Цената на една студентка статия..шега или истина

• 11 643
  • 168
  •   1
Отговори
# 135
Статията е леко пошла, не много добре написана, малко тенденциозна и не дотам вярна.
Такива момичета има, но те рядко са студентки (дори и в свободнио). Защото ако са студентки знаят добре, че добрия богат чичко няма да го хванеш в дискотека в студентски град.
В дискотеките в студ. град си се навъртат най-обикновени к...ви дошли от село или от кварталите на София.
Често има момичета дето са студентки и си се навъртат по дискотеките оглеждайки се за поредния, но те не го правят с цел да станат нечия богатска съпруга, а просто от любов към "спорта"-и са тотално наясно с нещата. Аз лично познавам такива -бивши мои колежки от университета.
Статията силно подценява интелекта на момичетата. Чак такива глупави студентки да са мнозинството? Айде бе.

# 136
Много от мазните, дебелите и богати чичковци си пращат децата, родени често от любовите им през времето, когато не са били богати, в хубави университети в чужбина. Самите те дори и да нямат класа, децата им ще бъдат на много по - различно ниво.
Гледахме такова синче по "господари на ефира" Синът на цар Киро-принц "забравих му името"
Беше завършил Харвард и го помолиха да каже нещо на английски и той произнесе
"Вери гууд лук ту ю"
Господарите го попитаха колко кила лук?

Нямаш ли си го у гена нивото и у Харвард няма да ти го дадат...
България е жив пример-все ги чакаме синчетата да си дигнат малко нивото ама май няма да ни огрее.

# 137
Път към някакъв мечтан начин на живот.

Нали се разбрахме, че ако си студент, значи имаш доста отворени пътища вече. Много повече от на 99.98% от човечеството. Ама май се иска не само мечтан живот, а и лесно и бързо постигане на този живот.

Имаше една поговорка- който иска всичко и веднага получава нищо и завинаги.
Винаги има "случайно минаващи кокошки", както пишеше в една книга Simple Smile.
Не мога да си представя, че госпожица търсеща по този начин мечтан живот вижда тези възможности.

Имам позната, която завърши доста трудна специалност. Може би по нея няма как да работи, трудно завърши. Дипломата обаче и дава толкова много възможности за работа близка до специалността, при това нелошо платени, че просто се чудиш как не ги вижда. Е не ги вижда. Едно СВ не е пуснала. Нямало да я вземат, ставало само с връзки. Курс по фризьорство щяла да кара Simple Smile.

# 138

Имам позната, която завърши доста трудна специалност. Може би по нея няма как да работи, трудно завърши. Дипломата обаче и дава толкова много възможности за работа близка до специалността, при това нелошо платени, че просто се чудиш как не ги вижда. Е не ги вижда. Едно СВ не е пуснала. Нямало да я вземат, ставало само с връзки. Курс по фризьорство щяла да кара Simple Smile.

Няма как да влезеш в нейните обувки. Щом не ги вижда значи още ги няма на нейния хоризонт и не защото е сляпа, а най-вероятно по много прозаични причини, като една такава причина наистина може да бъде "липсата на връзки".
България е най-връзкарската страна на света. Убедена съм в това. вече имам доста голям професионален опит...

# 139
В много професии, може би връзките са решаващи в Б-я. Момичето, обаче има една от малкото професии, в които да кажем, че може и без връзки /не навсякъде, но има възможности/.
Просто съм убедена (работя в близка сфера), че ако поиска и се потруди, ще намери хубава работа. Не ги вижда възможностите, това е ясно.

# 140
  • Под липата
 Честно казано, целта на статията не е ясен. Сия заподозря лични подбуди, поради неглижиран полов нагон на автора от въпросната студентка, която заслепена от ухаещия на пари и просперитет баровец, се е впуснала във връзка еднодневка и то, забележете  - без да подозира  Rolling Eyes
Смея да се съглася със Сия.
А, иначе, такива моми по света и у нас - много. Общото между тях е едно - ниска култура и лошо възпитание. Напоследък са смущаващо голям брой и лично на мен, това ми предизвиква личен дискомфорт, поради факта, че не са приятна гледка и влияят зле на общият микроклимат. Иначе, все ми е тази - щом ги влече...
 Любопитно ми беше, обаче това, което се случва след статията.  Sunglasses Споменаха се 50+ пи*ки, но аз или съм пропуснала нещо или има заигравка от друга тема  Mr. Green Та, какво за тези 50+ п., а? Simple Smile
 Още нещо, макар и в повечето случаи да не съм на мнението на Мамасита, този път ще я подкрепя. Въпреки прекалено префърцуненият начин на изразяване, желанието непременно да стане ясно колко книги е прочела и колко е начетена ( в което не се и съмнявам, между впрочем ), в повечето написани неща я смятам за права.
 М/у другото, Мамасита, шапка ти свалям, че ти се влиза в спорове, че имаш постоянството да си отстояваш твърденията, макар и непопулярни сред  съфорумците в по голямата им част. Аз, признавам, нямам такива нерви.  

