Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 186
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейтееее  Hug Днес бях при д-р Начев и д-р Златева  Party и при двамата всичко беше добре, хормоните са перфектни както каза Начев, а при д-р Златева видях как бие сърчицето на бебчо, предишния път ми каза, че бие , но не съм гледала ехографа, но днес всичко гледах  Crazy Водя се в 9 седмица, а бебчо върви 10, лентичката ми обаче хич не е вярна явно  ooooh!
Аз също се спасявам от около седмица с тестени неща, принцесите ги обожавам..... добре че съм само 55кг. за сега  Joy
Днес питах д-р Златева кога е БХС и ФМ, тя ще ме праща към 14 седмица на БХС, а ФМ при д-р Стратева ако не бъркам името, първата бременност ме прати при Марков, но сега каза, че Стратева била най-добрата.
Болката от кръста и в десния крак ми е позната, но при мен започна от таза, тази бременност по-рано започва да се разширява. Затова не се притеснавам, мисля, че не е повод за притеснение, но всеки си знае  Peace
Забравих, не са две бебчетата, че нали имаше съмнения  wavey

# 211
Привет, момичета,
вие сте се вихрили сериозно през уикенда Simple Smile едвам ви изчетох. И аз днес бях на хормонални изследвания, всичко е ок според Начев Simple Smile даже малко отиваме в хипер ..., но така било по - добре.
Иначе си се чуствам все така уморена, сутрешното гадене е основно следобедно и вечерно, но слава Богу търпимо. Надявам се вече да преминава. Аз съм на БХС и ФМ на 4 март, тогава би трябвало да съм в 11 + 2, но според гинеколожката бебока върви напред. Надявам се да съм в нормите.
Много усмивки и късмет на всички   bouquet

# 212
Момичета, да ви споделя, днес готвя за първи път от доста време, защото ми се гадеше и днес не ми се догади Simple Smile Другото, което е, гърдите ту ме болят, ту спират да ме болят, при вас получава ли се това? Две сутрини се будя рано да ходя по малка нужда, и докато стана от кревата имам чувството че ще пукна Sad Таз боли, ниско долу ме срязва, даже едната сутрин трябваше да се надигна от кревата свита  Confused Направо е ужасно Sad И това срязване го има и като кихна понякога Sad Сега два три дена не го усещам или много слабо  Cry

# 213

poloni няколко страници по-напред беше писала, че имаш леко отлепване на сакчето. Аз минах през същото преди 2 седмици, с много оскъдно зацапване на два пъти и почти никакви болки, но на ехографа се видя отлепване. Утрогестан 3х2 вагинално, ношпа 3х1 и лежане, без секс, това ми беше предписано. Ходих след 10дни на преглед (като 3 дни от тях лежах, после си тръгнах на работа) и тогава даже видях малкия фъстък да се движи Simple Smile)) всичко беше наред! Ако ти е гадно да пиеш утрогестана, приемай го вагинално, възможно повече почивка и спокойствие! Надявам се всичко да е наред и при теб!   bouquet

Ами утре съм на преглед, та ще видим какво е положението. Аз реално успях да го пия десетина дена, секса и търчането също ги спрях hahaha, така че все се надявам, че ми се е разминало...Стискайте палци!

