Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 890
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
само аз си знам какво ми е като се разболее малкия, рухвам тотално /много тежко го преживявам винаги Sad/. пък и не е задължително да я изкара изобщо...пък и като е по големичък, може пък по-леко да мине...сега е на 3г....абе, майчини надежди...
Всички сме така. Hug
С второто нещата вече са по-различни. Hug

# 601
  • вече Пловдив
В детската госпожите ми казаха, че по-добре сега да я изкарал, ама то на чужд гръб и 100 тояги са малко... само аз си знам какво ми е като се разболее малкия, рухвам тотално /много тежко го преживявам винаги Sad/. пък и не е задължително да я изкара изобщо...пък и като е по големичък, може пък по-леко да мине...сега е на 3г....абе, майчини надежди... Praynig

Момичета, Ехиначи и Рибчо ок ли са за засилване на имунитета? Вие какво давате?
Тета, не е успокоение, но наистина има минимален шанс детето да се размине с варицелата.
 Когато моята дъщеря тръгна на ясли в Карлово точно на 2 г. имаха случаи на варицела. Тя ходи 3 месеца и не се зарази. В ОДЗ-то в Стара Загора също изкара половин година, без да се разболее, въпреки че вече имаше варицела в 3-та група. Разболя се най-неочаквано, когато уж карантината бе отменена и уж болестта затихваше  Rolling Eyes След нея се "тръшнаха" децата от почти цялата група... /аз писах, че нашата карантина в ОДЗ-то беше 6 месеца/
В момента давам само клеева тинктура. Преди 3 дни свършихме саностол-а, преди това - инфлуцид и умкалор.

# 602
  • пак там
Да не съм много крайна, но аз бях разочарована от д-р Камел. Беше много по-лесно да му направи дълъг курс с противоалергично (едновременно през устата и капки за нос), да ни убеди да си изхвърлим котката, защото щом имаме котка, значи имаме алергия.

Много по-лесно и изключително невярно, както показаха следващите дни. Беше толкова заслепен от теорията си за алергията, че не погледна ушите, заради които всъщност дойдохме и което споменахме в началото. Слава Богу, те поне бяха добре, но го уточнихме при друг специалист.

Два прегледа в рамките на десет дни - на първия каза, че зиртекът е ок за него (и се учуди, че нямаме домашно животно), на втория, когато отидохме, защото нямаше подобрение - зиртекът бил за бебета, нека пие ксизал (и понеже вече имахме котка - котката рязко се оказа проблем). От ксизала полза нямаше също. Просто защото не беше алергия.

Спрях детето от градина, сиреч остана по цял ден в пряк допир с котката, смених специалиста и лечението (тоест разкарах всички противоалергични лекарства и оставих само лекарство за свиване на сливиците), и нещата се оправиха. Как пък не се увеличи тази алергия при едномесечен близък контакт на детето и котето, м?

Тета, моят син миналата година два месеца беше контактен с варицела (толкова продължи карантината), пътьом забърса един вирус, но от варицела не се разболя. Така че споко! Hug

# 603
Да, сигурно и при нас така ще се проточи карантината....
Не мога вечно да го държа у нас, това е ясно....

Ще го мисля...

# 604
Аз за имунитета давам Превентан(по-слаб вариант на Вобензим).Глюканът не ни подейства,но аз май не го давах достатъчно дълго,пихме го малко повече от месец,но ефект нула.Може би наистина трябва да се взима по-дълго.сега съм се залепила за Превентана и Мултисаностола и се моля да ни се разминава по-леко  Praynig

# 605
  • В две мънички очи...
Да, сигурно и при нас така ще се проточи карантината....
Не мога вечно да го държа у нас, това е ясно....

Ще го мисля...

teta75 не е гаранция е ще я хване варицелата. Преди 3 месеца я изкара моя син - сега е на 3г.Седмици преди да избият пъпчиците беше забърсал вирус с Т, мислехме че е варицелата, но тъкмо отмина вируса и изби варицелата без Т, без каквито и да е признаци, директно обрив. Като изключим че точно на рожденият му ден се случи, мога да кажа че сравнително леко мина;
Иначе в момента започнах да давам пак бронховаксон, като се присетя давам и рибчо, друго не.

