Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 126
  • 759
  •   2
Отговори
# 555
  • ГО
Бену, много съжалявам, за това, през което минаваш!
Моето мнение е да си направиш амниоцентеза. Не е толкова страшно (така съм чувала), но пък за сметка на това е най-сигурният начин да разбереш дали всичко е ок. Нито на БХС, нито на доктор можеш да разчиташ.
Ти на друг лекар ходи ли, на ехограф гледали ли са те? Друго мнение потърси ли?
Възможно ли е Даскалов да не е замери правилно?
Прегръщам те!  Hug

# 556
Бену,  Hug Hug Hug !
Не се предавай и не се отчайвай! Пиши ни как се чувстваш, за да ти поолеква малко.
Стискам палци всичко да се подреди и да се окаже, че не е имало защо да се притесняваш!  Praynig

# 557
benu7  Hug

Доста изчетох за тая прословута ранна ФМ и БХС. Навсякъде пише, че резултатите от тези изследвания в никакъв случай не са диагноза. Също попаднах на статистика, че дори и при бебета, на които бхс е било лошо, в повечето случаи се раждат здрави и без проблеми. Само не се отчайвай  Confused Че нали знаеш, нервите и отчаянието със сигурност не водят до нищо добро. Какво каза твоят гинеколог, какво те съветва? Иди на второ мнение, за предпочитане в София. Направи си и амниоцентеза. Не знам защо , но имам някакво предчувствие, че ще се окаже, че притесненията са ти напразни  Praynig . Има и нещо друго! По принцип има доста безскруполни лекари, които на общо основание в много случаи дрънкат пълни глупости. Давам ти пример с братовчедка ми, която беше бременна с второто си дете, когато беше на 38г. Още като им каже на лекарите на каква възраст е и веднага започваха да и обясняват колко е опасно, колко болести щяло да има бебето и как щяла сигурно и да роди преждевременно.. а тя им тегли една майна на всичките, износи си бебчето, дори преноси с 1 седмица. Роди се напълно здраво човечето  baby_neutral

Наистина, чуй 2-ро, дори и трето мнение, направи си още изследвания, в други лаборатории и не се предавай така, моля те  Hug

# 558
Направо вече се чудя за какво ли се записах за тея ранни БХС и ФМ ....Имам час за 4 март и като нищо ще го пропусна .... тая тъпа статистика само плаши народа...с първата бременност не съм ходила на никакви такива  изследвания, въпреки, че бях на 30 и си бях толкова спокойна ...

# 559
Здравейте от мен, мами! Как сте днес?
Аз съм в болничен от една седмица, а и покрай последните дни около сватбата нямам време даже да прочета какво сте изписали! Дано всичко върви нормално при всяка от вас!
Имам час за 12 март за БХС при д-р Игнатов в МБАЛ "Надежда" и за 20 март за следващ преглед при д-р Христов! До тогава се надявам всичко да върви нормално и да сме живи и здрави!
Това е от мен, хубав и усмихнат ден ви пожелавам!