# 214
Здравейте, дами!

Камъче, аз имах голям страх да не ми препоръчат амниоцентеза, заради вързпастта, но се оказа че отдавна това не е единствено необходимо условия за препоръка. Но тъй като аз все пак исках да се застраховам, защото и мен ме е хванала параноята, че всичко ще е наред, си пуснах неинвазивен ДНК  тест, сега чакам резултатите – от всичко прочетено дават 99% верен резултат, лошото е че не е евтин – най-евтиния вариант е 950 лева. При порожителен тест обаче, пак се прави амниоцентеза за потвърждените. Ако си около 9-10 та седмица мисля че можеш да направиш и хорионбиопсия, но тя е инвазивна и отново, както и амниото, носи риск за плода от окоро 1 на 100 до към 3 на 100, но пък предимството и е, че хорионбиопсията се прави в много ранна бременност
Марчела, за да се направи БХС трябва да има замерена нухалната гънка и разни други мерки по бебетата. Можеби твоят доктор ще ги замери сам и за това не ти е препоръчал фетална. Въпреки тези мерки, ако имаш възможност, според мен е добре да направиш фетална, защото се гледат всички органи на бебетата и да феталната– може да се прави за многоплодна бременност
Марион, радвам се че пак си тук и премеждията са отминали. Мен също ме записаха ЖК днес, което е 12 седмица, и днес пуснах изследванията – не е късно
Каая, амниоцентеза е инвазивна процедура при която с тънка игла през корема се взима околоплодна течност от бебето и се изследват гените му за аномалии – мисля, че се прави след 16 та до 20 седмица. Процедурата носи риск от 1 към 100 загуба на бебето в следствие на манипулацията. След нея обикновенно държат 3 дни в болница на магнезии. Обикновенно при лош резултата от БХС или нухална гънка над нормата пращат майката на амнио. Процедурата не е задържителна и е по избор на майката, запади риска от загуба на плода. Може да се направи и пожелание на майката, без показания, при подис за информирано съгласие

Записах ЖК най-накрая – в Надежда при Димова – тая докторка ми е много симпатична по някакъв начин заради прямотата и – не увърта, не шикалкави– казва ти всичко прямо и откровенно и това ми вдъхва доверие. Пуснаха ми изследвания. Притесни ме обаче че 1 видя малка миома, наистина много малка, която ще следи, каза даже че е толкова малка че може да е следа от контракция. Забравих да питам дали миомата би ми попречила на естествено раждане. Има ли някой от вас минал пре това?
2. каза че шииката ми е почнала да се скъсява – това не ми харесва – ако в 12 та седмица е къса, като нищо понататък ще ме запратят на скрелаж и после лежане – ама ще лежа, не че нямам опит от първото, само да устискам до края

Пуснах си пренаталния ДНК тест за Даун, но не Пренатест – по евтин и също толкова надежден вариант. Нощни очи, мисля, че ти се интересуваше – теста се нарича Harmony, пращат го в щатите, резултати до 10 дни, струва 950 лева.
http://www.ariosadx.com/

Щях и още да пиша, но изкукуригах

Хубава вечер  bouquet

# 215
Въпросче за ходилите скоро при доки: с какъв накрайник ви гледат сега? В четвървък влизам в 12та седмица, а в събота съм на преглед и се чудех.

# 216
Благодаря ви момичета за бьрзите отговори Hug

# 217
Добро утро на всички!
Да, Semplice, там ме регистрираха вчера, при д-р Любомир Христов! Много е внимателен и спокоен, всичко прави както трябва, каквото и да го питаш обяснява! Моя приятелка също ходи при него малко от преди мен и сега ще ходим заедно, очарована съм, много земен доктор, освен това ако нещо не е абсолютно наложително няма да те накара да плащаш за да ти се направи!
А и клиниката е страхотна, нямам думи, все едно си в хотел и всички се усмихват и са много любезни!

# 218
еспа, а къде се прави този тест?
колко ти е скъсена шийката и на какъв ехграф го видяха?

аз имам една конизация още преди първото ми раждане. като бях бременна с дара на всяка фм карах да ми я мерят и беше над средното дълга, но дали сега не мога да очаквам драми не знам...

