Боледуване на децата ни – тема 13

• 59 901
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
devi4ca ,благодаря ти !

Ами да ти кажа ще я пусна май,одеве се чуха с приятелката си говориха 5 мин по тел и жалната все ме питаше : ще ме пуснеш ли..
та ако се разболее ,поне наистина има кой да я гледа  Hug

# 541
  • вече Пловдив
Честит национален празник, момичета! И аз да пожелая много поводи да се гордеем, че сме българи!

Относно бабите - да са живи и здрави да помагат! Осъзнах колко голямо облекчение са, когато се оказахме на 100-тина километра от едната и на над 300 км от другата, а аз имах спешна нужда от помощ за детето. От тогава си казах: "Нека я глезят, само да са ми под ръка, когато могат да помагат!" А малката много добре осъзнава къде й минават номерата и при бабите се глези на воля. Вкъщи, разбира се, е друга работа...
А майка ми (която беше доста строга с нас със сестра ми) ми е казвала, че внучката й е по-мила от нас  Rolling Eyes...

# 542
Честит празник и от мен!

Скрит текст:
Ама не знаете ли защо бабите и внуците се разбират толкова добре?
Защото имат общ враг и са на един акъл!  Mr. Green

Казано с най-добри чувства, разбира се, страшно доволна и благодарна съм, че мога да разчитам на баба за малкия

# 543
Неблагородно ви завиждам за бабите  Twisted Evil ..хич не се оплаквайте,добри лоши-голяма помощ са  Peace
Днеска първи ден на градина.Прибра се недоспала(тя спи по много),но щастлива..Утре са на излет..Дано издържи по-дълго този път  Praynig
Саш,как е малката?

# 544
След 2 пълни седмици на ДГ,днес синът ми се разболя.Миналата седмица имаше някакви сополи,,но овладяхме положението  бързо.Оттам ли подтиснах аз нещата ,настина ли ,какво стана не знам ,но сутринта имаше 38 Т,водих го на дежурен естествено веднаа му изписаха АБ.Някакъв ,който за пръв път чувам ,сега ще погледна в рецептата  да видя как се казваше.Реших да чакам и да не давам до довечера АБ ,нооооо към 13 часа майка ми ми звънна на пожар да ходя у тях ,защото буквално 10 мин,след като го оставих в добро  здраве,вдигнал 40 градуса Т Shocked Дадох веднага Нурофен ,слагахме оцет ,чорапи и всичко,каквото се сетите.Бях на крачка да ходя в спешното ooooh!
АБ,който ни изписаха не намерих в нито една аптека.На своя глава взех панцеф,най-добре се повлиява от него.Звънях на личната да ми каже как да го дозирам,но тя не вдига.И  сега още не съм дала АБ,косата ми се изправя направо,какво ли ме чака през нощта #Crazy

# 545
Защо му изписаха АБ,какво казаха,че му има?Води го в спешното най-добре или поне звънни се консултирай как да даваш АБ.Дано не е нищо сериозно Hug

# 546
Данчето и според мен в спешното го води

# 547
Заради стичащи се назад сополи и червено гърло.
Ще напирам пак да звъня на нашата лекарка ,че не стига ,че  на своя глава взех друг А Б ,ами не мога и да му го дам.На листовката пише 12,5 кг - 20 кг от 5мл до 10 мл.Той е 18 лг ,мисля ,че 8 мл му се пада ,но без да каже лекар ,не давам нищо.
Изписаният АБ бих дала ,но никъде не можах да го намеря.Днес нали не е работен ден ,мислех ,че само държ.предприятия почиват ,но не .В малките градове винаги има какво да те изненада.
Ceficlor е АБ,Ентитус е сиропа за кашлица.И Назик кидс в носа,това лечение ни изписаха в дежурния кабинет.

