Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 209
  • 759
  •   1
Отговори
# 240
  • ул. "Мечтание"
Дано да си намериш доверен човек.  Peace
Божидар го раждах в Токуда преди 5,5 години. Стигнахме до спешно секцио. Самата операция мина прилично и се възстанових нормално.
Не съжалявам за парите, които дадох, но със сигурност не бих избрала отново същата болница и лекар. Тогава другия "луксозен" избор беше Св. Лазар, а там ми излизаше значително по-солено. А въобще не можех да се прежаля да раждам в държавна болница, битовите условия са ми почти толкова важни, колкото лекарите в дадено здравно заведение. Преди три години на отворените врати в ОБ-Варна издържах едва десетина минути и се изнизах. Беше ми ужасно!  Sick

# 241
  • София
Да, може и да си спестиш тези пари. Да, имам доста познати, които родиха без избор на лекар и са доволни. Да, никога за нищо няма гаранция. И все пак...
Аз лично не бих. Просто ми е много важно да съм с познато лице, да имам доверие, да се чувствам спокойна. Също така- може да се втелявам твърде много по тази тема, но например, не можех да си представя, че като ида да раждам, ще ме "проверят" двама- трима лекари, акушерки, стажанти...  Embarassed А така никой не си "позволи" да го направи, бях си с докторката и мъжа ми, докато накрая не слязохме в операционната, там нещата стават в екип, знаете. Опознах лекарката по време на цялата бременност, и просто вътрешно знаех, че няма да ме "изостави". Та аз дори не бях ходила в "Тина Киркова" преди раждането, след като разпитах д-р Л. как стават нещата като дойде момента (тичам към болницата ли, те ли й се обаждат и тя идва, какво се случва?), и тя ми каза: "-Глупости, никъде няма да ходиш сама, идваш да те прегледам и заедно отиваме", аз изобщо не си направих труда да се запозная с обстановката в болницата.  Embarassed Уж щях да ходя на "Отворени врати", ама ми беше много далече и се отказвах...

Срещу допълнителна сума, и в държавната болница можеш да си докараш прилични условия. Накрая целия масраф излиза почти като в частна.

# 242
Цитат
Ако нямаш лекар, на който да имаш доверие, да се ражда с избор на лекар е по-скоро безсмислено. Няма никакви гаранции, че ще получиш това, за което си платил.
Подкрепям написаното!

# 243
Здравейте, аз съм на 32 г. от Пловдив, първа бременност. Термин около 22 септември.

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 18:22 от MuciM

# 244
  • ул. "Мечтание"
Бели денс за бременни: http://dox.bg/files/dw?a=f4c09eabb5
Линкът ще бъдат активен до: Вторник 04.03.14

Пуснала съм го и във ФБ групата, но знам, че не всички са в нея.

MuciM, добре дошла!  Hug

# 245
Момичета, аз да ви отклоня малко от темата за болниците  Peace Някоя от вас пускала ли си е изследване за листериоза? На мен ми пуснаха токсоплазмоза и там всичко е ок. Обаче чета сега за листериозата и косите ми се изправиха. Чудя се дали да ходя тези дни да се изследвам. Ама може ли за всяко нещо, което прочета и така да се паникьосвам. Не мога да се понасям на моменти. Rolling Eyes

# 246
Добра вечер, мацки!

Елч,  теста правих в Щерев. За шийката – не знам колко е дълга, казаха ми, но забравих  ooooh!, след 2 седмици пак ще ми я мерят. Аз до сега не съм имала проблем със шийката, нямам конизация, и в първият момент не се стреснах, после се размислих. Пък и докато докторката ми я замерваше, мъж ми таман беше изпаднал в шок, защото съм имала миома, а той като чу миома и си помисли тумор и откачи, и почна едно разпитване на докторката, как съм що съм, и сега какво...леле...мале Laughing, викам тоя човек ще го свестявам Simple Smile, та не можах да се вредя с моите въпроси
Меги, дано намериш скоро „твоя” доктор. Последните два пъти – феталната и ЖК то ме гледаха с коремен накрайник на ехографа
Танче, в Марков ранната фетална е 80лева, за запис – не знам, таткото разбира се може да присъства

Първият път раждах нормално с уговорка с доктор, който дори дойде почти навреме Mr. Green. Ама сега си мисля, че ако не беше дошъл, защото закъсня и ме беше поела една акушерка, раждането щеше да ми е 100 пъти по-естествено и ок. Той дойде и се почна – окситоцин, но-шпа, напъвай, бъркай за разкритие Twisted Evil, брррр, с акушерката така хубаво си се разбирахме преди това и така леко вървеше. Сега, ако е дал господ да родя нормално, ще е в Надежда, там избор на екип няма, така че както и при който дойде, поне говорих и разбрах, че толерират естественото раждане имат приспособления и даже можеш да си направиш план за раждане. Звучи толкова хубаво, че не вярвам да стане Mr. Green
vani4ka_84, за листериоза, не съм. Пуснах за токсплазмоза, херпес симплекс и цитомегаловирус, и понеже съм карала явно цитомегаловирус и херпеса имам антитела, ама аз докато стопля, че имам антитела, а не че съм болна, пребледнях и ми прималя 3 пъти. Laughing Та за листерия ще си го спестя както и за всички други неща дето ми хрумнат или прочета за тях или пък чуя. Нещо параноясвам тоя път, направо хипохондрясвам, ще трябва да се взема в ръце или да накарам мъж ми да ме нахока Twisted Evil, белким ми мине, че инак ще взема да умра не от вирус, ами от мозъчна тъпотия Mr. GreenМного ме е яд на мен си

Да споделя, вчера си извадих ПИК в НОИ за коло 5 минути точно, много бързо ми се видя, нямаше никаква опашка

Хубава и спокойна вечер   bouquet

# 247
  • ГО
Добро утро, момичета!
Благодаря на всички за окуражителните думи! Не съм решена напълно за амнио, ама пусто внушение... ooooh! Tired
Тази бременност ми е най-...как да кажа, абе не ми е гот.
Едно ми е изцедено, не повръщам, не ми се гади нон стоп, а сили нямам за нищо. Всичко от гърдите надолу ме боли, всякакви тежки диагнози са ми в главата.  Cry
Какво става с мен не знам. Черва ли е, стомах ли е, бъбреци ли, бебето ли, не знам, всичко ме боли, кошмарно е. Ако от сега се чувствам така, не знам как ще е до края.
Оплаках ви се.

Тези, които са правили вече ФМ, в коя седмица бяхте/сте?
Аз сега съм в 11г.с. и няколко дни. Дали да изчакам за другата седмица или и сега е ок?

# 248
  • София
kama4e, и сега е ок да си направиш ранна фетална+скрининг, и другата седмица също. Прави се м/у 11-та и 13-а седмица.  Peace

Espa, харесва ми как се самоиронизираш.  Mr. Green Дано този път раждането ти се случи по мечтания начин.  Hug Просто ми е любопитно- звучиш като човек, който не оставя нещата на случайността. Не си ли бяхте говорили преди това с доктора как ти си представяш раждането, и как действа той/тя?  newsm78
Аз и в това отношение не мога да се оплача. Дадохме шанс нещата да се случат нормално- без окситоцин, насилствено разкритие, правех си каквото си искам- разхождах се, разтягах се, кекерчех се... Laughing Но, просто нещата не се случиха, след изтичането на водите като се "запъна" да си седи на топло туй бебе и край.  Tired Премислях ги нещата едно известно време след това, но вече не се затормозявам. Каквото било- било. Имам си здраво и прекрасно дете.  Heart Eyes

# 249
ваничка, а всички тези исследвания лекар ли ти ги назначи?

еспа, мерси за отговора!

понеже сте се разприказвали за болнциите да си кажа и аз - споделяла съм ви, че съм раждала в токуда. но и за мен като юлето беше важно да познавам лекарката си. просто характер - обичам да знам какво ме чака, затова и чета, и се информирам. това не ме шашка, успокоява ме.

цялата бременност си следих при една лекарка и тя ме изроди. избрах си я, защото е спокойна. аз съм много притеснителна по натура и за мен някой по-рязък лекар не е ок, само ми образува стрес Laughing и раждането ми мина супер спокойно в това отношение, в момента, в който видях лекарката си изпитах увереността, че всичко ще е наред, въпреки че тоновете на Дара падаха, защото беше с увита пъпна връв. лекарката ми без стрес ми обясни, че е важно да е родя бързо и е добре да дам всичко от себе си, ако дори бях усетила нотка на паника в нея сигурно щях да припадна, а вместо това просто се напънах и на втория напън я родих.

отделно условията и цялото отношение на акушерки и обслужващ персонал бяха просто страхотни, спокойни, без стрес и пренебрежение. да не говорим, че се засякохме с мацка от форума в една стая и 4 дни не спряхме да се хилим  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

а колко много неща научих за грижата за бебето да не говорим. аз не бях виждала бебе на живо дотогава Laughing Laughing Laughing там ме научиха как да го къпя, за какво да внимавам, как да го кърмя, какво да правя, ако се задави и т.н.

иначе казано, да, парите не са малко, но не съжалявам за една стотинка, която съм оставила там! и слава богу, сега нямам дилеми като вас къде и при кого да раждам Simple Smile

# 250
Нощни очи , благодаря ти  Hug

# 251
Елч, от ЖК ми пуснаха редовните изследвания плюс токсоплазмозата, понеже имам котка и ги помолих. Пуснаха ПКК, микробиология, цитонамазка, кръвна група, васерман, урина и въпросната токсоплазма. Всичките изброени изследвания се полагат по здравна каса при регистрация за женска консултация.  Wink

# 252
  • have faith and be patient ..
Мамите от Варна - някой ходи ли в майчин дом за БХС ? И ако да- колко е пакета ,защото никъде в сайта не можах да намеря инфо .Мерси предварително  Peace

# 253
  • гр.Варна
С. Алекс,мисля,че на повечето места цената е близка.Аз ходих при Емин и беше ехограф-40 лв+кръвно изследване-50лв.Общо 90.Мисля,че там някъде варират цените!

# 254
Елч, а може ли да дадеш повече инфо за тази докторка - как се казва, още ли е в
Токуда? И аз си мислех, че ще си родя при докторката от първото раждане, но ме изненадаха много неприятно с ремонта на родилното.

Общи условия

Активация на акаунт