# 560
  • София
Benu7, наистина потърси няколко мнения. Ох, дори не знам как да те успокоя!  Hug
с първата бременност не съм правила БХС и ФМ, направих само тая късната ФМ и то от чисто любопитство какво ще видя. Доки сега също ми спомена за БХС-то, но аз отказах, не ми е противоречила, подкрепи мнението ми. С предната бременност толкова четох са това БХС, само ошашкване и с ММ единодушно решихме, че няма да правя.  Naughty
Селинаа, остават още 4 дни до сватбата ви, така ли? Браво на вас, сигурно еуфорията яко те е обзела.   bouquet
Ние живеехме под наем с ММ като се роди детето1 живяхме 1 година след раждането и решихме да правим ремонт при баба му и да ходим там. През това време се пренесохме при майка ми. Седяхме там близо година, докато приключим ремонта, нанесохме се и се започнаха проблемите, няма да влизам в подробности, ама направо изкарах най-кошмарния месец в живота си. Точно тогава разбрах, че съм бременна, от нерви ми ставаше супер лошо на моменти, не ми се ядеше нищо, абе кошмар. На всичкото отгоре малкия се разболя точно тогава от варицела, аз не знаех дали съм я карала и 2 седмици живях в пълен ад. Накрая ми кипна, че оная бабичка тръгна да ме бие с парцала и си хванах багажчето и се върнахме при майка ми. И прилошаването спря и апетитът си ми се върна  Mr. Green Но изкарах най-ужасния месец в живота си. От зор пренесох багажа на детето сама почти, ММ щеше да ме убие като ме видя, ама аз нямах търпение просто да се махна от тая проклетница. Предупредих я, че повече няма да види детето никога, също така не знае, че съм бременна. Та така, сега сме пак временно при майка ми, почистваме жилището, в което живяхме с нашите някога, то си е ремонтирано и готово за живеене. Просто вече сме с едни пари назад и то не са малко парите. Ама както и да е, така е трябвало да стане. Сега до края на седмицата пак се изнасяме и ще сме си самички отново. Просто нямам търпение. Мама много ми помага, ей го сложи там жената два климатика, много ни помага, нямам думи да й благодаря въобще. Та така, за 1 година се пренасяме 4 пъти  #Crazy

# 561
Здравейте  Hug
Включвам се и аз,на 7ми март ще правя БХС ,но не знам дали е толкова наложително,колкото казват. На една позната й излезна ,че има проблем,но детенцето си е живо и здраво вече няколко години.  Wink

# 562
  • ГО
С какъв накрайник ви правиха ФМ? Писна ми с този вагинален, не е ли време да минаваме на коремния?

# 563
  • София
Аз ще съм с вагинален поне до 14 седмица, предния път така бях и засега съм така. Доки на предния преглед в 10 г.с се опита с коремен, ама се зачуди, че бебето било малко и веднага на вагинален и нещата си дойдоха на мястото. Просто съм била с обърната матка  Mr. Green

# 564
  • В царството на мечтите
Аз и за първата бременност и за тази смятал да не правя  БХС и ФМ.

# 565
Даскалов  измери  гънката  няколко  пъти   като  първия  път  беше  2,43мм;след  това  2,57;2,55 мм и  взима  средно 2 ,54  ;а  и  аз  бях  чела  как  трябва  да  изглежда  нормално  тази  гънка  и  как  е  увеличена ;Моят  гинеколог  ме  праща  в София и  утре  съм  при Марков.

# 566
Трьпки ме побиват като  чета за БХС и резултатите .
Аз сьм другата седмица при Димитрова в МЦ Фемина.Дано всичко е ок.Как си запази час за утре при марков.Той  е най добрия ,така че само бьди спокойна .

# 567
kama4e, и на мен ми писна от него. Би трябвало ФМ да е с коремен.
matsutka, и теб значи не е подминала веселата част с родата. Най-добре е "младите да са си отделно". Кофти е това с местенето. Ти не я ли знаеше тази бабичка, че е такава зла? Моят мъж да има как би се пренесъл при моята баба, но тя живее на село и няма какво да правим там. Сега на квартира ли отивате пак? Гледай да не се претоварваш много с местенето. Не е нужно всичко да става за   дни.

# 568
  • ГО
Май ще ида на консултация. Пуснаха водата, чакам моя мъж да си дойде да гледа децата. Дано имам късмет и не чакам много, че при моя доктор винаги се чакаааааа.
Ще пиша, като се върна.
Оффф, сви  ми се корема от притеснение.  ooooh!

# 569
  • София
Меги, дааааа, не ме пропусна и това  Sad
Сега отиваме в апартамента, в който живях с нашите като дете! Той седи празен в момента, защото предстои делба между майка и татко, а той е изгонен от там в момента. Но това нещо ще се проточи доставъв времето и засега вариантът е този.
Знаех я бабичката, ама беше се подобрило положението, казваше ни да отидем при нея, да не даваме пари за наем, и изведнъж започнахме да й пречим доста бързо. Тя е на 93, здрава, прави и зла!!!!
Камамеее, браво за водата. Ти пък сега не се шашкай, защо така да ти се е свил корема. Я се стягай, няма основание за притеснения.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт