Слънцето започва да изгрява, сбъднати мечти ни подарява! - Тема 57

• 22 933
  • 801
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Афродита, прекрасна темичка  Peace

Аз първо пиша да се оплача от резултатите си вчера, а после се връщам да ви чета.

Скрит текст:
Prolactin ( Пролактин )   722.00   mIU/l        Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон )   13.49   IU/l   фол. 2.4-12.6
FSH ( Фуликул Стим. Хормон )   7.14   IU/l   фол. 3.5-12.5
Estradiol (Естрадиол)   125.40   pmol/l       фол. 46-607
Progesterone ( Прогестерон )   1.70   nmol/l   фол. 0.6-4.7

Малко по-зле са от хормоните от август месец  ooooh! Пролактина пак е висок, ЛХ-то се е завишило още, съотношението LH:FSH е далеч от правилното. Ендокриноложката ми даде бележка за TSH, TAT и MAT, и също така каза да повторя пролактина. Ако пак излезне висок ще ми дава Достинекс. Ако ТСХ-то не е паднало под 2 ще ми увеличи дозата на л-тироксина. Но мен продължава да ме притеснява ЛХ-то. Това как се сваля не знам  Thinking
Така хормоните ми показват ПКЯ, обаче аз си образувам доминантен фоликул, тестовете за О реагират нормално, БТ се повишава, МЦ си идва в нормален интервал 29-31 дни. Според АГ-то миналата седмица дом. фол., който съм имала се беше спукал. Обаче аз се питам, дали се е бил спукал или просто е започнал да търпи обратно развитие....
Във вторник ще пускам хормоните + кръвна захар, гликиран хемоглобин, холестерол. Хубавото е, че с ендокринолога ще се видим в сряда да решим какво ще правим. Но за останалите неща ще си чакам часа в "Надежда", който е след точно 1 месец.

# 31
Ели,някои са ти височки наистина , лечение има ли ?  Hug

# 32
набързо през телефона да се запиша в темичката.
Моят мижав цикъл спря още снощи, сега само зацапва кафяво. Пътувам за работа и ще мина за тест, въпреки че сигурно ще е отрицателен. Може и до утре сутрин да устискам.
Знам, че е малък шанса да има нещо, имала съм кратки М но никога само два дни, или поне не помня. Симптоми никакви иначе, даже и като ми дойде почти не ме е болял корема.

# 33
Ку ку  Flutter и аз тук  Rolling Eyes дано тази темичка ми донесе така желания  EFP както и на всички момичета  Hug

# 34
Lucy- lou- дано да ни зарадваш с някоя изненадка Wink

# 35
Ах каква сладка тикви4ка ,да я изпапкам направо Heart Eyes..
Ели дано се оправят скоро стойностите ти Hug

# 36
  • София
Здравейте момичета   bouquet.
Афродитка, благодаря за темичката  Hug
Биби, чакам днешното тестче за О.  Wink, да видим насища ли се или не. Още храня надежди, че ще се донасити  Praynig. Аз никога не съм се престаравала толкова с тестовете за О. (да не ям и пия нищо) и пак са си показвали много наситени черти. Гледах само да не ги правя сутрен, а не по-рано от обяд. Даже най-често съм ги правила след 18.00.
Аз ходих днес да си вземам направления за лапарото - за хоспитализация и изследвания. Поолекна ми, че без проблем ми дадоха всичко необходимо. Дано не изскочи нещо непредвидено от изследванията.
За 14.02- тъй като ни предстои съвсем скоро да дадем поне 800 лв. за лапарото (за избор на екип), ще го караме по-икономично на празника Wink. Сигурно просто ще си хапнем у дома с чаша винце и ще си се обичаме  Flutter.
Моли и аз не разбрах в крайна сметка две ли са ембриончетата  newsm78?

# 37
За 14-ти, аз разбирамо няма да празнувам, защото мъжа ми го няма.
Но и да беше тук, ние много, много не го тачим този празник.
Едно време като деца се лигавихме с разни там плюшени и сладки нещица, но с времето някак и двамата не го харесахме този празник.
Ние много си обичаме годишнините и за нас това са големите празници.
Най-много празнуваме сгаджосването ни  Laughing, а в последствие и годишнината от сватбата ни.

