Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 892
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • вече Пловдив
Мдам, точно от такива "градински сополи" + варицелата преди 2 зими тръгна серията от бронхити  Twisted Evil

# 586
.....
Уми, при вас хубаво ли е времето, че ще водят децата на излет. При нас е едно дъждовно, мрачно и студено  Sad . Как изкарахте нощта, беше се притеснила от плача на детенце?
Абе,2 дни беше топло.Днес пак е около 11-12гр,но е мрачно и подухва и аз патката,понеже видях,че вчера сме единствените с зимна шапка и яке,днес я пратих пролетно,само ботушките и не смених и сега умирам от страх как ще я взема  Confused
Иначе нощта добре мина,но остатъкът от деня не знам как ще е ...Нямам търпение да стане 15ч,да си я взема.
П.П.Той излетът само така му викат...С автобус от градината,до някаква фабрика за свещи ще ходят..

# 587
Ох,аз винаги я пускам с шапка,само днес е с качулка,ама доста голяма и я закарахме и ще я вземем с кола

# 588
Момичета, в нашата ясла има варицела, уж беше до десети март карантината, аз и до тогава си пуснах отпуска, но днес звънях и ми казаха, че от днес още едно детенце се обадило, че е болно... и направо незнам..

Не искам да го пускам и да кара варицелата, намъчихме се с боледувания от началото на годината...ужас направо...

Какво ще ме посъветвате.?

# 589

Ужас! Направо вече не знам как да си опазим децата  Shocked Тази година как не се навърлуваха всякакви гадини  ooooh!
Здравейте майчета!Записвам се при вас след дълга серия на редовни боледувания при моето детенце...Януари беше уж последното ни страдание с гадния грип,а от снощи сме на опашката му.Притеснява ме това че за нула време май е плъзнал към гърдичките.Доки има съмнения,въпреки че детето не кашля.След повторно слушане обаче каза че вероятно не е трахеит(както се осъмни в началото).Малката е с хъркащ нос и температура.Докъм 38 я трая,после я свалям с нещо.Искам да ви питам за Сумамед който ни изписаха(сиропа 100мг).Детето ми го пи преди година и половина може би,но се обрина в последния ден.Появи се съмнение за розеола,така и не се разбра дали е от АБ или е Розеола...Обрива се появи и  мина както е характерно за заболяването.Така де.Сега пак изписаха този АБ,въпреки изразените ми съмнения че обрива може да е от него.Казаха ми да давам противоалергични капки успоредно...Има ли тук детенце на което този АБ да не е понесъл?Доки каза че се понасял добре и е нямала проблеми досега...Притеснява ме също дали всъщност това е грип или друго.Чета за разни шарки,та зная ли.Гърлото е спокойно.

# 590

благодродно завиждам за жокера-"обади се на баба"..майка ми работи,не отказва жената ,но не живеем в един град ище е малко по-трудно,за др баба затварям уста Rolling Eyes

bubka-не сме пили такъв АБ,но защо док не се е вслушал в твоето съмнение,все пак всяко дете е различно,някак под общ знаменател да се поставят"че добре се приема" newsm78..стискам палци

# 591
Момичета, в нашата ясла има варицела, уж беше до десети март карантината, аз и до тогава си пуснах отпуска, но днес звънях и ми казаха, че от днес още едно детенце се обадило, че е болно... и направо незнам..

Не искам да го пускам и да кара варицелата, намъчихме се с боледувания от началото на годината...ужас направо...

Преди около 1-2 седм. зададох същия въпрос  Simple Smile
Тук всички ме посъветваха, че няма смисъл да си я оставям у дома, тъй като карантината може да се проточи с месеци, някой даже спомена, че при тях е продължила 6 мес.
И при нас има, в съседния град по ДГ продължава карантината от м.ноември миналата година.
Така че, ти си прецени  Peace

Да се отчета с нашия преглед днес.
Баща й я заведе, както писах по-рано днес, било е пълно с болни деца. Според педиатъра почти всичките са били по карнавалите в района и най-вероятно от студеното време и въздуха, с който са се надишали им е помогнал да се разболеят  newsm78 . Почти всички с едни и същи симптоми - внезапна Т без други признаци на разболяване. Според нея болестта е тръгнала от гърлото /не сме кашляли, нямаме хрема, гласчето ни е леко предрезняло/.
Да продължаваме с изписания АБ общо 7 дни. Продължаваме и с осцилококцинума  Peace , нищо че е хомеапатично. Изписаното ни лечение било правилно. Ще видим.
От друга майка разбрах, че децата в нашата група днес са били само 10 от общо 22, липсващите били болни  ooooh!

