Отговори
# 510

oт инстаграма на Фахрие Това пансиона  ли е newsm78

# 511
Къде е тук Фериде newsm78  дали не е от Анадола ?

# 512
Приятна вечер на всички!
 Мами, Нериман наистина е пираня, но на нея й трябва мъж, законен, реален, ако е бременна. Не може да си позволи да има бебе без мъж. Кямран в затвора не й върши работа.

Но аз нещо не вярвам да е бременна, пързалят ни. Върнах се да я разгледам как излиза от акушерката. Та ако беше бременна, щеше да тържествува!

Предполагам, че Селим е мъртъв, иначе защо да арестуват Кямран?

# 513
Себи това май е от 5 епизод. Аз в Анадола мисля, че ще е доста по-забулена Simple Smile

# 514
Привет!  Hug
И аз очаквам Фериде да я забулят в Анадола, ама не съм сигурна. Щото този екип все повече европеизира филма. Тези листа от цветенца дето ги хвърляха на годежа дали ги е имало едно време? Малко на съвременна сватба ми приличаше. Wink
Валя, аз съм убедена 1000% че Селим е умрял. Не вярвам да възкръсне след N епизода, много сапунено ще стане.
Все още се чудя каква ще е ролята на новото момиче, ако оставят Кямран  в затвора да по дълго време? Да не е сестра на Селим, ако са решили, че ще ни липсва лудия, да му намерят заместник. Embarassed

# 515
Лити, ето цитираното от Фахрие на български:
Цитат
"Човекът! Какво великолепно творение е той! Колко благороден е с разума си; колко безкрайно богат откъм способности, изрази, движения; колко изумително съвършен в действията си; колко приличен на ангел в своята прозорливост; колко подобен на бог! Върховна красота на света! Венец на всички живи твари! И какво е за мен тази квинтесенция на праха? Той не ме радва…
 И жените също, колкото и да се усмихват те." Хамлет. У. Шекспир.
В интерес на истината тя е пропуснала последното изречение от монолога на Хамлет.  newsm78

# 516
Лити, ето цитираното от Фахрие на български:
Цитат
"Човекът! Какво великолепно творение е той! Колко благороден е с разума си; колко безкрайно богат откъм способности, изрази, движения; колко изумително съвършен в действията си; колко приличен на ангел в своята прозорливост; колко подобен на бог! Върховна красота на света! Венец на всички живи твари! И какво е за мен тази квинтесенция на праха? Той не ме радва…
 И жените също, колкото и да се усмихват те." Хамлет. У. Шекспир.
В интерес на истината тя е пропуснала последното изречение от монолога на Хамлет.  newsm78
Най -вероятнио от феминистки съображения Mr. Green Много се радвам,че освен красива е и доста начетена. Вместо снимка с нацупени устни е качила много интригуваща фотогография. Цитирането на Шекспир също не е много на мода. Хубаво е да има и такива жени Simple Smile

# 517
Това е монологът на Хамлет, в който той  споделя пред царедворците Розенкранц и Гилдернстерн възхитата си от човека, това „великолепно творение”, и ... разочарованието си от обкръжаващите го подобия на човеци.
Хамлет е разочарован от майка си, която се е омъжила за Клавдий твърде скоро след погребението на краля. Разочарования му поднася и красивата Офелия, в която е бил влюбен, защото тя се оказва безволево и покорно на баща си същество в духа на средновековния християнски морал.
Та интересно ми е - Фахрие ни подготвя за действията на героинята си или ... е обхваната от лични съмнения...Най-вероятно - първото, имайки предвид снимката, на която изкачва стълбата на познанието в пансиона... Като чучулига е разперила ръце... Явно предстои отлитане.
Силно и интелигентно присъствие има Фахрие и във филма, и в туитър.  Peace
Абе умните и красиви жени са трудни за обичане...

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 20:45 от Katya_I

# 518
Кате     bouquet
Последното изречение от "Хамлет" ще промени ли смисълът на твоите разсъждения? Интересно ми е.

Цитат
Абе умните и красиви жени са трудни за обичане.
Peace
Фахрие доколкото си спомням е учила и социология. Знае немски и английски. Живяла е в едно друго общество, с други нрави, та това според мен също е причина за "трудна за обичане".

# 519
Кате     bouquet
Последното изречение от "Хамлет" ще промени ли смисълът на твоите разсъждения? Интересно ми е.

Цитат
Peace
Фахрие доколкото си спомням е учила и социология. Знае немски и английски. Живяла е в едно друго общество, с други нрави, та това според мен също е причина за "трудна за обичане".

+1

Без никоя от вас да обидя Фахрие наистина е с друго мислене според мен...Живота в Германия я е научил на много неща...Не знам, но имам чувството, че е самотна в Турция...

# 520
Кате     bouquet

Цитат
Peace

+1

Без никоя от вас да обидя Фахрие наистина е с друго мислене според мен...Живота в Германия я е научил на много неща...Не знам, но имам чувството, че е самотна в Турция...
И аз имам подобно чувство. Освен с мениджърката и и със сестра и, не съм я виждала с други да се забавлява.

# 521

# 522
Уси, ако не беше го пропуснала, щях да съм убедена, че е в ролята на Фериде - разочарована от всички около нея, мъже и жени. А сега съм разколебана. Струва ми се деликатна и много добре знаеща мярката,  до която може да провокира турската общественост. Прави ми впечатлание, че дори  снимката със Синем Кобал (аз тази не я уважавам твърде и никак не разбирам как й е приятелка  Wink) в ресторанта, я е озаглавила "турската кухня". Тя пилотира много внимателно между европейското и турското в поведението си. Учи история в турски университет... Опитва се да не допуска грешката на Мерием и да се впише в реалността. Иска да я приемат и обичат турските зрители (заявява, че няма да живее с мъж преди сватба). И все пак... се усеща, че е различна от повечето там... Не й е лесно...
И директно казано - Бурак като човек ми се струва далеч от нея...
Съгласна съм с всички, които казват, че това е нейната роля, нейният характер. И съм сигурна, че с разнообразната си игра лека полека ... изтиква Бурак встрани, който е еднообразен и предвидим в играта си. В него европейското няма видимо присъствие, еднолинеен е. А м книгата, доколкото си спомням не е така...

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 21:34 от Katya_I

# 523
И аз не виждам допирни точки между двамата. Освен че са красиви един до друг.  Simple Smile

Като прочетох откъса от книгата, който е дала Ан жи   bouquet, забелязах че има дребни детайли, които съвпадат с филма. Разминаванията обаче са ми проблем.  Wink

Като видях този колаж, та се сетих за нещо много важно за мен - много ми харесва музиката във филма.

# 524

Кате , Hug Уси  Hug и аз като вас  си мисля/без да подценявам в никой случай  Бу/ , че са различни и това е много добре за филма.

Играят безумно вълнуващо ,все  едно това е филма на живота им .
Вярваме им ,че Фериде и Кямран  се обичат много. Какво друго ни трябва ,за да следим сериала с удоволствие?

Това за изявите им  в свободното време  може само да ни забавлява и възможност да ги опознаваме още по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт