Всяка СЕПТЕМВРИЙКА чу сърце, някои дори по две! - тема 2

• 28 140
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро и от мен!  Simple Smile
Ели, честита количка и от мен!  Леко и безаварийно каране по улиците и парковете!  Wink
flapper, моята майка работи и всички влага в детето. Няма много време за обикаляне, но в чужбина онлайн пазаруването е много по-разпространено отколкото у нас. На нея това да купува дрешки, играчки и т.н. за ангелчето на баба й носи голяма радост. Пък и нещата са страшно качествени. Аз от своя страна пък не обичам много да се мотая по магазините, малко като мъж съм в това отношение. Сега чакаме да разберем пола, че баба вече е готова със списъка Wink
kama4e, размерът на сутиена няма връзка с количеството кърма. Дори са ми казвали, че малките гърди дават повече мляко. иди после отговаряй на въпроса "Къде е млякото?" Wink
Цветелина, не се ядосвай заради родата на мъжа ти. По-скоро поговори с него да не допуска повече да правят такива простотии. Коментарите на тази мома са меко казано възмутителни и недопустими. Сега най-важното е да си спокойна, а не да се занимаваш с недораслите коментари на някакви лигли. Ние въобще не сме казвали на роднините на мъжа ми за бебето. Няма и скоро да им кажем. Свекърва ми така и не успя да асимилира факта, че синът й е женен и има дете. Тя и сестра му постоянно се опитват да създават напрежение в нашето семейство - обясняват му, че трябва да крие всичко от мен, че трябвало да се кара с мен и да тропа по масата и др. такива практични съвети за щастлив семеен живот. Добре, че му се отвориха очите и спря да им обръща каквото и да е внимание. Както и да е, да са живи и здрави и да не се срещам с тях скоро  Praynig .

# 541
  • ГО
Елч, именно заради истерията около кърменето ми се ще да знам, че съм направила всичко възможно този път. Иначе и мен, като са ме гледали, са ми казвали, че имам малко млечни жлези, че всичко е мастна тъкан, което от една друга страна е добре.

Каая, мисля, че направленията за бременни са неограничени. Нещо се опитват да те мятат по върбите. Не им се занимава, иначе да лапат парички са първи. Дали не искат да те накарат да си платиш изследванията, пък? Не знам.

# 542
Eли , страхотен избор на количка .Ще останеш доволна  ,убедена сьм .
Jane e най добрата марка за мен . С пьрвото си дете е ползвах 2 год и10м ,не е мрьднала ,но друг модел Слалом про -противно на всички лощи мневния за триколките се оказа идеален вариант,изключително стабилна .
Лек ден на всички . Simple Smile

# 543
  • ГО
На мен май ще ми се размине ходенето на консултация. Спряха ни водата и ако не я пуснат, няма да мога да ида, без да съм се измила. Sad

# 544
Добро утро, момичета  bowuu

Аз май пак се разболях  #2gunfire Тръгна една хрема, едно кихане...  ooooh! Този път взех мерки още като кихнах първия път, надявам се да предотвратя по-нататъшно развитие на гадната настинка. Ама то няма начин  Crossing Arms Във фирмата всички се изредиха да боледуват и естествено никой не си взима болничен  #2gunfire Освен това, защо да си слагаме ръката на устата като кихаме и кашляме? Нали всички сме си "свои" хора и малко забравяме за елементарни обноски  #Cussing out ММ милия толкова ме пази и той взе превантивни мерки, за да не се разболее, но в неговата работа положението е същото - всички болни и никой в болничен  Crossing Arms Та сега и той се разболя   Banghead

Ели, честита да ви е количката, да се спукате от разходки с нея  1stroller Аз още не съм гледала никакви. Даже ме е малко страх да гледам, защото не знам какво да гледам и имам чувството , че ще купя някакъв абсолютен боклук, който няма да е удобен и няма да ми свърши кой знае каква работа.