# 548
Данчето с трабанчето води го в Спешното  Peace , Т ви е доста висока. Дано бързо се оправи детенце.
Уми, сутринта ние уж бяхме без Т и малко преди обяд пак вдигна. Сега пак сме я свалили, но мисля преди лягане профилактично да й дам панадол /за Т редуваме нурофен и панадол през 4 часа/.
Утре сме на лекар, да видим какъв е тоя гаден вирус. Днес се появи влажна кашлица, но ние от вчера даваме и Хустагил, та не ме е страх че ще слезе надолу /отделно от това сме и на АБ, та някак ми е по-спокойно/. Само дано да смъкнем трайно Т, че много ме е страх от високата.
Относно бабите - нашите и двете работят, та рядко мога да разчитам да ми погледат детето за по няколко часа. Сега съм и с рискова бременност и на легло /от изследванията ми излезе, че поне варицелата съм я карала, та за това да не се притеснявам, въпреки че в ДГ има/ и май таткото ще трябва да си вземе болничен, за да гледа Дара.  Т.е. вече усещам нужда от помощта на бабатие, колко и да не съм съгласна понякога с методите им на гледане.

# 549
  • вече Пловдив
Данче, изобщо не чакай, а отивайте към Спешна помощ! Не се знае какво може да се случи през нощта с тази висока температура  Crazy Не давай на своя глава АБ, не дай Боже да объркаш нещо... Силно стискам палци да оздравее детето! Praynig Praynig Praynig
Саш, в кой месец си? Кой ти помага да се справяш с ежедневните задачки, като си на легло?  Hug

# 550
  • около Варна
Данчето с трабантчето, ако детето е с ангина/червено гърло/ е нормално да вдига висока температура. Кошмарна е тази температура, дано бързо я овладеете.

Относно бабите и аз недеволствам тайно, че твърде много забранени неща се оказват поведение, определено стават по-разлигавени на бабиндом, отколкото в детската градина, но съм безкрайно признателна и на свекърва ми и на майка ми, че ми гледат децата, без тях не бих се справила, кой ще ме търпи на работа с две малки боледуващи често деца, трябваше да си стоя вкъщи поне докато станат втори клас. та да са ми живи и здрави бабите, да ги глезят колкото си искат, нали си имат майка и татко после да викат Laughing

# 551
Саш,сигурно е вирус,за това сте още с температура.Габи при последният вирус освен сополи, изкара  почти 3 дни постоянно с температура.Но все си мисля,че АБ ще повлияе и утре вече ще сте по-добре,а ако не влияе,значи е бил излишен.Във вашия случай е "страх лозе пази",но напълно те разбирам  Hug

# 552
Саш,сигурно е вирус,за това сте още с температура.Габи при последният вирус освен сополи, изкара  почти 3 дни постоянно с температура.Но все си мисля,че АБ ще повлияе и утре вече ще сте по-добре,а ако не влияе,значи е бил излишен.Във вашия случай е "страх лозе пази",но напълно те разбирам  Hug

Ох, така е, Уми ... Като се сетя колко против АБ съм била и на своя глава не съм давала изписан ни ... но докато още кърмех, усещах повече състоянието на малката и взимах по-смели решения. Тази зима съм много разколебана и страхлива ... а и сега не мога да си позволя отново престой в болницата.
Ваня, в самото начало на 7-мия съм  ooooh! Съпругът ми се е заел с всичко - чистене, готвене, обгрижване на малката /аз само я къпя и спим заедно, за да не усеща много липсата ми в останалите занимания/. През седмицата той на работа, тя на градина, всичко ми се пренася до леглото и ... лоша работа...
Само дечицата да са здрави  Praynig

# 553
  • вече Пловдив
Саш, каквото трябва, ще правите, няма как.  Hug Още малко остана...

Днес сутринта моята дъщеря направо ми изкара акъла. Изходи се и излязохме до мола, там се преви от болка в корема, пак се изходи и в тоалетната направо взе да плаче от болка в коремчето (в областта около пъпа). В аптеката ми препоръчаха пробиотик и панадол.  Rolling Eyes Взех набързо един Линекс бейби и веднага й го разтворих. След 10 минути скачаше весела и щастлива... Какво беше това чудо, не знам  Shocked

# 554
Ваня , може нещо от храна да е било.

Данчето да оздравявате.

Саш , ще се справите щом си имате и помощник  Hug

Общи условия

Активация на акаунт