(Пред)пролетHa ... шекерено-бонбонена - ТР ТЕМА 57

• 98 653
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Аше, благодарско за почерпката, и честито за новата каляска... Да си я ползваш със здраве и безаварийно!

# 91
  • Varna
Поздравления за новият жребец, Аше!  superuu

# 92
  • Истанбул
Аше,честита кола!Леко и безаварийно ползване!

Джорди,за Точка .бг бяхме писали преди около месец във фейса.Там Красимир Първанов беше публикувал песента си за Хюррем Султан ,която ми беше изпратена от негова съученичка и кака на моята най- близка приятелка в БГ.Заедно са учили във варненската френска гимназия,даже той се е учил да свири на нейната китара.После той започва да следва медицина и са ни запознавали ,беше близък на моята приятелка,и сега с фейсбук подновихме запознанството си.На срещата по клинична хомеопатия в ИСТАНБУЛ се видяхме,понастоящем той работи като медицински представител на фр,фирма за хомеопатични препарати Боарон.Подари ми новоизлезлия собствен албум *Ботев*булевард.

# 93
  • до вятърните мелници
Хаки, направо ме разби! Смътно си спомням за песента, коментирана във ФБ, но нямам спомен да съм чела за групата...
Е, ако пак имате хомеопатична сбирка на тукашна земя, обади се, аз като един "виден" преподавател по медицински английски ще се опитам да се впиша Simple Smile) Между другото е много радостно че хомеопатията започва да се популяризира и в Турция. Знаеш ли дали са разрешени за продажба вече хомеопатичните лекарства?
Миналата седмица имах работа в една от болниците на Аджибадем, и на излизане чух българска реч отпред. Много мило ми стана...

# 94
  • Varna
От години ползвам хомеопатия и съм много доволна. Тя помогна за проблемите които имах, за разлика от другите лекарства.  Що лекарства смених, нищо не помогна, а тези зрънца ми помогнаха много бързо, въпреки, че се знае, че от хомеопатията резултатите идват по бавно.
Това е при мен, за другите хора незнам как е. Преди време тука в темата имаше такъв разговор....мисля, че миналата година беше newsm78

Как е времето в Истанбул?
Тука при нас вали само дъжд слава Богу. Снощи казаха за снегове и много силни ветрУве, силно вълнение на морето......Дано си остане само така  Praynig

# 95
  • Истанбул
Хомеопатията малко плахо навлиза в ТР.МЕДИПОЛ ЮНИВЕРСИТЕСИ откри 2013 година 3 годишно обучение по класическа хомеопатия.Европейските фирми правят всичко възможно да наложат лекарствата си на турския пазар,но за това  здравното министерство трябва да узакони използването им-процедурата е доста мудна.Към здр,министерство има Комисия по алтернативна медицина,където е застъпена и хомеопатията като вид алтернативно лечение.Едва на този курс,проведен преди 2 седмици председателят на комисията разбра разликата между класическа и клинична хомеопатия.Лектори бяха Председателят на Френската Асоциация по клинична хомеопатия и лекари хомеопати от БГ-ЧЛЕНОВЕ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ШКОЛА ПО КЛИНИЧНА ХОМЕОПАТИЯ.На мен ми беше изключително интересно,май догодина ще трамбовам пътищата към БГ .Срещата беше 2 дни ,бяха застъпени интересни теми.Втория ден даже превеждах лекцията на проф.Людмил Пейчев от Пловдивския МЕД.Университет,защото лекторите поднасят материалите си на български.Надявам се ,че се получи добре,нищо ,че бях осведомена едва в 9 часа вечерта,като първия ден *благодарение *на превода на др.тема-също много важна и поднесена чудесно,на учениците им стана адски досадно .Ние ,които разбираме бълг.останахме очаровани,другите ограбени.

# 96
  • до вятърните мелници
Хаки, пиши повече! Какви бяха темите по-точно? На теб дадоха ли ти предварително да прочетеш това което ще превеждаш? Ех, може и в "нашия" университет да открият дисциплина хомеопатия някой ден. надявам се по-скоро ...

# 97
  • Истанбул
Джорди,тъй като става въпрос за клинична хомеопатия и занятията бяха свързани с това .Например=Хомеопатия и често боледуващто дете,Хиперактивни деца и деца с намалено внимание-методи за лечение,Хомеопативното лечение и палиативното лечение при терминално болни лица,Хомеопатия и перименопауза,Възможности за лечение на захарен диабет тип2 с  клиничната хомеопатия-занятието ,което аз превеждах,Наркотичната зависимост и особености на хомеопатичното лечение.нА барковизион слайтовете са преведени на турски,но към всеки слайт си има обяснения,начини на разреждане,доста тънки нюанси в лечението,използването на методите на конвенционалната медицина.На мен ми беше оповестено в 9 часа вечерта по мейл,като видели,че темата за терминално болните беше поднесена чудесно,като приказка буквално,подкрепена с много примери с конкретни болни от практиката на лекаря,когото лично познавам от Шуменската МБАЛ,стана проблемно неразбрана и изпълнени с поглед забит в часовника,аджеба кога ще свърши туй мъчение.Затуй преводачите като наша Анджа носят голяма мисия.Както се казва в една турска пословица,че съпругата може да направи мъжа си и везир и на резил,така и тук преводачът може да направи един текст и на везир и на резил.

# 98
Привет на всички   bouquet Редовно ви чета, въпреки, че напоследък сте малко несериозни и не влизате много тук, но аз все  си ви чета. Сега се включвам с една голяма молба към вас. Живот и здраве май месец, ще си имаме бебе, за сега всичко сочи да е момиченце. Може ли да ми помогнете с името, искам да е  турско с буквата А, но същевременно да звучи модерно и красиво? Много се надявам да помагате   bouquet  bouquet  bouquet

# 99
  • Истанбул
Айлин... Hug
За мен това име хем е модерно, хем звучно, хем международно и много, много турско...

# 100
  • Истанбул
Аслъхан,Аслъ,Ада,Алев,Ачелия,Алара,Асуман,Азра.

# 101
  • до вятърните мелници
има едно, пише се AYDA, ако се произнася Аида ще е готино....
иначе на мен ми харесва Асия, или побългарено Азия...
или Алев, но на български няма да звучи много като момичешко.
Ачелия е по-съвременно и по-международно сякаш, както и Алейна или Алмира.

всъщност ето един сайт да си изберете сами - http://www.hurriyetaile.com/bebek-isimleri?C=k%C4%B1z-isimleri&per_page

# 102
Благодаря за предложенията... Мислим още... А Алина турско име ли е, нещо подобно ми се ще да е...

# 103
Здравейте, има ли някоя от вас от Кония, която да е по-запозната с университетите? Като цяло в момента съм в голяма чуденка къде да уча, а тази Турция така ме привлича...  Heart Eyes

# 104
  • Varna
От Коня нямаме човек. Но пък някое от момичетата може въпреки, че не е от там да е запознато с университетите в Коня.
Ти ще си ми явка в Коня за фризьорските салони, че като ходих миналата година там не видях един фризьорски салон на ачик. Таман ще си ги разучила Hug
От сЯ ти завиждам....там едни манжи имааа, че като се сещам сега и преглъщам ли преглъщам. eat А и града е много хубав! Но ти може би знаеш това щом искаш да учиш там.

Общи условия

Активация на акаунт