Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 963
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Енгистол не е ли хомеопатичен продукт?

Да. Защо?

# 136
  • в огледалото на живота
Питам ,до сега не съм имала информация за него   bouquet

# 137
А при нас бабата и дядовците, и близките са далече.
И се редуваме двамата и една баба под наем, идва малко танто за кукуригу, но няма как.

# 138
Аз работя от скоро,на половин работен ден и както вървят нещата ще взимам  втори болничен за месец работа.Само 2-мата с мъжа ми сме.Правим големи гимнастики,но не винаги се получава.

# 139
  • вече Пловдив
В началото, когато Бела тръгна на ясла, имах след майчинството да ползвам платен отпуск. Използвах я всичката покрай боледуванията. После се наложи да се преместим в друг град, далече от баби и роднини. Тогава беше пикът на болестите при малката, но тогава аз не работех и си я гледах у дома. След 6 м. започнах работа, тя все още се разболяваше често и тогава мъжът ми си взе 2-3 пъти болничен, за да я гледа у дома. Той все пак е на държавна работа, а моята тогавашна работодателка не признаваше болнични с обяснението: "И аз имам малко дете и се справям, ще се справяш и ти". С тази разлика, че тя можеше да си позвали детегледачка, а аз - не  Confused

# 140
Аз ползвам болнични ,за тоя месец ми се наложи почти 5 дни ,другата седмица пак,като ходим на преглед за сливицата

# 141
  • Once there was a Hushpuppy...
зелените сополи не са за подценяване-наистина Peace-Декстобрин сме ползвали,но от вс третиране на юнака му протече кръв от носа ooooh! ooooh! ooooh!

Момичета,аз имам еден чисто технологичен въпрос /ако е коментират се извинявам/с това често боледуване как успявате да ходите на работа,защото при нас в  момента това е болната тема..ползвам неплатен отпуск,но за др зима ако е с този темп,дано -не Praynig Praynig Praynig Praynig-просто не знам какво ще правим,няма как д аработя 3 дни в месеца ooooh! ooooh!

Взимах винаги болнични, когато се наложи. Редувахме се с мъжа ми, но на последната ми работа взимах доста - забравих да отбележа, че имам предвид от края на Октомври до нач./средата на Април месец - горе долу по 2 пъти в месеца, ако и аз се разболея//а, детето ми е на почти 5г/Налагало се е да взема за него, после аз така да се тръшна, че да взема и за мен. Определено не бяха доволни в работата ми, но на мен детето ми е по-важно. Сега отново съм в къщи и се надявам да се подсигуря работа от в къщи Peace

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 10:05 от Hushpuppy

# 142
  • София
Момичета,аз имам еден чисто технологичен въпрос /ако е коментират се извинявам/с това често боледуване как успявате да ходите на работа,защото при нас в  момента това е болната тема..ползвам неплатен отпуск,но за др зима ако е с този темп,дано -не Praynig Praynig Praynig Praynig-просто не знам какво ще правим,няма как д аработя 3 дни в месеца ooooh! ooooh!
С баба-пенсионерка, болнични и отпуск за мен. Татето е излизал чат-пат в болничен, но мн. рядко.

1-вата година на каката на ясла не можех да ползвам бабата.
И до лятото бях с 30+ дена болничен и ползван отпуск. Добре, че после излязах по майчинство с малкия. Неговата 1-ва година в яслата беше кошмарна - по подобие на 'ходенето' на кака му. Но тук вече бабата го пое.
Сега вече са по-големи и определено се движат добре (пу-пу). Т.е. дори бабата нещо да не може да поеме, аз мен не е проблем да изляза.

# 143
  • София
Аз слава Богу съм в майчинство с малкия, но представям си той като тръгне на ясла как ще е  ooooh! Със сигурност ще се работи от вкъщи, дори и да съм болничен и пак няма да са доволни никак, но нямам избор, няма кой да ги гледа.

# 144
  • София
Момичета, на някоя от вас да се е случвала продължителна кашлица след прием на Бронхо-ваксом?

Дъщеря ми направи курс три месеца, като последният прием съвпадна с някакъв вирус (нищо особено, хрема и кашлица, без Т дори). И оттогава вече 3-4 седмици кашля, отделя някакви секрети, без сироп й е трудно да се  изкашля. Според педиатърката й няма нищо, чисто дишане, но на мен ми е трудно да приема, че тази кашлица е "нищо". Други симптоми няма - яде, играе, весела и жизнена е. Днес я заведох на УНГ, защото чувам секрет отзад, но лекарят каза, че е малко, че е бистър, взе за изследване за всеки случай. Вече се замислям и на пулмолог да я водя. Но се чудя дали Бронхо-ваксомът не е дал някакво отражение? На мен лично този вид лекарства са ми правии жестоки проблеми преди години, но аз съм различен случай и не искам да прехвърлям върху детето собствените си проблеми по аналогия.

# 145
Чела съм за разни отзиви за  след Бронховаксом , и ние правихме 3 месечен курс,но кашлица не е имала.

# 146
  • вече Пловдив
Ev_e, явно кашля от някакви секрети. И ние сме правили на 2 пъти 3-месечен курс с бронхо-ваксом, но не се е стигало до тежки кашлици или усложнения.
Заведи детето на лекар, на когото вярваш!  Peace

# 147
Ние сме с температура.Сега се прибрах от работа,тя с баща си,тъкмо и мереше темп.,че и светнали очите38,3.Дадох Нурофен и сега съм  чуденка какво се случа.Какъв е тоя вирус и дали пак не правим някакво усложнение,само хрема има,за сега не кашля.Лекар вече няма,ще чакам до утре,но ми е едно свито.Защо бе,защо нищо не минава само с един сопол,докога..измъчихме се всички?!  Sad

# 148
Извинявай Уми..но според мен не минава поради хаотичното лечение.
Следя темата и съм останала с впечатление, че все нещо му даваш на детето.
При първи симптоми бих започнала с нещо което да подсиля детето: Инфлуцид, Корзалия, Умкалор и каквото и да било друго хомеопатично.
Поради факта че при моя син винаги почва със запушен нос и задни сополи...промивка, чести инхалации, нещо за отпушване на носа : Олинт и подобни. И нещо с изтребване на бацилите дето ще се загнезват във възпалената лигавица: Виброцил, Коларгол.
Ако едва диша. И нещо противоалергично.
Естествено ако не действаме адекватно нещата ще се засилят.
Стискам ти палци.

# 149
Бронхо ваксома при нас не подейства . Не съм доволна .Една седмица след първия курс направи бронхопневмония . Спрях го и нямам намерение да го давам повече .

Общи условия

Активация на акаунт