Цвети, съчувствам ти  Confused Аз знам какво е... Няма да те съветвам да не се ядосваш, защото знам, че е невъзможно  ooooh! При мен проблемът е със свекъра, който е много властен човек и винаги трябва да е на неговото. Не мога да понасям поведението му и винаги ме изкарва извън релси. Имаше наглостта да ми каже нещо от рода на: "Гледай да е момче бебето и да го кръстите на мен" представяте ли си?  #Crazy Вместо да каже "Дано да е здраво и всичко да е на ред.." Аз му заявих, че не смятам да гледам какъв ще е пола, защото каквото и да се роди, така или иначе няма да го върна. Веднъж направи и друго подобно изказване, което беше още по-грубо. Със свекървата обсъждахме, че сега , като се появи малкото, ще ни е трудо, животът се променя и т.н... и тя каза "не се притеснявай, нали знаеш, че ще ти помагаме, няма да се плашиш" и свекъра се намеси и вика: "Аааа, разбира се, че ще помагаме...., ако го кръстят на мен"  Banghead Станах, взех си мъжа и си тръгнахме, за да избегна скандала. По принцип съм тежък характер и не мога да понасям някой да се опитва да ме командва, а още повече да се опитва да ми набутва някакви ценности от 20-те години на 12век  smile3511  Опитвам се да си премълчавам, защото не искам да си разваляме оптношенията, хубавото е че не живеем заедно и не се виждаме толкова често.

Ох оплаках ви се и аз едно хубаво... Моля да ме извините  Embarassed

За възпитанието на децата: Това е другото, от което много се страхувам. Дали ще се справя  newsm09 Имам огромно желание да възпитам един мислещ човек. Побиват ме тръпки само при мисълта, че детето ми може да бъде просто част от стадото...
За храната: Аз също ще държа на истинската храна и знам, че ще направя всичко възможно да възпитам детето и в правилно хранене. Дано да успея да напим тънкия момент, в който да не стане така, че да се крие от мен, за да яде чипс  newsm78

ОХ колко дълго стана, наистина се извинявам... и мислите са ми толкова разпиляни, напълних форума с глупости  Embarassed

Успешен ден момичета   bouquet

# 545
Това с храненето е наистина много трудна работа.  Аз считам, че не трябва изцяло да се забраняват някакви неща, а по-скоро да се обясни на детето, че са вредни и защо е така. Едно време на една от приятелките ми, беше ми съседка, й даваха да яде по 1 шоколадов бонбон на седмица. И един ден майка ми щеше да води колежките си след работа на гости в нас... Беше купила кутия бонбони за целта, коит ни беше казала да не отваряме. Та дойде приятелката ми в нас да си играем. Брат ми се обади на майка ми и й каза, че ще отворим бонбоните, за да я почерпим. майка ни предупреди да не й даваме повече от 1 бонбон, за да не й се карат после вкъщи. Почерпихме, прибрахме бонбоните и започнахме да играем на криеница. Няколко часа по-късно майка ми и колежките й дойдоха. Когато отвориха бонбоните в кутията нямаше нито един бонбон! Приятелката ми тайно беше изяла цялата кутия, докато аз и брат ми сме се били скрити  Hug Ние с брат ми никога не сме налитали така на  сладко, но и никога не сме имали ограничение в бройка. Имах и суъченичка, която пък тайно дъвчеше дъвки  ooooh!  Забраненият плод е най-сладък.
Wickedly, това с имената е много досадно. Кръщаването на роднини трябва да става само ак родителите искат, а не зорлем. Моято първо дете си го кръстих на любимият ми владел. Второто ако е момче - на друг владетел, ако е момиче - мъжът ми иска да е на баща ми. Ще видим.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 10:21 от megi_zdr