# 141
Статията е обидна за жените, девойките, провинциалистките, студентките, откъдето и да я погледнеш. От друга страна, изкарва на преден план един феномен, който съществува откакто свят светува, но може би е актуален днес повече от преди. Знам ли?
Поне да беше предложил някакво решение автора, като например, да не се допускат до университета момичета от село, по-беднички девойки, девойки не от сой и т.н.; да се забрани употребата на лютеница в студентските общежития, или да се създаде дрес код за дискотеките, и който е обут в лански ботуши, да връща от вратата.

# 142
Много от мазните, дебелите и богати чичковци си пращат децата, родени често от любовите им през времето, когато не са били богати, в хубави университети в чужбина. Самите те дори и да нямат класа, децата им ще бъдат на много по - различно ниво.
Гледахме такова синче по "господари на ефира" Синът на цар Киро-принц "забравих му името"
Беше завършил Харвард и го помолиха да каже нещо на английски и той произнесе
"Вери гууд лук ту ю"
Господарите го попитаха колко кила лук?

Нямаш ли си го у гена нивото и у Харвард няма да ти го дадат...
България е жив пример-все ги чакаме синчетата да си дигнат малко нивото ама май няма да ни огрее.

Не е завършил Харвард, а Кеймбридж. Но само май в мечтите си  Mr. Green
И не говорих за кралски величия от ромски произход. Техният манталитет е много различен, такъв един цигански.  Sunglasses

# 143
  • Насред хаоса
На мен пък ми става едно такова тъжно за мъжете, като чета подобни статийки. Не мога да се начудя как така и откъде накъде на фона на толкова морални и душевно кристални мъже се множат тия проклети неморални жени. Голяма несправедливост. Горките мъже. Подсмрък.

# 144
  • Под липата
... Не мога да се начудя как така и откъде накъде на фона на толкова морални и душевно кристални мъже се множат тия проклети неморални жени. ...

Нали? Всичката класа и морал само в техният пол се е събрала сигурно  Thinking
Но, колкото и да негодуваме срещу двойният стандарт, дами, имам чувството, че никога няма да изчезне. Мъжът спал с 50 жени - егати п*ча, жената с 50 мъже - егати к*вата  Rolling Eyes... Пък може и да не е двоен стандарт, може да е до чиста биология....  Thinking

# 145
  • Насред хаоса
... Не мога да се начудя как така и откъде накъде на фона на толкова морални и душевно кристални мъже се множат тия проклети неморални жени. ...

Нали? Всичката класа и морал само в техният пол се е събрала сигурно  Thinking

Че съмняваш ли се?! Ето, че самият всепризнат автор на статията казва, че ловецът забелязва липсата на морал в момичето. И точно под тоя текст описва ловеца като успял мъж. Ясно, че не му е ясно що е то успял мъж.
Що се отнася до двойния стандарт, мисля, че точно "наглостта" на съвременните млади жени да не му обръщат внимание води до нарастващо недоволство от страна на мъжете, което се излива в подобни морализаторски статии. Които обаче обсъждат морала само на жените.

# 146
  • с трима мъже :)
И лютеница ми се дояде...

стига бе, ще те изкарат долнопробна сега Mr. Green

хаха    bouquet

аз пък каква статия мога да ви избарам за лютеницата............

# 147
  • Под липата
La Sombra, права си. Само, че все ми е тази, чий морал е по нисък. Притеснява ме нивото на общия морал. А той е ужасяващо нисък. А и не само в България. Май е обща тенденция. Да речем, че имам отскоро  наблюдения  Confused
 Понякога, когато попадна в обстановка, която загрозява хоризонта ми и ми докарва пристъп на треска с позив за повръщане, се запитвам - случайно и без да искам ли съм попаднала на неподходяща за моя натюрел сцена или това е тенденция с галопираща градация?
 Аз, да речем, ще намеря начин да не виждам и не чувам неприятните за мен неща, ама детето ми расте и не е цвете в саксия, нали? Тази масовост на нисък морал е плашеща. Дано не звуча като черна станция  Confused

# 148
И лютеница ми се дояде...

стига бе, ще те изкарат долнопробна сега Mr. Green

хаха    bouquet

аз пък каква статия мога да ви избарам за лютеницата............

Давай, давай....много интересно Praynig Simple Smile

# 149
  • Насред хаоса
Именно за общия морал става дума, Рафаела. Само че доста от мъжете не смятат, че за да се вдигне нивото му, трябва участие и от двете страни. Освен да плюят жените, докато в същото време използват тая им "неморалност", друго не правят. В крайна сметка мъжете са тези, които открай време налагат златките и николетките. Какво реват сега?
А за природата - при животните инстинктът е за размножаване. Още не съм видяла животно да ползва презерватив или на лъва да му окапе гривата от ужас, че лъвицата е бременна. Така че и тая теория за човешката мъжка природа и нагон издиша.

Общи условия

Активация на акаунт