# 38
Добро утро Simple Smile и успявам да се запиша в началните странички на новата тема. Наистина е много хубава и цветна. Един от любимите ми цветове е лилавото Simple Smile
 Аз сега ще стегна багажа и към обяд заминаваме за гр. Вършец , в един СПА Хотел. Там ще отпразнуваме навечерието срещу Свети Валентин.Утре се прибираме следобяд и ще продължим с романтична вечеря в къщи- по измислила съм нещо с хубава храна, вино и свещи Simple Smile  Опитваме се всяка година по нещо , дори и малко да го отчетем, просто не самия ден , а това , че се обичаме. Моя мъж си взе отпуска два дни. Пък и днес правим 5 месеца от нашия граждански брак, а утре 5 месеца от сватбата ни / църковния и самото тържество с роднини и приятели/ Simple Smile . Нека има поводи за празнуване и за показваме на любовта Simple Smile
Скрит текст:
поне лелката тази година мие няма на Свети Валентин , че винаги ме изненадва и си оставаме само с виното и топлите гушкания. По миналата година на 14.02 ме изписаха от болницата след като на 09.02 ме оперираха от извънматочната бременност. Но аз бях помолила майка ми да поръча вместо мен торта сърце с надпис "Обичам те. Благодаря ти" и изненадах вечерта моя мъж
Хубаво обичане на всички ви с вашите любими мъже и много бебеправене Simple Smile

# 39
Ех, да му се не знае. Тъкмо кротнах като ми дойде и сега пак на черешата  Crazy
Взех някакъв тест на clear ужким с висока чувствителност, ако има нещо би трябвало да покаже и с по-късна урина... май. Досега само sure check съм правила.

Скрит текст:
дойде ми в понеделник следобед, точно на датата, че и на часа. Мнооооого слабо, но в първия ден винаги съм така
във вторник течеше повечко, но нищо общо с обичайното (втория ден ми е най-тегав по принцип)
вторник срещу сряда - цяла нощ с една тънка превръзка, много слабо
сряда - още по-слабо, следобеда вече беше станало само кафеникаво зацапване, днес - ще видим, но го пиша "бегал"
Ще направя теста, ей-така, за всеки случай без да влагам големи надежди. Само се чудя сега или утре сутрин с първата урина  newsm78
Иначе днес се пада едва 15-16-17 ден след предполагаемата О от предния цикъл, така че е рано за каквото и да е външно проявление.
По ред причини няма как да отида да направя кръвен минимум още седмица, освен ако не ми източат кръв от някоя вена, дето не е по ръцете.

За 14... ние нещо не сме по тея празници, но все пак мисля да скубна по-рано от работа и да сготвя нещо, после романтично ще гледаме обзора на олимпиадата и ще ядем в леглото  Laughing

# 40
Привет  Hug
Нямах възможност да пиша тия дни, трудно ще ви наваксам, не се сърдете ако забравя нещо... но ще се опитам.   bouquet
Мила Афродита, толкова е хубава темата-благодаря ти, дано ни донесе мн радост и късмет!  Heart Eyes
autumn, добре дошла! да оздравява бързо дечко!  Hug Hug
биби, чудна "манджа" си приготвила!  Heart Eyes
молина, браво! Аз разбрах че е едно, др-то е спряло да се развива, има сакче само ...
лисичка, радвам се за малката, нека бъде здрава!   bouquet
рости, мн готин щърЧо! Ние с ММ се чудим нашия къде се е заблеял хаха  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Естлар, радвам се че сте замразили, успех и занапред!   bouquet
руми, ти кога щеше да правиш тестче?  Flutter
манана, ти дечко ли гледаш вкъщи; ох и вие сте като нас "втасали"... То има изглед да си намери др работа, но аз се ядосвам на тъпия ни късмет, както и на гадната държава дет имаме и несигурността за хората в тоя живот, всички знаем какво е  ooooh!... Прегръщам те!  Hug
За линийките, така е, аз даже по-късно тествам.  Peace
sea_flower, изпуснах да се вкл когато трябваше но държа да кажа-не си невидима и се извинявам ако съм те пропускала  Heart Eyes  Hug Hug Hug, мн се радвам че пишете всички, просто понякога нямам възможност да пиша на всички; За болката от новината за бременната позната или колежка (не помня), те разбирам мн мн добре!!!  Hug  Confused Изпитвала съм го, даже това как да го кажеш на мъжа си беше същото при мен, питах се как да му кажа  Sad... Много боли, не си лош човек, просто ни боли защ. мечтаем за свое бебче...  Praynig
таня, успех!  Hug
Shakazull, мн хубаво число!!!  Heart Eyes Hug
kremika,благодаря за закуската,а на манана за хубавото кафе-чудни!  Hug

Ние с ММ не празнуваме СВ Валентин, обичаме празнични дни без повод, не обичам тази еуфория с розите и бонбоните ... И аз като Карамел обичам годишнината от сгаджосването, от сватбата   Heart Eyes Heart Eyes...