# 546
  • София
Хайде, добро утро и от мен!!!
Майка ми е фенка на пазаруването за бебчета. за малкия супер много неща ми е напазарувала, за бебчето на сестра ми също сега продължава, много й е кеф. Не се и съмнявам, че ще пазарува и сега за новото попълнение. Купува хубави неща, като винаги ми се обажда да ме попита за мнение за някоя дрешка.
На роднините на мъжа ми пък въобще не сме казвали още и нямам и намерение!  Mr. Green Пък те не са и много, една баба на 93 и една леля!
Wickedly, притесненията ти са нси напълно основателни за гледането на дете и възпитанието. нещата не са толкова прости, колкото ги изкарват понякога хората. Ако искаш да възпиташ добро и разумно дете, ще трябва доста да се постараеш. Особено, ако е инатче, а те почти всичките са си такива.  Mr. Green Разни статийки от сорта на "ка да възпитаме добро дете" не помагат никак. Според мен човек го носи в себе си. Признавам си аз не го нося и ми е адски трудно на моменти.
Дано се оправиш по-бързо с болестта и да не е нещо сериозно.
Меги, ама и родата на ТМ са опасни. Малеееее свекърска му работа, не знам що така ни бъркат в здравето тия хора.
Ето този случай с бонбоните просто ме плаши, не искам да става така, а как да го направя  newsm78
Камаче, лошо с водата, дано да я пуснат и да отидеш на преглед, ейййй голяма каръщина, чак на мен ми стана криво!  Sad
Аз се чудя дали да купувам ново креватче или да спи бебето за начало в преносимата кошарка от малкия, която имам. Той си спи на креватче и си мисля дали да се озорвам за начало с тази покупка, или да изчакам да поотрасне и тогава да вземем.  newsm78
flapper, точно това имам предвид, виж теи деца са крайност. Лошо е, когато се стигне до "ама да не казваш на мама", това не искам да се получава, а не знам как да го постигна  Shocked
Цветенце, радвам се, че нещата не се влошават с боледуването. За борда да знаеш ще ти е супер полезен особено както се пада тогава да е на 1г и 10м. Малкия ми е на 2 и на отиване към паркчето сме с колелото и той си кара до там без проблеми, ама на връщане едвам го прибирам, не знам изморява ли се или просто не желае да се прибира и за това се мота като костенурка. Ходи, ама с много залъгване и молитви от моя страна! Но количката няма да я върна, че той вече не е за количка, а и някак не ми се струва нормално да го мъкна в количка и да влача колело, пък и с тия болки в корема все съм забутала и количка!  Shocked
За имената, не желая да кръщавам на никого. Първото не е кръстено на никого и не смятам, че е удачно второто да е на някого. Не ми се струва честно. И второто ще му изберем име ние!
Оффффф, тоя пост го пиша вече половин час!  Twisted Evil

# 547
  • ГО
Искам да ви кажа, че става голяма веселба, като проходи второто дете. Излизането на разходка с двамата е истинско предизвикателство! Единият тича на една страна, бебето прохожда и иска на друга, количката с багажа остава някъде по средата и ставаш стерео. Едното ли да вардиш, другото ли, количката ли....
matsutka,  Hug

# 548
Добро утро, момичета!! Едва успях да ви изчета толкова много сте изписали Simple Smile!!

Добре дошли на всички нови момичета!!!

На всички болнички мами бързо оздравяване!

Ели, страхотна количка Simple Smile!! И аз се заглеждам по колички, но ще поизчакам, че моята зълва преди година си купи от чужбина много хубава и практична, но племенничката ми вече е голяма, а и не обича много, много да стои в нея. Ако зълва ми не я използва мисля да я взема Simple Smile!

Виждам, че говорите за отношенията с роднините. Аз живея в една къща със свекър и свекърва ми Simple Smile. Не вярвах, че ще го кажа, защото моята свекърва също много обича да дава акъли и да се меси, аз пък съм от хората, които не могат да си мълчат и доста често съм стигала до там да и правя забележки да не се меси в живота ни. Но жената е много добра и явно просто понякога не се усеща как прекалява. Но много ми помага, особенно сега като ми е много лошо гледа постоянно да сготви и за нас, винаги пита какво ми се иска да направи. Със сигурно здраве и късмет като се появи бебо ще има спорове както с нея така и с майка ми Simple Smile. Но аз съм инат и се оправям с тях!

Искам да ви попитам аз вчера бях на преглед. Исках само да видя дали всичко е наред. Бебо е добре оформен, но не го видях да се движи. Видях сърчицето, ръчичките, крачетата, пъпната връв, главичката, нослето ама не се движеше. Защо така, това ми е първа бременност и се шашкам за всяко нещо. Сега на 5 март съм отново да видим Simple Smile

Хубав и усмихнат ден!!!

# 549
А за бебо, една приятелка ми каза, че е хубаво първото нещо, което купя за бебо да е бяла шапчица Simple Smile. Забравих защо точно, но имаше пак някакво поверие Simple Smile!!