аз утре съм на лекар и вече нямам търпение Simple Smile

# 219
Здравейте мами,

след дълго мълчание, но съвестно четене на вашите постове, ето ме и мен, вече видяла сърчице. Така е - като съм на ръба на септемврийките - все на опашката ще се влача. Според докторката, термина ми е на 30.09. Следващия ми час е чак за 14.03., когато ще правим ранна ФМ.
Притесни ме до известна степен факта, че не ме насочиха към разни изследвания и не ме регистрираха като официална бременна Simple Smile след съботния ми преглед, но като гледам, не съм единствена (пък и продължавам с утрогестан вагинално, което вероятно пречи на част от стандартните процедури). Бях обаче толкова еуфорична, че си забравих всичките въпроси, другия път - с пищов Simple Smile
Иначе ме "успокоиха", че през идните 3 седмици ще ми е най-лошо. Няма как - ще карам на банички и сън. Дано вече отминават тези симптоми, защото не мога да наваксам после с оправянето на дома, въпреки всичката помощ, която получавам Simple Smile

# 220
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!  Hug

Ние имаме някакви проблеми с домашния Интернет.  ooooh! Уж всичко наред, но го няма никакъв. И сега се пъна с мобилния...  Close

Marion, хихи! Явно любовта към баничките по време на бременност не е необичайна.  Joy Joy
Не е късно да те запише началото на март.  Peace Доколкото мога да сметна, ще си някъде 12-та седмица тогава. Съвсем си е добре. Simple Smile

Камъче, съчувствам, че те мъчат такива чувства. Неприятно е! Доста жени се чувстват по този начин, не си сама. Не че това е особено успокоително де. Simple Smile Надявам се скоро да се пребориш с тези неприятни мисли и да се насладиш на трета прекрасна бременност и на чудесно трето раждане!  Hug

BabyVirgo, добре дошла!
Ако някой иска да бъде добавен до името му лекаря и/или клиниката където се следи, моля да пише, за да го добавя.  Peace

Еспа, благодаря за информацията!  Peace Надявам се теста да е с добри резултати и да се успокоиш.  Praynig Дано скъсената шийка не ти създава проблеми.
На този етап не планирам подобни тестове, интересуваше ме тъй като е нещо сравнително ново, да съм в крак с новостите.  Simple Smile

# 221
Здравейте мили бъдещи мами   bouquet
Колко много страници сте изписали само от последното ми влизане, не мога да насмогна с четенето.
Днес ми беше първата ЖК и видяхме бебо. Лекарката беше много впечатлена колко много се движи  newsm68
Вече сме много големи, цели 2,5см и си имаме крачета и ръчички, какво знаете вие   smile3534,  нищо че приличаме на жабче
Много съм щастлива, последните дни ми минаваха какви ли не глупости през главата понеже нямам никакви симптоми освен зверския глад и болезнените гърди, снощи от притеснение не можах и да спя, но всичко се оказа наред и след 2 седмици сме на БХС.

# 222
selinadi, за клиниката мога само суперлативи да говоря, благодарение на тях и по-специално на д-р Шефкетова сега чакам бебче  Grinning  

Аз също възнамерявам да се следя там, към момента се колебая между Ташков, Цветков и Христов. ФМ ще ми прави д-р Михова, при която обаче май нямам никакъв шанс да се следя, защото при нея е претъпкано.

# 223
Моето раждане в Правителствена болница няма да го бъде. РО ще е затворено до средата на септември  Sad Сега съм в чуденка къде да се насоча. Мисля си за Тина Киркова. Има ли някоя от вас, която е там? При кого се е записала? Как става записването за ЖК? МНого ми е притеснено така. А и като чета колко мами ни оставят напоследък ми става едно свито на душичката  Cry .

# 224
  • София
Megi, аз раждах в "Тина Киркова", но с външен лекар- партньор на болницата. Тази година, ако подпише договор с тях докторката ми, живот и здраве пак там. За държавна болница е ок, не съм станала свидетел на лошо отношение и пр. НО, аз никъде не бих отишла да раждам без избор на лекар, на когото да имам доверие, така че...

Питай, ако има нещо конкретно, че сега не се сещам какво точно да ти кажа.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт