Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 846
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
 Hushpuppy за вентолина ами то като разделиш денонощието на приемите се получават часовете...дето ти казваш.
Ако са 4 приема то е ясно че няма да ги наблъскаш за 4 часа. А ще се правят през 6 часа.
За дозата зависи...моя син е на 0,2 поради факта че от 0,3 почва да вилнее като пощурял...само дето не виси на лампата. Така че и на 10 и на 20 кг. дозата е една и съща.

ЕмиР на дали е неправилно. Като спец в ларингитите, щото моя друго не кара...като почне пристъп давам Кортикопрепарат и почвам с вентолина...независимо че няма спазъм на дробовете....
И понеже в момента върлувал вирус с ужасна кашлица съм склона да смятам че е това.

# 631
margarit007 за какви билки иде реч ?

# 632
  • Once there was a Hushpuppy...
margarit007 - оценявам мнението ти, както и това че даваме чудесии Peace Така е права си.
Но, бих искала да кажеш какви лекарства са за астматици - имена, ако се сещаш Peace
И, другия момент с билките, също нямам против - но, смятам, че те биха подпомогнали хода на лечението, а не да  предотвратят заболяването. Мое мнение!
Билкови чайове също варя и давам на сина ми и на мен за облекчаване на симптоми Peace

Hope for Two - ами получава се, да но правилото е да се изписва през часове Peace Защото 3-4 приема всеки може да си ги интерпретира както пожелае, особено ако не се е сблъсквал преди Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 12:10 от Hushpuppy

# 633
margarit007  много е хубаво човек ако няма какво да каже по-добре да замълчи.  Peace
Айде да те видя как ще оправиш ларингитен спазъм, дето детето посинява от кашлица и не може въздух да си поеме с билки.
При положение че си е легнал здрав и спазъма започва ей така от нищото в три през нощта.
А колкото до некомпетентността на доктора да те светна, че лично аз съм пила лекарство за епилептици без да съм такъв. Имах ужасно възпаление на нерв със страшна болка. Лекарството ми бе дадено в минимална доза за да се освободи нерва след като една седмица виех като куче и ми сложиха даже и морфин.

Та билки, шумки и глогинки са прекрасно нещо до определен момент.

# 634
Изписа ни едно билково сиропче и след 2 дни на сина ми вече му нямаше нищо.
Хм, чудесно е,че с билкови  сиропчета от два лева ви минават нещата  Peace Но не се учудвай, че все повече деца не могата така  -и ние сме на вентолин през небулайзера - като има спазъм,макар и доста лек - как иначе? Аз въобще не се чудвам на момичетата, че често се прибягва до "тежката" артилерия - страх лозе пази, казали са го хората. Особено тази зима е някакъв ад просто  ooooh! Единственото, което не разбирам, е честото изписване на АБ, но за това и аз съм склонна да виня лекарите, не някой друг. Дано не се случва да видиш как един сопол на следващият ден е минал надолу, в спазъм  ooooh!

# 635
Стигнах до чудесиЙте. Нататък мнението не ме интересува.  Peace

# 636
Е, то и Мукоплант е билков сироп, но сама от живовляк не мога да си го забъркам.

# 637
  • пак там
margarit007, когато си видял детето ти да посинява в ръцете ти, не чудесиИ, ами както казах в предишна тема - и шамански танци ще танцувам, за да не ми се случи това втори път.

А относно билките - и аз съм привърженик на природолечението, но в разумни граници. Защото и билките, като лекарствата, си имат и тъмна страна, нали знаеш?

Hushpuppy, права си, на часове се предписва вентолинът. Просто ми е по-лесно да го разделя на четири в денонощието (или на шест при по-тежки случаи), и така да го запомня. Това, което гледам да спазвам, е да са горе-долу на равни интервали инхалациите. Иначе съм правила инхалации и на спящо дете, голяма гимнастика е .  ooooh!

# 638
Ех как ми се ще и моето дете да се оправяше от билкови сиропчета.
Уви...
Както казаха по-горе "Страх лозе пази"
Радвам се за госпожата с билките и й пожелавам от сърце никога да не и се налагат "чудесиите"

# 639
... и при нас няма подобрение - сега пак премерих Т - 38 .
Ще изчакам и днес, и утре ако е пак така, ще я водя отново на лекар.
Какъв е този нов вирус  ooooh!

# 640
Госпожата с "билките " знае ли ,че всяко лекарство може да се прилага за различни оплаквания.  
Аналгинът ,например ,може да пие за леко  главоболие,но в листовката пише ,че облекчава и силни болки при онкологични заболявания. Така че ако са ви изписали аналгин за обикновенно главодолие,това не означава,че имате онкологично заболяване. Peace
А по въпроса за билките ,при неправилна употреба могат такива бели да станат....че няма смисъл да се обяснява изобщо.

# 641
  • Once there was a Hushpuppy...
Рися, да и аз съм правила докато спи сина ми инхалация с Вентолин Peace
Важно е да го знаят и останалите майки, които правят, че не е задължително да будят детето ако се падне през ноща инхалацията. И в болницата когато бяхме така ни учеха. Важното е да няма пропуск в схемата, да се дава точно през определено време и дори и да спи Peace

# 642
  • София
то точно когато спят са най-ефектевни, защото дишането е дълбоко и равномерно  Peace

# 643
А, и аз забравих да спомена, че,не само, че в определени случаи не помагат, ами при алергични дечица могат доста да навредят билките - да споменавам ли за често препоръчваните инхалации с лайка? Но не на котлона, в инахалатора си слагат лайка, представете си  ooooh!  Аз само мигах на парцали като разбрах за тези инхалации, но някой съвсем успешно може да си реши и да ги пробва...
Margarit, защо изчезна  Rolling Eyes?

# 644
Кога мога да започна да давам Изопринозин ?

Общи условия

Активация на акаунт