрета и се бях побъркала. #Cussing out
За кг. - аз до тук съм май + 1,5 - 2 кг. Първият път качих 9 кг. Сестра ми, която е супер слаба(около 46 кг.) качи около 20 кила. Та при всеки е относително.
За яденето - сега си ям всичко, което ми се дояде. Първият път не ядях сушени меса, рохки яйца, меки сирена и т.н.; алкохол - пиех само бира 1 - 2 пъти в седмицата и изобщо следвах всички правила. Не съм пушач, правих си гимнастика и ядях здравословно. Плацентата ми беше с 3-та степен на зрялост в началото на 8 месец,пък родих малко бебе(2,470 кг) и водите ми бяха зелени. За сметка на това сестра ми пушеше(което аз лично не одобрявам), ядеше каквото иска и не се боеше хич - плацентата й беше супер в средата на 8-ми месец(2-ра степен на зрялост). Та при всеки е относително.  Crazy
Май доста станахме за ФМ за 06.03!!!!
За кърменето - ние стояхме дълго време в болницата и малкия беше на системи с АБ.Не можа да засуче, а аз от нерви, рев и притеснение изгубих кърмата. Дано сега нещата са различни, но дори и да нямам кърма няма да се ядосвам и да си го слагам на сърцето.
Приятна вечер на всички!

# 128
  • Ispania
,

хахха 9-та е, не 6-та hahaha

Сьс всяка тема все по-кьсно се вклю4вам Crazy.

# 129
Здравейте и от мен

На 06.03 съм на ФМ при Д-р Валентина Мазнейкова , казаха ми че е много добра пък дали е така незнам. Някой за съвет каде да отида за ФМ ???? мерсиииииии

Мими не мога да те намеря в първа страница да видя от кой град си , но за София аз лично имам записан час при доц.Томова ето това е сайтът за клиниката , в която работи http://www.docenttomova.bg/
до колкото знам е добра в работата си

# 130
niya_nicko, в аптеката на бул. Ген Стефан Тошев, до 20-та поликлиника. В четвъртък ще ходя до Цибалаб, която е наблизо, и ще си купя 15 бр. за месеца, пък и аспирина ще си го пия.
И аз не съм доволна от прегледите по ЗК - уж доки е супер добър, а там нищичко не казва, даже и кръвно и кг. не ми мериха мин. път. За това ще си ходя на частно.

# 131
nori4ka87    Потребител    Re: Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

#127Пон., 10 Февр. 2014, 20:45

Запис и от мен.
Да ви кажа, зелевият сок много ми помогна днес - чувствам се супер!

за мен това е истината ! откакто го "открих", дори и да не съм се запекла, на 2, 3 дни си пийвам сутрин по една чашка. важно е също да се внимава какво се яде. Аз ям доста често, но по малко, и всеки ден по една пълна чиния  с киви и портокали  Peace

# 132
Днес се наложи да изпия половинка литър сок, но резултата беше безотказен! Иначе си ям киви, круши, зелена салата, царевица и доста фибри, но..... нищо не помага. Сега поне ще ми е леко да заспя!

# 133
  • Варна
mi_ivanova,
Скрит текст:
съжалявам, че съм те засегнала с поста си за кърменето. Повярвай, нямам проблем да влизам в директни спорове с някой, така, че ако съм искала да отговоря на някой твой пост, директно щях да го направя. В този ред на мисли не съм казала, че искаш да си учиш детето на режим и т.н. За режима на 3 часа го написах, защото още в болницата ще подхванат мамите с този режим, педиатрите също, в т.ч. и родителите също. За изцеждането като критерий за наличие на кърма го написах, защото голяма част от педиатрите и още по-голяма част от майките го прилагат. За нощното кърмене също огромна част от педиатри, майки и родители ще дават мнение да се спира рано рано. Нямам грам проблем с некърмещи майки, такива раждали секцио, пушачки и прочие, ако това си е собствен избор. Уважавам решенията на всеки. Имам проблем с тези, които тръбят, че не са имали кърма и така внушават на новите мами, че кърменето е някакво "чудо". А процента на мами, които наистина не могат, в който изобщо не изключвам да попадаш и ти, е много малък. Постът ми е обобщен отговор на хорското мнение, а не на твой пост. Защото с предната бременност това хорско мнение ми влияеше и ме стряскаше. Исках само да съм в помощ на новите майчета и на тези, които искат да променят лошия си опит.
 Peace Peace Peace

Кърменето, раждането, възпитанието на децата, пушенето - теми табу. Винаги се стига до конфликт, засегнати и т.н. Да си говорим за болежки и пазаруване.   Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 134
  • София
nori4ka, аз пак да питам, че май не видях отговор - в коя аптека си намерила фраксито по 3.70?

---

За и против типовете ехографи не мисля да споря, т.к. не съм лекар. Както споменах в предишния си пост, само цитирах това, което са ми казали АГ-тата, които съм питала.

---

За болничните - ако някоя от вас е осигурена над максималния осиг. праг, трябва да има предвид, че няма да получава 90% от брутно или нетната си заплата по време на майчинството, а 90% от прага.

---
Аз да подхвана една друга по-приятна тема - вие лакирате ли се сега? Четох, че не е препоръчително, обаче днес не се сдържах и съгреших с един маникюр  Embarassed но пък сега се чувствам толкова добрее  Sunglasses Blush

Общи условия

Активация на акаунт