ели, гадно за резултатите, стискам палци, др-те да са добри!  Hug   bouquet
Lucy- lou и да не е сутрин, пак може да се тестваш-късмет!  Praynig Peace
Паулинка, голямо гуш за теб и бебчо  Hug

За мен
Скрит текст:
По-добре съм, в крайна сметка пих Монурала; страх ме е да не стане по-зле за това; четох че го изписват при бременни, пък и то може и нищо да няма тоя месец...
Вчера се наревах първо като ме болеше преди прегледа у нас, после вечерта пак ме избиха нервите... Сега съм пък усмихната ... играят си хормоните ми  Crazy Crazy руска ролетка ... ММ ме търпи и успокоява  Blush Mr. Green

# 41
Добро утро Simple Smile

Значи, имам две сакчета, едното е пълно и има мече вътре като тея "Харибо" даже е 1.5 см горе долу колкото тях. Другото сакче нямам никой вътре. Казвали му синдром на изчезващия близнак, така и не се е развило ембрионче. Доктора каза, че с времето ще се смалява въпреки, че сега е 10мм, ама празно. Щяло само да изчезне.
В рода ни нямаме близнаци, което много ме учуди. Моят и той се шашна. Мен пък ме хвана яд, така щях да се зарадвам. Ама как да го убедя, че той си ги е направил, аз съм уникален случай, случва се 1:100 000
Ние сме добре, още нямам корем. Умирам за мандарини, банани и шоколад, понякога и кисело мляко или прясно мляко със зърнена закуска Фитнес финес със шоколад.
Бия си инжекции в томбака през вечер, пия много хапчета, започна много да ми се спи, даже два дни се правих на болна и вардих леглото като мечка съм.
Гади ми се, но не повръщам. Гърдите ми са станали твърди и топчести и имам изпъкнали вени около зърната даже и приличат на кози цицки. Ами като съм коза  Joy
Днес съм много разочарована аз и съм пред голяма дилема. Вече минах едномесечния изпитателен срок на работа и съм на постоянен договор. Уговорката ми със шефа беше през изпитателния срок да съм осигурена на 460лв и да получа 500лв на ръка, а след като стане постоянен ми вдигнаха прага на 560 съм осигурена и да получавам 600лв.
Та днес дойде ред за първата заплата и се оказа, че аз миналия месец съм работила за 400лв и не ми доплати нищо. И като го попитах от другия месец колко ще вземам той смята там какво прави и вика 480лв като махнел данъци осигуровки и т.н Много ме хвана яд, ама полудях! Никога не съм имала толкова ниска заплата.  smile3511
В предната работа бях осигурена на 320лв и като забременях си пуснах два месеца болничен и взех 500 и нещо.
Сега мисля, че ще ми е по далавера да съм болничен и ще вземам май 90% от брутото заплата, която е 560, нали така? Че то май по добре у дома да си стоя!!! Ще вземам 500лв пак и ще си стоя у нас. Вдигнах кръвно аз много се ядосах, ама много. Който е наясно моля да ми обясни ако си пусна болничен за заплашващ аборт, колко пари ще вземам като съм осигурена на 560лв.
За тези, които са пропуснали снимката я прикачам да видите и второто сакче над моето мече... мале така ми спадна настроението като взех някакви тъпи мижеви пари, окей вярно нищо не правя, ама имахме уговорка!!! Той ме видя, че реагирах тъпо, но не го питах нищо. Сега ще си променя държанието аз, не ми пука няма да си тровя здравето. Само да дойде 1- март да влезе в сила това повишаване на прага ми защото още не е повишено и излизам болничен. Вярно ще получа парите чак след 2 месеца, ама ще ми е редовно всичко.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 11:15 от molina_bohemi

# 42
  • София
Моли, има една тема - майчинството счетоводно, там ще могат да ти помогнат с инфо. Иначе съм чувала, че много често второто ембрионче се развива малко по-късно и си наваксва, може и при вас да има шанс  Praynig.

# 43
Успях и аз да се запиша , прекрасна темичка , браво   bouquet Спряха ни тока към 10 и чак сега го пуснаха  ooooh! отивам да сготвя , че обяд дойде. Ние утре надали ще празнуваме , защото аз утре чакам МЦ и ще пътуваме до Варна и най-вероятно ще сме изморени от пътя .  Hug Hug

# 44
Azira_smile ,благодаря ти мила   bouquet

Дано има хубава новина за теб!

Моли ,надявам се вече си по-спокойна   bouquet

Много хубаво жилирано меченце  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт