Любов наоколо витае, а ЮЛСКО бебе в корема на мама си играе! Тема 8

• 25 142
  • 725
  •   1
Отговори
# 495
Тя София също повече от 250-600 също не дава. Аз писах, че незнам как се формира тази сума, но е факт. Дали държавата я дава или общината ми е все тая. И детски няма да взема. Нито за първо нито за второ. Абе грозна работа и за какво работя???????

# 496
Значи Категорично го заявявам това с Помощите-жената е получила за второ 2000, в Царево мисля че също беше някаква такава сума

Тази жена е взела държавната помощ за дете,ако е първо 250 лв+общинската помощ за раждане на дете,в случая 2000 лв.Някъде общините дават и по 5000 лв за раждане

Но двете помощи са различни и не трябва да се бъркат.В темата се пита за държавната,защото общинската всяка трябва да си я провери на място.Община Пловдив дава грънци за раждане  Laughing

ееее аз тъкмо щях да питам за Пловдив какво дават  Crossing Arms
А инъче и еднократната помощ ваши и студентската важи. Към момента на раждане няма значение дали си студент или не. Важното е като подаваш молбара да си редовно и детето ти да не е навършило 6 месеца все още.

А инъче коя е тази специалност в Софийския за 350 лв?

# 497
Аз пак да подпитам за масажите там долу  Embarassed , някой правил ли си е такива, за да не получи разкъсвания?  

# 498

Честито Simple Smile  smile3501 . Стискам палци всичко да е наред Simple Smile И стихотворението е страхотно Simple Smile А пък ние чакаме момиченце newsm44  ! Аз в момента съм в Селена заради контракции, но всичко ще е наред на финала. Даже вчера бях на лекцията им в училището за бременни и след нея ни заведоха и в родилната зала. Беше интересно Simple Smile

Ти да не си дето беше по нощница  Simple Smile  ако  да аз стоях зад теб и после те питах като си вътрeшна дали знаеш къде е тоалетната Grinning

[/quote]

хахаха, да , аз съм Simple Smile)))))здрасти и тук Simple Smile

# 499
Ееее колко много сте написали докато се прибера.
Бях на преглед и я имаше 10 мин. я не. Не можа да се види какво е бебето, но поне всичко е в норма каза докторката.
После отидох на БХС. Абе да ви кажа май не трябваше да го правя. До сега си бях супер айляк и си мислех само хубави нещица а сега ми се появи въпроса ами ако...?!? И този докторе дето ми обясняваше каза то всичко е само вероятност. Ем хубаво де... за какъв х*й ми беше да го правя newsm78  И той вика ами ако е висока вероятността се прави амниоцентеза (даже не съм сигурна дали така се казва )  при която има мнооооого малко вероятност да загубим плода. Хубавото обаче било че ако го загубим то наистина имало нещо не наред с плода. Че кое му е хубавото като цяло??? И сега само за това си мисля мама му стара. Вие нали минахте през това повечето. Как се справихте с този род мисли?

Иначе ми подариха една торба с мостри сред които прах за пране Grinning

knick_knack Добра среща на живо Simple Smile

# 500
  • Пловдив
Ооо момичета моля ви само не се карайте. Тук сме сто и кусур момичета, всяка една от нас с различни възгледи и разбирания. Всяка е чела, чула и преживяла различно нещо. Трябва да се уважаваме. От тези спорове смисъл няма. В крайна сметка всяка една от нас сама ще прецени(заедно с бащата) какво да направи за детето си.  Hug

Много си права  newsm10

# 501
 knick_knack и какво стана изписаха ли те вече?

# 502
Ооо виждам,че идеята за студентската помощ набира сила Simple Smile Остава да видим къде най-малко ще платим за един семестър и от септември да записваме Simple Smile)
Иначе тук погледнах аз https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/taksi_i_students … _2013_2014_godina
Оказа се,че за предучилищна и начална педагогика е 340лв и това май е на година,което ако правилно съм разбрала сега на втори прочит на семестър е 170лв:))

# 503
  • Пловдив
Ем хубаво де... за какъв х*й ми беше да го правя newsm78

Чудесен въпрос.Точно заради това не правих БХС и двата пъти.Някакви си статистика не желая.После да ми изкара акъла без причинно.На феталната морфология се виждат доста неща,а на амниоцентеза не бих се престрашила
Моят съвет е забравяш за БХС то и продължаваш да се радваш на живота и бременността  Hug

# 504
  • Пловдив
Бях на преглед и я имаше 10 мин. я не. Не можа да се види какво е бебето, но поне всичко е в норма каза докторката.
После отидох на БХС. Абе да ви кажа май не трябваше да го правя. До сега си бях супер айляк и си мислех само хубави нещица а сега ми се появи въпроса ами ако...?!? И този докторе дето ми обясняваше каза то всичко е само вероятност. Ем хубаво де... за какъв х*й ми беше да го правя newsm78  И той вика ами ако е висока вероятността се прави амниоцентеза (даже не съм сигурна дали така се казва )  при която има мнооооого малко вероятност да загубим плода. Хубавото обаче било че ако го загубим то наистина имало нещо не наред с плода. Че кое му е хубавото като цяло??? И сега само за това си мисля мама му стара. Вие нали минахте през това повечето. Как се справихте с този род мисли?

Аз не съм си правила БХС точно по тази причина за да не го мисля моят АГ ми каза че няма нищо притеснително и ако искам да си направя решила съм само на ФМ да ходя Simple Smile

# 505
Ооо виждам,че идеята за студентската помощ набира сила Simple Smile Остава да видим къде най-малко ще платим за един семестър и от септември да записваме Simple Smile)
Иначе тук погледнах аз https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/studenti/taksi_i_students … _2013_2014_godina
Оказа се,че за предучилищна и начална педагогика е 340лв и това май е на година,което ако правилно съм разбрала сега на втори прочит на семестър е 170лв:))

Ми добре де ние като сме родили вече то може ли?

# 506
knick_knack и какво стана изписаха ли те вече?

Привет, да днес на обяд...вече съм си в нас Simple SmileБлагодаря ти   bouquet

# 507

Аз не съм си правила БХС точно по тази причина за да не го мисля моят АГ ми каза че няма нищо притеснително и ако искам да си направя решила съм само на ФМ да ходя Simple Smile

Мойто доки каза трябва да си направиш бхс еди кога си и понеже четях тука че повечето си правят просто не ми мина през акъла че не е задължително. баси прецаках се

# 508
  • София

хаха, момичета, не се колебайте и записвайте точно тази специалност. Че после да може да запишете децата за ясла (за СФ говоря), че е лудница голяма и трудно се влиза. А ако някой от родителите е преподавател почти 100% детето ще влезе в ясла.

# 509
pleasure далеч съм от мисълта да я завършвам Simple Smile
Avencis
Правото за получаване на еднократната помощ възниква от датата на раждане на детето и/или от датата на записване в редовна форма на обучение на майката.
http://pomosti.oneinform.com/semeini-pomosti/student/

Ако правилно го тълкувам това би трябвало да имаме право.Ама някой по компетентен да се изкаже Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт