Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 187
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Аз даже обмислям варианта да отида в МД при дежурния да ме види. Нещо от сутринта тези тази болка не ми харесва вече...

# 451
Не е лоша идея. Те са затова тези кабинети. Пиши после какво са ти казали.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 15:56 от megi_zdr

# 452
Semplice, и аз пия прегнакеър още от преди да забременея. Преди пиех прегнакеър кънсепшън, а сега оригинал с омега 3 + неуфолик и дуфастон. За прегнакеър-а не мога да кажа нищо лошо. Нито огладнявам, нито ми става лошо или дразни стомаха, а има всичко необходимо за теб и бебето  Simple Smile така че гласувам за newsm10.
А на Polini ще кажа да се обади на лекаря си или да иде да я прегледат. Така ще се успокоиш поне, че и да седиш в напрежение не е полезно!

# 453
Елч, и аз се учудих защо да не пия Но-шпа – отговорът беше – той няма да ти помогне, по-добре почивай. Това много ме учуди, защото с миналата бременност изпих един завод Но-шпа, ама карай-всеки лекар с разбиранията си. Благодаря за описанието на компреса, нямам извара готова и не ми се хои до магазина, но пък имам прясно мляко, сега на бърза ръка ще си пресека малко извара. Имам и рикота, обаче не ми се клепа за компрес, нея ще си я хапна с малко плодове. Eййй, голямо съм прасе, само за ядене мисля smile3535
Poloni, дано премине тая болка. Пиши като те прегредат
Kathleen , добре дошла, при нас. Леко бременеене и прекрасно раждане ти пожелавам. Според мен е нормално да не те регистрират още – мен ме записаха в 12 седимца. Пуска се кръв, урина, микробиология и цитонамазка
Semplice , аз лично дадох урина следобед, питах ок ли е - ок било – ама знам ли...Витамини още не пия никакви, освен фолиева, но по-нататък ще си вземам от твоите сигурно
Мацки, с предната бременност не съм усещала едно такова бълбучкане съвсем деликатно. Сега го усещам, това бебето ли е? Ниско долу го усещам.  newsm78
И аз усещам същото - бебето е. Другият вариант е да са газове Mr. Green, ама предпичитам да мисля, че е бебето. Става ми едно миличкооо  Hug

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 17:05 от Espa

# 454
Semplice, урината се дава сутрин след като си се измила хубаво, пишкаш малко навън и тогава в колбичката. трябва да се занесе до 30 мин в лабораторията.
моята АГ е твърдо на мнение, че щом изследванията са ок и ти се чувстваш ок не трябва да се пият никакви винатмини и изобщо нищо.

poloni, хич не си единствена... и мен от вчера ме боли и то бая. боли си ме левият яйчник все едно ще ми идва. по идея сега трябваше да ми е овулацията, ама пък чак толкова да ми е стриктен организмът Thinking много се шашкам и аз Sad но засега не мисля да ходя на лекар, може утре ако продължава да й звънна, макар че моето аг твърди, че опасна е болка ниско долу, тази страничната не била товлкова страшна, не можела да направи поразии...

еспа, да кажеш дали е помогнало компресчето и дали тече много с домашната извара, че само това не ме кефи на този компрес...

# 455
Може би това те интересува :
От 1 до 4 г.с. - 1 календарен месец
От 5 до 8 г.с. - 2 календарен месец
От 9 до 13 г.с. - 3 календарен месец
От 14 до 17 г.с. - 4 календарен месец
от 18 до 21 г.с. - 5 календарен месец 
от 22 до 26 г.с. - 6 календарен месец 
от 27 до 30 г. с. - 7 календарен месец
от 31 до 35 г.с. - 8 календарен месец 
от 35 до 40 г.с. - 9 календарен месец

Благодаря ти!

# 456
Сега прочетох всички коментари! Благодаря ви! Страхотни сте!   love001 А иначе аз съм от Пловдив и доколкото разбирам при д-р Даскалов май трябва да се запиша за ранна ФМ, защото явно е добър. Някой знае ли нещо по въпроса?

# 457
Ползвам ето този календар и ми е много удиобен http://www.ladypill.com/calendar.php Завърта се с мишката кръга на датата на последната менструация  Peace
За спокойствието, гледам да съм спокойна, то и да го мисля по-добре няма да стане. Има неща за който се шашкам, но конкретно за ТСХ в Понеделник ще го мисля какво да правя. Не знам ако ми е високо и има опастност от спонтанен аборт дали ще продължа да си карам и колелото. Ще споделя Simple Smile И да си допълня, за да не си помиослите, че съм шматка, все пак нещата ги правя премерено и с разум Simple Smile
И аз си имам свойте моментни слабости -  примерно от няколко дена ми прави, впечатление, че кръвното което от началото на бременността ми е ужасно ниско ми се е нормализирало, гърдите ми се бяха много напрегнали сега са с една идея поомекнали, та се чудя дали всичко е наред и имаше ли такива етапи на облекчение на гадориите, защото по спомен от предната бременност сега тепърва ми предстоят повръщаниците и другите екстри. Момичета, вие как се чувствате?

Изглежда много подробен този календар, но е доста сложен  newsm78, но го разбрах! Simple Smile А кога може да се оповестява новината за бебето тогава след третия лунарен или календарен месец, докога е така нареченият рисков период?

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 18:08 от MuciM

# 458
Според мен до каледарния месец. Това за неспоменаването преди това е от народните поверия, а те надали са в лунарни месеци. Аз съм от Търново и при нас се смята, че трябва веднага да започва да се говори за бебето, а не да се чака 3 месеца. Така раждането щяло да е по-леко и детето щяло да проговори по-рано. Общо взето по различните региони, различни са и вярванията. Според мен и да кажеш, и да не кажеш, ако нещо ще става - не можеш да го избегнеш. Важнити е да мислим позитивно и да вярваме, че някой отгоре ни закриля - бебетата и нас Praynig .

# 459
Здравейте Simple Smile аз съм нова тук, но с много желание и надежда бих искала да се присъединя към вас Simple Smile казвам се Мартина , на 28 съм , от Русе , мисля че би трябвало да съм 11 г.с. и съм определена за 13ти септември и това ми е първа бременност . Страшно съм щастлива от факта, че ще ставам мама, живот и здраве, и ще се радвам да споделям с вас моите и вашите изживявания в тези вълнуващи моменти Simple Smile 

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 19:56 от Martiito

# 460
Момичета, да ви се оплача Sad Прекарах един хубав уикенд с роднини, но този обрив ( не знам дали е обрив) разваляше всичко Sad Под мишниците кожата ми е станала кафява, от време на време сърбяща, постоянно пареща и щипеща Sad Утре ще ходя до личната за направление за дерматолог, ама като знам че ще седя с заядливите старци и с всички болни и ми се реве  newsm45 Чудя се дали да не отида във вторник, защото утре ще са решили всички да се изтипосат там! Мразя да ходя при личната, пълно е с пенсионери, които не спират да се оплакват и ако влезнеш  преди тях, ще те изядат с все парцалите! Гинеголожката ми ми каза да си взема алергозан, и се мажа, има малко подобрение, но малко. В аптеката ми казаха че може организма да ми се е наситил на някоя съставка от лекарствата. Моля се само да не е от фраксипарина, защото него трябва да го взимам до края на бременността. То не беше  хрема, обрив, кихане, което продължава, естествено, сега ми излезе и един хемороид  smile3511 Не знам, да се смя ли, да плача ли  smile3514

Ох, стига съм се оплаквала, исках да пиша нещо на някоя от вас, ама забравих на коя  Joy Пълно ку-ку съм  hahaha

# 461
Мацки, оправяйте се бързо...
Моята имунна система никога не е била толкова слаба, просто не знам как се случи.. Тъкмо ми мина един херпес и се появи друг, на същото място. Започвам активното ядене на мед, тахан и пчелен прашец.

Знаете ли също така в какви случаи се прави изследване за токсоплазмоза и дали се поема от здравната каса. Във вторник май ще ме дупчат 2 пъти - единия път за бхс, а другия за изследванията при гинеколожката - става да дам първо на едната ръка, после на другата или да ги направя в 2 отделни дни?

# 462
Цвети,преди време имах подобен проблем, но кожата освен кафява, се и белеше малко, абе наподобяваше слабо изгаряне от слънцето н.п., придружено със сърбеж. При мен се получи от дезедоранта......мина ми само с мазане с крем здраве, но док ще ти каже , давам само възможно предположение  Wink Дано, ти мине бързо  Peace

Каая, на мен ми се е случвало да давам и от двете ръце,няма проблем да е в един ден, освен ако не ти кажат изрично разбира се....

# 463
Мацки, оправяйте се бързо...
Моята имунна система никога не е била толкова слаба, просто не знам как се случи.. Тъкмо ми мина един херпес и се появи друг, на същото място. Започвам активното ядене на мед, тахан и пчелен прашец.

Знаете ли също така в какви случаи се прави изследване за токсоплазмоза и дали се поема от здравната каса. Във вторник май ще ме дупчат 2 пъти - единия път за бхс, а другия за изследванията при гинеколожката - става да дам първо на едната ръка, после на другата или да ги направя в 2 отделни дни?

На мен токсоплазмата ми я пуснаха с другите изследвания като се записвах на ЖК. Поема се от здравната каса, но аз изрично казах, че искам да ми я пуснат, понеже имам котка. Не че в повечето от случаите заразяването не става от месо и зеленчуци. Кажи, че имаш котка и настоявай да ти я пуснат. Не би трябвало да откажат.

# 464
Цвети,преди време имах подобен проблем, но кожата освен кафява, се и белеше малко, абе наподобяваше слабо изгаряне от слънцето н.п., придружено със сърбеж. При мен се получи от дезедоранта......мина ми само с мазане с крем здраве, но док ще ти каже , давам само възможно предположение  Wink Дано, ти мине бързо  Peace

Сестра ми, ми каза, че и при нея се е получавало същото и при нея от дезодоранта. От два дена не съм се мазала с този от които мисля че е. Но интересното е, че аз съм го ползвала и преди, не е някой експеримент. Аз си ползвам или на Dove или на REXONA, сухи. Защото кожата там по принцип ми е чувствителна и не понася спрей. Ох, дано да е от това, да не е нещо по сериозно. Ама без дезодорант ми е кофти Sad всеки ден си се къпя (естественно, не ставай смешна  Joy ), ама не се ли намажа, ми е кофти.

Общи условия

Активация на акаунт