# 550
  • София
kama4e,  Mr. Green Веселба викаш  Mr. Green
Рали, не се притеснявай, може да е спинкало и за това да не се движи. Нали си видяла сърчицето, това е важно!  Hug Не се притеснявай.

# 551
matsutka, да, да видях сърчицето как хубаво си бие даже няколко пъти помолих лекаря да ми го покаже. Той самия каза, че бебчето е много добре оформено. Аз съм в 10 г.с. Ама понеже чета, че при момичетата бебоците махат и се движат, та се притесних. Може да е от по старата апаратура на този при който бях /нелегално от моя лекар  Grinning/.

# 552
Рали, аз се радвам, че не живеем заедно със свекърва ми и свекъра ми. С него някак по-лесно ще се разбера. отначало той много се опитваше да ми обясни как той знае кое как трябва да стане. Ама аз като си имам виждане за нещо си държа а моето. Един ден слагаме простир на терасата. и двамата влизаме в спор колко да е висок. Майсторът, който пробиваше дупките, го попита коя зодия е. И той "Овен" . Майсторът веднага ми обясни, че нямало смисъл да споря с овен. Аз пък, пред свекъра, му отговорих, че аз съм лъв, а досега няма случай овен да е изял лъв, но има много обратни примери  Wink. Свекърът ми се огледа, огледа и каза "Ти си знаеш как ще ти е удобно".  Със свекърва ми нямам никакво желание да си говоря или пък да се събирам. Тя открито пред мъжа ми ми каза, че не ме понася и не й е приятно да се среща с мен. Аз пък само това и чаках  Laughing и спрях всякакви срещи с нея. Нагвори и един куп глупости, които дори не заслужават коментар. Познайте кога ще им кажем за бебето  Wink
Не се тревожи, че бебчо не е мърдал. И според мен си е спинкал. Моето първо детенце много риташе, но щом отидех на доктор заспиваше. То не бе скачане, клякане и какво ли не за събуждане. Спи си човечето и това е. И щом излезна от болницата започваше весело да ме подритва  Wink

# 553
Здравейте  на  всички!От доста  време  не  съм  писала  ,откакто  бях  на  ФМ при  Даскалов  ,защото  аз  направо се  предадох  на  лошите  мисли  заради завишената  гънка .Легнах  в  леглото  ,лежа  ,не  се  храня  ,не  правя  и  не  виждам  смисъл  в  нищо .Ирезултатите   от  БХМ  излезнаха  и  там  показва  риск  висок ,но  аз  бях  сигурна  като  се  има  предвид  гънката  и  възрастта.Писах  на   професор Кременски  ,каза  че  няма  място  за  паника  ,трябва  да  продължа  с  втората ФМи БХМ ,а  най-сигурно  е  амниоцентеза.Вчера  бях  и  при  Мели Даскалова  -и  тя  ми  каза  че  засега  това  не е  диагноза ,и най  - добре  амниоцентеза.Утре  на  обяд  съм  при  Марков  ,да  чуя  и  неговото  мнение ,макар  че  казаха  че  не  е  много  сигурно  дали  той  ще  е  там  ,защото  излиза  в отпуска  и  може  да  ме  гледа  друга  лекарка  но  не запомних  името й.Чувствам  се  кошмарно.

# 554
Меги, при мен пък обратното Simple Smile. Моя свекър света да вземе да се срути няма да му направи впечатление. Свекървата обаче много обича да се меси, да защитава синчето и да дава акъли. Ама и аз като теб съм Лъв. Не се давам, винаги и казвам какво мисля. Обяснила съм и, че и да дава акъли и да не дава няма да стане на нейното. Грубо звучи така казано. Но аз не я обиждам, не викам, не нагрубявам. Само съвсем кратко и ясно обяснявам. С времето сякаш се посвикнахме и не се ядосвам толкова Simple Smile. Иначе тя и на дъщеря и постоянно дава съвети за децата, а тя постоянно и се кара. Незнам като се роди бебо късмет и здраве, как ще се разберем.
Но аз също съм на мнение, че е най-добре да се живее отделно, просто при нас така са се устроили нещата. Имаме си хубава работа, добре заплатена и засега ще е така.

benu7, не се притеснявай всичко ще е наред. Макар, че е много трудно  Hug!!

Общи условия

Активация на акаунт