Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 895
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Момичета имам питанка.Преди 2 дни ми свърши Ксизала(аз не го давам мн.редовно,имам си едно наум),на всичкото отгоре съм забутала рецептата за новия,но малката тая вечер много рева,цял следобяд не е спряла...не и стига съня в тая градина..Страх ме е,да не ми се разкашля тази нощ,че тя след толкова рев ми прави ларингити.Имам Зиртек,мога ли да дам?Дали ще има ефект?Само за тази вечер.

# 556
  • София
Umi, Зиртек-а си е антихистаминов препарат, защо да няма ефект?
Данчето, бързо оздравяване на мъника. В момента има такъв вирус ли е, грип ли е...Синът ми беше 2 дни непрекъснато с 40 градуса, едвам я свалихме  Sad
Саш, бързо оздравяване и на вас  Hug

Аз мисля малко да си го задържа у дома моят (пак). След вируса, който изкара има някаква остатъчна кашлица. Нищо не му давам в момента и ще се наложи да го заведа до ЛЛ да го прегледа. Иначе нищо му няма, но някак не ми харесва да ми подкашля така  Grinning

# 557
  • пак там
Уми, моят син пие зиртек на капки (ксизалът не му действаше както трябва, а от ериуса получи спазъм). Дозира се по следния начин: килограмите на детето делиш на две и получаваш дневната доза капки. Които също делиш на два приема - сутрин и вечер. Това е по обяснения на УНГ от ИСУЛ.

Имай обаче предвид, че зиртек на капки, отворен, има годност два месеца. След това е просто безполезен.

Момичета, обяснете ми, моля, какво разбирате под остатъчна кашлица?  newsm78 Защото при нас "такова животно нема". Кашлицата винаги означава секрети, стичащи се или загнездили се в дробовете, които трябва да излязат.

Синът ми изкара вирус миналата седмица. В нощта срещу сряда запуши носа, в сряда на обяд вдигна температура, държа я два дена и всичко мина. Но се появи кашлицата, десетина прокашляния за цял ден, която започнах да боря с инхалация и амброксолов сироп, и детето започна да вади страхотни храчки.

Та мисълта ми е, че аз от кашлица се ужасявам. За мен такова нещо като остатъчна кашлица, имам предвид без последствия, няма.

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 22:46 от Рися

# 558
  • София
Рися, моят има едно подкашляне, което в повечето случаи се дължи на стичането на секрети от носа (задна хрема), а не от дробовете. Последния път като го водих на лекар дробовете му бяха абсолютно ОК. 

# 559
  • пак там
А задната хрема и тя ли е остатъчна? Идея си нямаш колко лесно слиза в дробовете (дано не ти се случва да разбереш, де)...

# 560
Ние сме на градина от днес,малката ми се молеше много и я пуснах.

# 561
  • вече Пловдив
Рися, случвало се е след продължително боледуване детето да продължи да кашля по 4-5 пъти на ден, но дробовете, гърлото и носът да са чисти и спокойни. Предишният ни педиатър ми е казвал, че това се дължи на силно раздразнен център на кашлицата в мозъка  Rolling Eyes Минавало е след ден-два без усложнения.
Лисе, честито! Дано устиска по-дълго време здравичка! Peace

# 562
Ваня1975 ,благодаря и аз за това се моля  Hug

# 563
Айде аз пак към тук със сополи и кашлица  ooooh!
Както обикновено.

# 564
Айде аз пак към тук със сополи и кашлица  ooooh!
Както обикновено.

За съжаление пак върлува някакъв гаден вирус.
Преди малко се обадих на педиатъра да запиша час - вдигна ми сестрата, всичко е заето, имало ужасно много болни деца  ooooh!
Ще ни вмести в часовете около 13.30 часа. Съпругът ми ще води малката, да видим какво ще кажа - ще подължаваме ли изписаното лечение, какво ли.
Сутринта беше с Т 37,6 .

Лиси, добре си решила да я пуснеш  Peace Дано няма болни дечица при вас и да си ходи спокойно на градина, и да бъде здравичка  Hug

Уми, при вас хубаво ли е времето, че ще водят децата на излет. При нас е едно дъждовно, мрачно и студено  Sad . Как изкарахте нощта, беше се притеснила от плача на детенце?

# 565
Ух,само като чета и се стресирам...
ще видим днес какво ще е положението

# 566
  • София
А задната хрема и тя ли е остатъчна? Идея си нямаш колко лесно слиза в дробовете (дано не ти се случва да разбереш, де)...
  Рися, попита - отговорих ти каква е ситуацията при сина ми. Благодаря за пожеланията  Peace

# 567
Явно синът ми кара грипът ,който бувално ме повали миналата седмица.Не можех да стана от леглото цял ден ,на следващия си бях добре.Имам още хрема обаче ,вече цяла седмица.
Той е по същия начин.Стичащи се назад сополи и Т.И снощи имаше Т,давох му Панцеф  дозиран от мен.На моя отговорност и умирам от страх сега,но лекарката не си вдига телефона.
Иначе детето е добре ,храни се ,спа спокойно,не кашля грам.Сополи не излизат обаче ,което е кофти.Утре чак ще сме на лекар и ще видим какво ще го правим.
В четвъртък ще е тържеството  в ДГ,как ще му обяснявам ,чче няма да ходи не знам CryСърцето ми се къса,от месец само за това говори ,всеки ден правим репетиция у нас ,ще има да се тръшка...

# 568
Данчето,да оздравява бързо малчо  Hug

# 569
...В четвъртък ще е тържеството  в ДГ,как ще му обяснявам ,чче няма да ходи не знам CryСърцето ми се къса,от месец само за това говори ,всеки ден правим репетиция у нас ,ще има да се тръшка...

Като го заведеш на лекар, попитай дали ако състоянието на детенце се е оправило можеш да го заведеш на тържеството. Доколкото знам, при вирусите заразата е първите три дни, но попитай лекаря, за да си спокойна, че няма да заразите други дечица /и разбира се, ако твоето детенце се чувства вече добре  Peace /.
Бързо оздравяване  Hug

Общи условия

Активация на акаунт