# 592
me4koni,благодаря Hug давам изопринозин,осцилококцинум,коризалия за хремата...Витамини.Хич не ми се иска АБ.Малката доста е боледувала досега,какво не правихме да я закалим,уви.Има няма 2 месец,гръмва с някоя температура и всичко наново Sad Давах 3 месец профилактично изфлуцид,но на 3.я месец накрая хвана грип.Давах профилактично всяка седмица от месец и половина насам осцилокоцинум по 1 глобула, също и прополис за деца.Давам витамини от първата й годинка.Направо съм в потрес.Винаги започваме с хомеопатия първо,но пак така винаги завършваме с химия Tired И всичките боледувания без да ходи на градина.Лепва ги където има много хора,особено по време на епидемии(дори в кварталните магазинчета).Мислех пролетта да я пусна на градина,но не смея.Това ще ни довърши.

# 593
От Сумамед моят син го болеше коремчето...при нас май АБ беше излишен, тъй като май беше вирус - мисля така, защото въпреки АБ, не свали Т три поредни дни....

Иначе хубавото му е, че се пие само три дена по един път - той е с отложено действие, но това пък вероятно значи, че е силен newsm78..абе АБ, хубав няма..

# 594
  • Once there was a Hushpuppy...

Напълно те разбирам с боледуванията - и ние така тази зима, както и маналата Tired
Но, по-добре да я изкара колкото се може в по-ранна възраст.
Тя, варицелата не се кара особено тежко, даже при някои дечица минава сравнително леко.
Проблемът е после, след като оздравее пада имунитета много.
И ще е хубаво да го задържиш поне 2-4 седмици/особено както казваш, че ти е боледувал/, за да може да избегне следващи заразявания с вируси от градината Peace Да си почине, да се възстанови напълно.

# 595
Ох, ами то 2-4 седмици след варицелата - няма кой да ми го гледа, освен аз. Значи пак да пускам отпуска....

То по-добре да не го пускам още 2 седмици, отколкото да го пусна, да се зарази и после пак.... #Crazy  с тези отсъствия от работа вече незнам..

Хора, изморих се вече адски много...много негативи от тази ясла, много болести...отчаяна съм....

# 596
  • около Варна
Мънички са още в яслата, лошото е, че много деца и в 1, 2 група продължават все така. Дъщеря ми е предучилищна и има максимум 3 месеца градина за тази учебна година.

# 597
  • София
и аз тук, вече сме на ясла... Днес бяхме на УНГ при доц. Тодоров в ИСУЛ, повече там не искам да стъпя при записан час в 8:30 чакахме 30 мин. Разпитахме всички и всеки който питахме казваше "ами чакайте той е тука, ама къде е не знам".... Накрая се появи млад д-р, прегледа ни и ни постави диагноза "Градински сопол"... Честите боледувания се дължан на още не изградения имунитет при децата, а тези вируси в градините и яслите са доста упорити и не могат да бъдат изтребени. Така, че дерзайте мами, до училище ще са все болни  ooooh! и все със сополи...  По-чести промивки на носа и повече витаминки  Peace Hug

Аз от ИСУл имам опит със другия доктор Али Камел (мисля, че така се казваше). аз лично съм много доволна от него като специалист и при първи симптоми на градински сопол тичкам при него. Педиатъра ни се издъни и вече вяра му нямам. та значи този доктор много внимателно ни разпитва всеки път за симптомите и разни други въпроси. Преглежда много обстойно и всеки път (слава богу) предписва правилното лечение. Първият път като отидохме с проблем в ушите, ни въртя с въпроси поне половин час докато си изясни цялостната картинка. аз лично съм много доволна от него и работното му време.

# 598
  • Once there was a Hushpuppy...
teta75 - разбирам те, как да не те. За това си седя в къщи...
Ако си го оправила, то наистина го дръж колкото можеш. Нали е бил доста болен зимата, явно има нужда от закрепване Peace

Положително мнение за Д-р Камел Peace

# 599
Hushpuppy благодаря за разбиането Hug..... Всъщност, сигурна съм, че всички пишещи в темичката разбират за какво говоря ...нали проблемите са ни общи...

Да, ще си помисля....дано да свърши тази варицела, и тогава да го пусна...

В детската госпожите ми казаха, че по-добре сега да я изкарал, ама то на чужд гръб и 100 тояги са малко... само аз си знам какво ми е като се разболее малкия, рухвам тотално /много тежко го преживявам винаги Sad/. пък и не е задължително да я изкара изобщо...пък и като е по големичък, може пък по-леко да мине...сега е на 3г....абе, майчини надежди... Praynig

Момичета, Ехиначи и Рибчо ок ли са за засилване на имунитета? Вие какво давате?

Общи условия

Активация на акаунт