Цената на една студентка статия..шега или истина

• 11 646
  • 168
  •   1
Отговори
# 120
Мамасита, гледаш от твоята камбанария.
На човек, на който фантазията му стига до там, че да търси начин да си уреди в живота в бар изобщо няма никаква представа и идея що е това класа от твоя ъгъл.

Разбира се, защото съм успяла да се кача на камбанария.

Иначе това момиче много добре вижда кое е правилното, кой е пътят на точните хора. Тя вижда какво е класа- и активно избира да мине по краткия път, тоест по грешния. Много добре знае какво прави, нейното е хитър и премерен ход да мине по лесната пътечка, уж.

Защото знае, че има позиции, които са недостижими или много трудно достижими.

Такова момиче знае какво е класа, и ако види момиче като мен, ще й проличи: ще злобее, ще ме нарече задръстена монахиня, загубенячка. А тайно може и да завижда, знам ли...

# 121
  • с трима мъже :)
А на мен така ми се ходеше на дискотека ... Sad

И лютеница ми се дояде...

нищо лошо й няма на статията...разяжда те Simple Smile

Joy

# 122
И лютеница ми се дояде...

стига бе, ще те изкарат долнопробна сега Mr. Green

# 123
Мамасита, гледаш от твоята камбанария.
На човек, на който фантазията му стига до там, че да търси начин да си уреди в живота в бар изобщо няма никаква представа и идея що е това класа от твоя ъгъл.

Разбира се, защото съм успяла да се кача на камбанария.

Иначе това момиче много добре вижда кое е правилното, кой е пътят на точните хора. Тя вижда какво е класа- и активно избира да мине по краткия път, тоест по грешния. Много добре знае какво прави, нейното е хитър и премерен ход да мине по лесната пътечка, уж.

Защото знае, че има позиции, които са недостижими или много трудно достижими.

Такова момиче знае какво е класа, и ако види момиче като мен, ще й проличи: ще злобее, ще ме нарече задръстена монахиня, загубенячка. А тайно може и да завижда, знам ли...
Да бе, знае. Според нея, класа е скъпата кола и домашната прислужница. Simple Smile))
Никакъв кратък път не е. Просто път.

# 124
Път към какво?

# 125
  • София
Аз пък не мисля, че с богатия чичко в дискотеката ще намери класа. Пари той може и да притежава, но класа- не. А още повече, че и да е богат, е свидлив, защото вместо да си плати за класна компаньонка, му е по- лесно да зариби нещо срещу две малки питиета.
Де факто тя не си надскача чергата, защото той интелектуално не е с много повече от нея. Тези, които притежават и пари, и класа, не забърсват студентки из дискотеките в Ст. град.

# 126
Освен това- дори и с милионите, целите не са много високи. Общо взето- малко материални удоволствия. Не знам някоя мацка да търси богат чичко, който да я прати в Йейл например. Или да я спонсорира да стане археолог.

Моята цел например е да създам и продължа не просто семейство, а фамилия, от която да почнат да излизат професори, диригенти, композитори и така едно 200 години напред. Ето това вече е класа и богатство- не чантето L.V. или почивка в Тайланд.

Прозаични, мънички цели- макар и лъскавки...

# 127
Скъпата кола и домашната прислужница са вече нещо нормално за голяма част от хората, които имат по - високи доходи, даже не става въпрос за милиони.
Много от мазните, дебелите и богати чичковци си пращат децата, родени често от любовите им през времето, когато не са били богати, в хубави университети в чужбина. Самите те дори и да нямат класа, децата им ще бъдат на много по - различно ниво.

# 128
Път към някакъв мечтан начин на живот. Очевидно филията с л#теница не говори за охолен живот.
Между другото и сред моите колежки имаше златогонки, но нито една не беше толкова тъпа, че да търси жертвите в дискотека. Не знам как ги намираха, но подбираха много внимателно. Simple Smile Единици бяха, разбира се.

# 129
Не знам някоя мацка да търси богат чичко, който да я прати в Йейл например. Или да я спонсорира да стане археолог.
Има, има Simple Smile - докторантура в престижен английски университет + всичко друго Simple Smile.

# 130
Път към някакъв мечтан начин на живот.

Нали се разбрахме, че ако си студент, значи имаш доста отворени пътища вече. Много повече от на 99.98% от човечеството. Ама май се иска не само мечтан живот, а и лесно и бързо постигане на този живот.