# 606
bubka , Ние сме пили Сумамед!На нас добре ни подейства само, дето е много горчив!Но след втрия прием на АБ температурата падна ,а беше към 39 градуса!Ние изпихме 2 шишета!Бяхме болни от ларингит!
Всички болнички бързо да оздравяват! Hug
Ние  вече почти три месеца не сме на градина и засега слава богу сме здравички! Praynig

Само дето детенце иска на градина ,а аз съм егоист и за да съм спокойна, не го пускам!Защото когато се разболее, много  се притеснявам !

Последна редакция: вт, 04 мар 2014, 23:48 от irina_77

# 607
Аз имах кошмарна нощ.
Така не е кашлял сина ми никога.
Точно на 9 секунди.
И това след инхалация с Пулмикорт и Вентолин.
Накрая заспа в мен седнал и на отворена врата на терасата.
Вчера бяхме при педиатъра, пусна му кръвна картина за днес и ще видим какво ще покаже и дали ще пие антибиотик пак .

# 608
irina_77,първата доза снощи малката не я усети колко е горчива.В началото вкуса е сладък,после рязко става супер гаден.Но тя я глътна на екс.Омръзнаха ми тези болести,тези температури ooooh! Докато не се нормализира темп,аз сън не виждам...Лошото е че страшно много болни хора се моткат навсякъде.Не се лекуват по домовете си,а пръскат бацили където могат ама ха Crossing Arms

# 609
  • пак там
Ей сега ще ти обяснят, че така се гради имунитет, сиреч, за твоето болно дете е по-добре да е в близък контакт с тях, и че не може всички болни да си седят по къщите, и те имат право на социален живот.  Mr. Green

# 610
Ахам,големия имунитет с постоянно пиене на лекарства ooooh! Иначе болните ако не могат да се лекуват у дома си,поне да не кихат и кашлят като разпрани без дори да си сложат ръцете на устата или носа Sick Лошото е че срещу грипа  не се създава кой знае какъв имунитет.Повтаря че и потретва в рамките на една зима.Ако се появи следващата зима,хайде наново.

# 611
На нас най-накрая вчера ни излезнаха резултатите от носния секрет (направихме го миналия вторник в лабораторията на поликлиниката) - Стрепрокок пневмоние със средно високо микробно число според лекарката (разисквахме по телефон, че нямам време да вися пред кабинета). Тя се поколеба дали да го трепем изобщо, защото според нея организмът ще се пребори. Да де, но тая хрема от известно време е 5 дни има, 5 дни няма и като добавим и отита от преди няколко седмици, картинката е повече от прекрасна. След 2 флакона Максидекс още не беше спряла напълно. В събота се появи гаден дъх плюс сополи сутрин. А от понеделник няма абсолютно нищо Crazy. И направих една хубава равносметка от последните два месеца , през които има 2 разболявания (едно леко и отита) и реших - ще се трепе Mr. Green

# 612
  • вече Пловдив
Карамел, как сте днес? Мисля, че няма да ви се размине АБ при тази зверска кашлица, но дано не съм права! Бързо оздравяване! Hug
wild poppy, точно така! На оружие... до крак изтребете гадините!  Peace
Не мога да разбера тия педиатри - колебаят се да изпишат АБ капки или орален за доказана бактерия, а смело изписват за доста по-леки симптоми /при вируси/  ooooh!

# 613
  • София
Карамел на колко часа правите инхалации. Ние правихме през 4 часа с вентолин, след 3 дена вече нямаше следа от хрипове и кашлици. После 5 дена пулмикорт само сутрин и вечер  newsm78
слагай го да спи на висока възглавница и да е по-хладно в стаята, даже ако имате овлажнител е добре да е по влажен и студен въздуха, за да не го дразни.   Hug

# 614
Kарамел и моя е с безумана кашлица.
Инхалации с Пулмикорт и Вентолин че вчера имаше лек спазъм. Кашля все едно от петите кърти.
Кръвна картина, CRP, диференциално и утайка - всичко перфектно.
Заключение вирус - борим го с инфлуцид и инхалации.

Общи условия

Активация на акаунт