Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 858
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Ваня1975, нашата лекарка не е от смело предисващите антибиотици. А и знае, че изключително рядко опираме до тях (всъщност един единствен път преди 3-4 г.), дори и до АБ капки. Плюс, че вече сме се справяли с доказана бактерия без АБ капки и без рецидиви след това. Сега обаче положението за мен не е такова, защото направи усложнение наскоро и хремата е ту я има, ту я няма.

# 616
Благодаря, момичета  Hug
Чакам кръвните и следобяд сме на лекар.
Кашлицата му е просто неописуема.Така не ми се е драл никога.
Пулмикорт и Вентолин правя сутрин и вечер.
За спане на висока възглавница и дума не може да стане, защото просто не може да заспи от това зверско дране.Цяла нощ беше седнал в мен, после в мъжа ми, за да поспи поне малко.

# 617
  • вече Пловдив
Ваня1975, нашата лекарка не е от смело предисващите антибиотици. А и знае, че изключително рядко опираме до тях (всъщност един единствен път преди 3-4 г.), дори и до АБ капки. Плюс, че вече сме се справяли с доказана бактерия без АБ капки и без рецидиви след това. Сега обаче положението за мен не е такова, защото направи усложнение наскоро и хремата е ту я има, ту я няма.
Радвам се, че имате такъв педиатър! Hug С какво ще трепете гадините?

# 618
Радвам се, че имате такъв педиатър! Hug С какво ще трепете гадините?

С Офтакуикс.

# 619
  • София
Карамел, така ви е казала лекарката ли, защото на нас пулмолог ни направи схема за инхалациите, и до колкото знам действието на вентолина трае 4 часа, т.е. ако правите само сутрин и вечер има много малък ефект от него...

# 620
  • пак там
Карамел, нямам спомен колко ти е голямо детето и дали може да отхрачва само, но може би е добре да включите и някакъв сироп за отхрачване  newsm78 При моя син до третата година (когато се научи да изважда храчките) бромхексинът беше задължителен след първите два дни с вентолин.

И аз бих правила вентолинови инхалации четири пъти на ден първите няколко дни, поне при нас това действа, после ги разреждам и постепенно заменям само на физразтвор.

Но аз пък не използвам пулмикорт, така че може би заради това при вас схемата е различна, не знам.

# 621
И при нас Вентолина е 2 пъти на ден.
Все пак броя и дозировката зависи от състоянието на детето. Моя син беше с не сигурен спазъм...та дозировката със сигурност е тая.
И ние от днес сме със сироп. Но с инхалациите отхрачването е сигурно...така че сиропа може само да разкашля още.

# 622
  • около Варна
wild poppy, борете я тази бактерия, аз имам горчив опит с нея, не е никак безобидна и трудно се унищожава.

# 623
Хоп, и аз в темичката.
В петък вечерта малкия вдигна температура /под 38/, но събота и неделя беше с над 39  #Cussing out . Редувах панадол, нурофен, даже веднъж и хексалгин давах. Въпреки това през нощта срещу неделя не падна под 39. От неделя вечерта не е вдигал над 38 и съм давала само беладона. Вчера ходихме до ЛЛ, която каза, че е вирус. Каза да даваме само температуропонижаващи и виброцил за носа. Забравих да кажа, че преди няколко дена имаше лека хрема и никакви други оплаквания.
Сега не е на ясла. Ще си стои вкъщи до края на семдицата.
А за градинските сополи и имунитета... - вчера пред лек. кабинет имаше една майка с дете, на кото до брадата му течаха зелени гъсти сополи, а тя се чудеше дали ще е проблем в петък да го прати на ясла, след като лекарката е дала бележка до края на седмицата  #2gunfire Sick

# 624
  • София
да това е ужасно, предлагам да сигнализираме някоя медия да направи репортаж за това колко нахални родители има, в нашата ясла също се приемат болни деца  #2gunfire Аз като видя сополи които се стичат от нослето и веднага я спирам... чак като се оправи я водя здрава, но на третия ден ми я връщат пак болна, защото някое което не е здраво е кихнало срещу нея и вече я е заразило  ooooh!

# 625
# 626
Рися в подписа ми се вижда - детето ми е на 4.
Нашият педиатър процедира по следния начин:
Когато кашлицата е толкова силна, лаеща и ужасна - първите три дни я подтиска със сироп за подтискане на кашлицата.След третия когато стане влажна, започва със сиропите за отхрачване.
Веднъж беше в отпуска и някакъв лекар, който го заместваше ми предписа отхрачващ сироп при суха, дразнеща кашлица...е няма такова дране, чак до повръщане се стигна.

# 627
  • Once there was a Hushpuppy...
Момичета, чакайте... Stop
Вентолин винаги е изписван за сина ми на часове, не на брой прием Peace
Винаги и педиатърката и пулмолог ни го дават да правим през 8 часа! Вече дозата според килограмите и възрастта на детето.
При нас от 0.02мл. вече сме на 0.03мл. с физл. разтвор Peace

Карамел - Hug а ,правихте ли му снимка?

Забравих да кажа, за Пулмикорт - винаги на 12 часа ми ги предписват Peace Пак - дозата според килограми и възраст на детето.

# 628
  • София
 newsm78 Карамел, а вентолина за какво е? Щото най-вероятно кашля от него....Имам опит с изписан вентолин, без причина и детето се сцепваше да кашля, спрях го и нещата се оправиха....беше си вирусен ларингит и минахме на пулмикорт....с който нещата се успокоиха....Тааа ако вентолина не е изписан правилно/а той се изписва обикновено при спазъм, съмнение за слязла надолу кашлица иначе ефекта е обратен и ако няма причина детето се напъва да кашля поне така ми беше обяснено/ може би оттам идва непрекъснатата кашлица...Ама ти си знаеш...
Вентолина се изпизва на часове зависимост от тежестта на заболяването...т.е на спазъма, на задръстването от храчки, може и на 4 часа, може и на 6 и т.н. Важно е да се спазват часовете и също така след инхалации с вентолин прегледа е безмислен....поне до 6 часа...
wild poppy  дано успеете само с аб капки, но си имай едно наум...тоя стрептокок е гаден...Не знам предишния път каква бактерия сте изолирали, но организма трудно се справя със стрептококи, със стафилокоа вярвам, че е по-лесно, по простата причина, че се активира при паднал имунитет, при стрептококи не е съвсем така и са доста по агресивни бактерии....

# 629
Е, ще се влюча и аз....не издържах като чета какви чудесий давате на децата си. Само да предупредя не осъждам никой всеки сам решава за своето дете. Вярно е, че моя син е вече големичък, но  не беше и толкова отдавна когато му бърсах сополите. Отначало и аз посягах доста към сиропите и т.н., но след като една лекарка за малко да ни обърка детето се замислих- защо си тъпча детето с лекарства? Какво се случи: сина ми имаше кашлица, само това, нито хрема или температура. Заведох го при лекарката, изписа ни лекарства и познайте какво беше учудването ми когато в аптеката, след прочита на рецептата аптекарката ме попита: Колко асматични пристъпа е имало детето и кога е бил последния?-защото лекарствата са за асматични пристъпи- Детето ми никога не е имало такива или подобни проблеми! Извиних се и отказах да закупя въпросните лекарства. Трябваше да се консултирам и с друг лекар. След приятелска препоръка заведох малкия при друг лекар. Разговора ни беше същия както с аптекарката. Доктора беше изумен от некомпетентността на колежката си. Изписа ни едно билково сиропче и след 2 дни на сина ми вече му нямаше нищо. От тази случка първо се доверявам на билките .......в краен случай на лекарите.-и не чакам да му потече от носа, а още докато го усетя че нещо не е наред и варя билките

Общи условия

Активация на акаунт