Имаше една поговорка- който иска всичко и веднага получава нищо и завинаги.

# 131
Мен са ме възпитали не само да търся мъж с ниво, но и да не си надскачам нивото прекалено, от алчност или гонене на социални позиции. Даже съм изпитвала неприязън към мъже, които много ми лъскавеят и знам, че трудно ще пасна, че искат паркетна лъвица до себе си, не мен самата.

Проблемът не е като се гони твоята класа, а като се гони такава, която е непостижима, в която ще ти е дискомфортно, но само и само да я спечелиш чрез брак.

Казваш, че не гледаш пари, ама и ти не би взела голтак без перспектива. Имаш си критерии, просто не ги признаваш или не ги осъзнаваш.

Аз с първия си брак имах ужасни проблеми с класови различия. Класови, не парични, те имаха много пари, но живееха...странно...

Всъщност с това съм съгласна. Брак между неравни рядко е успешен. Ако жената е висшистка, а мъжът не, ако имат различно отношение към религията, ако са с различно възпитание и култура, ако единият е много по-заможен от другия е много вероятно като отмине бурната фаза на любовта нещата да се скапят. Когато жената висшистка направи кариера мъжът без образование най-вероятно ще изгаря от завист и неудовлетворение. Хеле пък ако е със селско възпитание. Ако жената обича концерти и изискано подредена маса, а мъжът слуша чалга/гледа мач по потник, пърди, оригва се и мляска докато яде ще и опротивее бързо-бързо. Богатият пък все ще натяква, че заради парите са го излъгали. Ако жената държи на постите и религиозните ограничения, а мъжът е против децата да бъдат възпитавани в религиозен дух.... Много може да се пише, но обобщено казано, за щастлив брак трябва двойката да е с приблизително еднакви социално положение, образование, култура, религиозност, възпитание, вкусове...

# 132
Хипотетично погледнато, ако аз изкарвам 2000лв заплата, а на мъжа до мен заплатата е 700лв, не би ми пречило.

На теб не, ама на него... Joy Ще му се скапе самочувствието и самолетът му ще откаже да излита. Или ще почне да се държи грубиянски за да покаже, че е мъж.

# 133
Хипотетично погледнато, ако аз изкарвам 2000лв заплата, а на мъжа до мен заплатата е 700лв, не би ми пречило.

На теб не, ама на него... Joy Ще му се скапе самочувствието и самолетът му ще откаже да излита. Или ще почне да се държи грубиянски за да покаже, че е мъж.
Или ще си намери любовница, за да покаже, че и той е мъж.

# 134
Да, нормално е в университета да се оглеждаш за мъж, даже е желателно....
Да си хванеш мъж от твоя ранг, докато сте млади, да има обич, енергия- какво лошо? Какво да правим в университета, да зубрим и да стискаме кълки? И после на 30 да почнем да се чудим не позакъсняваме ли...

А с това не съм съгласна. В университета (и преди това в гимназията) исках да си имам гадже разбира се и си имах. Но от връзката просто исках да ни е хубаво, да се обичаме и толкова. И никоя съученичка, хващайки си гадже в гимназията, не е планирала това да е връзка, завършваща с брак. Естествено, не сме и стискали кълки, живели сме пълноценно, докато в един момент се окаже, че настоящият партньор е нещо повече от поредна връзка и с него искаме да си останем. Но това при мен и при познатите ми се случваше спонтанно, никоя не е подбирала по списък с критерии кандидат съпруг. И нищо лошо няма в по-дългото гаджосване - нали трябва да се проверят чувствата, интересите, хармонията в секса. С моята половинка се оженихме след като завършихме и вече имахме стабилна работа. Преди това не ни е било зор да подписваме. А пък ако мъжът е толкова тъп, че не се усети, че го бройкат по списък критерии, а не по любов, то за какво ми е такъв мъж???

Цитат
Моята цел например е да създам и продължа не просто семейство, а фамилия, от която да почнат да излизат професори, диригенти, композитори и така едно 200 години напред. Ето това вече е класа и богатство- не чантето L.V. или почивка в Тайланд.

Малее, ти ме уби ooooh! А моята цел е просто децата ми да са щастливи. Ако видя и внуци ще е супер, но не планирам ничие бъдеще в такава перспектива. Може да не ги влече да стават професори, диригенти и композитори, а фермери или наемни работници. Каквото - такова, стига да са щастливи и удовлетворени.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 17:28 от Черна станция

Общи условия

Активация на акаунт