2880 лв. накуп за майки-студентки - 13

• 56 419
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
А има ли вероятност да не ти одобрят молбата за тази помощ?  На какво основание?

Ако не отговаряш на някое от изискванията на закона - детето да е над 6мес., да не си студентка, да не си в редовна форма - всичко това към момента на подаване на молбата.

# 91
Баси, хора, аз пак нямам пари. От коя община получихте? Аз от тая умряла Подуянската чакам от ноември.. Или то май университета ми е по-умрял - Медицинския. Направо вече няма да им се и зарадвам като ми ги дадат, те са изхарчени предварително smile3515
Не си сама ... и аз подадох на 06,12,2013 и още нямам нищо. Мои познати родиха декември, даже едната на 24,12,2013 и познайте - вече имат пари. А аз в този голям Пловдивски Университет ще си чакам не се знае до кога. В понеделник отивам да проверя в социалните.

# 92
Баси, хора, аз пак нямам пари. От коя община получихте? Аз от тая умряла Подуянската чакам от ноември.. Или то май университета ми е по-умрял - Медицинския. Направо вече няма да им се и зарадвам като ми ги дадат, те са изхарчени предварително smile3515
Не си сама ... и аз подадох на 06,12,2013 и още нямам нищо. Мои познати родиха декември, даже едната на 24,12,2013 и познайте - вече имат пари. А аз в този голям Пловдивски Университет ще си чакам не се знае до кога. В понеделник отивам да проверя в социалните.
На мен ми ги дадоха ония ден, ама пуснах жалба и си размърдаха малко дирниците Crazy
Дано ти ги дадат сега и на теб Hug

# 93
Обади се в учебен отдел аз така направих,защото се забавиха 1 месец с отговора

# 94
От социално подпомагане ми казаха, че пращат мейл до иноверситета. В университета ми казаха, че не отговарят на мейли, само на писма. А сега де, какво да правя. Някой има ши който си е взел помощта от УНСС?

# 95
Жалба ще рябва да пишеш, нямат право да те бавят заради това, че Унито не им отговаря

# 96
  • София
получих ги Hug подадох на 6.01

# 97
Здравейте, терминът ми е октомври. В момента съм студентка 2 курс задочно бакалавър. Мисля следващата година да запиша пак задочно....а за 4курс да се преместя редовно обучение. Тогава живот и здраве бебето ще е на 10-11мес. Въпросите ми са:
1. Дали изобщо мога да се преместя редовно обучение само за 4 курс, това позволено ли е?
2. Да приемем че съм 4 курс редовно детето като е на 10-11мес дали ще има проблем, че чак сега подавам документи за тази помощ.
3. Ако не това като цяло значи ли, че сега през лятото трябва да записвам 3 курс редовно?

Благодаря ви предварително!

# 98
Здравейте, терминът ми е октомври. В момента съм студентка 2 курс задочно бакалавър. Мисля следващата година да запиша пак задочно....а за 4курс да се преместя редовно обучение. Тогава живот и здраве бебето ще е на 10-11мес. Въпросите ми са:
1. Дали изобщо мога да се преместя редовно обучение само за 4 курс, това позволено ли е?
2. Да приемем че съм 4 курс редовно детето като е на 10-11мес дали ще има проблем, че чак сега подавам документи за тази помощ.
3. Ако не това като цяло значи ли, че сега през лятото трябва да записвам 3 курс редовно?

Благодаря ви предварително!

За да можеш да получиш тези пари трябва да подадеш документите до 6 месеца от раждането на детето, което означава, че трябва следващият курс да си редовно. А за преместването трябва да видиш какви са условията в университета ти, защото ако не се лъжа за всеки университет са различни.

# 99
miminka_88, за да имаш право на това обезщетение, трябва към момента на подаване на документите да си редовно обучение, а детенцето да няма навършени 6 месеца.
т.е.
2. Да приемем че съм 4 курс редовно детето като е на 10-11мес дали ще има проблем, че чак сега подавам документи за тази помощ. - Да, ще има проблем.
3. Ако не това като цяло значи ли, че сега през лятото трябва да записвам 3 курс редовно? - Да, точно така.

# 100
На мен ми ги дадоха ония ден, ама пуснах жалба и си размърдаха малко дирниците Crazy
Дано ти ги дадат сега и на теб Hug
В социалните ли се пуска жалбата, ако се наложи. Свободен текст ли?

# 101
Да, свободен текст по имейла им и те го завеждат като жалба с номер и дата. И получаваш отговор, като направят проверка. Мога да ти пратя моя, ако искаш да видиш.

# 102
И аз проучвам въпроса със записването Simple Smile, надявам се ако ме устройва да запиша на есен, но ще изчакам да родя първо Laughing

Някой беше питал къде има сега прием Simple Smile в Шуменският университет “Епископ Константин Преславски” -магистърската програма има прием март Wink

# 103
Много благодаря за отговорите сега ми стана много по-ясно. Имам още един въпрос:
Когато съм майка с дете и студентка редовно имам ли право на семестър заверен служебно т. е. да не посещавам лекции изобщо, като няма да мога даже и на 50% присъствие(имам от кого да си взимам лекциите) и пак да мога да се явявам на изпити? И колко семестъра мога да заверявам така?
Благодаря   bouquet

# 104
miminka_88, да, имаш право на служебна заверка - спрямо Правилника на съответния университет. В молбата, която се пуска за служебна заверка на семестъра няма нужда да се попълва каква е причината за неявяването ти на лекции и упражнения.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт